Forside - Arkiv 2019

I - og Jeres familier - ønskes alle en rigtig glædelig jul
samt et godt og lykkebringende nytår
med ønsket om rigtig mange dejlige køreture
med hest og vogn eller kane i 2020...!

 
Hermed en julehilsen til alle medlemmer fra vores nye formand, Jette...:

Som nyudnævnt formand for ØKS, vil jeg hermed gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et festligt og lykkebringende nytår.
Håber I alle får nogle dejlige fridage, og nu da der er en del fridage i år, håber jeg, at I også får tid til at hygge med og omkring jeres heste.
Mit ønske for det nye år er, at jeg får tid til at komme rundt til rigtig mange arrangementer og får hilst på så mange som muligt af jer og se hvor dygtige I er med jeres heste.
Skulle I i løbet af året, eller måske allerede nu, sidde med nogle spørgsmål, I mangler svar på, så tøv endelig ikke med at kontakte mig, så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe jer eller finde nogle der kan hjælpe jer.
Skulle I eventuelt have nogle gode ideer til kommende arrangementer, foredrag, ture eller noget andet, så vil jeg også gerne høre fra jer, så tager vi det op i bestyrelsen, og ser om vi kan imødekomme jeres ønske.
Og så skal I bare give den hele armen derude, så vi får gjort opmærksom på vores skønne forening. Vi skulle gerne have vendt tendensen med faldende medlemstal og i stedet for, få nogle til at melde sig ind i foreningen.
Med ønsket om at I alle får et fantastisk 2020.

De bedste hilsner
Jette Malthe-Bruun

2019.12.25 LHN for JM-B
Konstituerende bestyrelsesmøde, den 18. december 2019

Vi har - i den nye bestyrelse - nu endelig haft konstituerende bestyrelsesmøde, og konstitueringen kom til at se således ud:

Formand: Jette Malthe-Bruun (Se foto af Jette, der pløjer, ovenfor)
Næstformand: Jane Tinnesen
Kasserer/sekretær: Lisbeth H-N
Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Annette Roed og Dorthe Rahbek Nielsen

Vi byder de nye bestyrelsesmedlemmer velkommen og ønsker Jette tillykke med formandsposten. Bestyrelsen vil garantere vores medlemmer for, at vi vil lægge os i selen med det kommende arbejde for ØKS!
2019.12.22 LHN


 
Se resultater fra julestævnet den 28. dec. 2019 i Horsens i filerne nedenfor... 

Julestævnet blev afholdt i god ro og orden i Horsens. Denne gang havde vi nemlig lejet os ind et andet sted end vi plejer, men det ødelagde bestemt ikke julestemningen! Alle fremmødte deltagere viste flot og sikker kørsel og humør dagen igennem, og det gav - som vanligt - ekstra point for at deltage med flotte udklædninger og bestikkelse til banepersonalet. Mange tak for det!
Dog var der i år en tendens til, at deltagerne sløsede lidt med standarden, hvad angik de helt sjove og anderledes udklædninger, hvilket tog lidt af det festlige, desværre. Else og Niels holdt dog - som de plejer - fanen højt på dette punkt, og derfor vandt de overlegent klassen "Bedste udklædning" - igen i år, og stævnets bedste junior blev Dothea. -Godt gået til Jer og tillykke!
Der var gang i cafeteriet med dejlig varm mad og drikke dagen igennem. Sekretariatet knoklede på med PC'en, og banepersonalet havde også meget at se til hele dagen. Sekretariatet har efterfølgende gjort os opmærksom på, at der havde sneget sig en mindre regnefejl ind i resulttet for "Hurtigste Groom". Dette ændrede dog imidlertid ikke det endelige resultat.
Vi takker alle deltagere for at møde frem og bruge dagen i Horsens i selskab med os! Også en stor tak til alle hjælpere! Det var Jer, der fik dagen til at fungere!
Der skal også lyde en meget stor tak til vores sponsorer, Møldrups Køre- & Rideudstyr og Hornsyld Købmandsgård for de fine præmier til deltagerne!
Se alle resultaterne for julestævnets forskellige klasser i filerne nedenfor.
Se fotos i Galleriet...
2019.12.29 LHN

Startliste samt baneskitse til årets julestævne i Horsens, den 28. dec. 2019
 

Så er der lavet startliste og baneskitse til årets julestævne i Horsens, den 28. december. Luk nedenstående filer op og se både startliste og baneskitse.
N.B.: Startlisten er ændret d. 26. december, så det nu er version 2, der ligger nedenfor...!!!
2019.12.22 LHN / ÆNDRING af startliste den 2019.12.22 LHN for KFJ

Arkivfoto fra 2018. Fotograf: Kersti jessen
Julestævne i ØKS, d. 28. dec. 2019

OBS: Julestævnet afholdes i år ved Boller Rideklub, Thorsgårdsvej 40, 8700 Horsens.

Som sædvanligt er det et stævne, hvor det gælder om at have det sjovt! Vinderen af stævnet er den, som har den midterste placering.
Cafeteriet har åbent hele dagen.
Starttider mm. samt åbningstid af banen - som er særligt aktuelt for kuske, der ikke tidligere har startet julestævne -udsendes efter, at tilmelding er afsluttet.
Den lille hal må bruges til opvarmning, men max 4 ekvipager på en gang.
Der køres efter samme regler som sidste år (luk op og se pdf.filen nedenfor).


Klasser
Alle kører i én stor klasse, husk det gælder om at have det sjovest.
Deltagere
Kuske skal være medlem af en køreforening under DKF.
Hvis groom'en ikke er medlem, bliver de det vel en gang, når de opdager at de slet ikke kan undvære køresporten…
Alderskrav: Kusk og groom skal tilsammen være minimum 32 år.
Grooms
Grooms må stå op bag på vognen.
Grooms er forfremmet til kuske om eftermiddagen, og må derfor ikke længere stå bag på vognen. Sker dette alligevel, tillægges den tid, som det tager for én fra ekvipagen at gå/løbe forhindring 1 fra A til E.
Der skal til alle tider være to på vognen: en kusk og en groom. Træder den ene på jorden med begge ben under konkurrencen, tildeles der 10 strafpoint pr gang.
Påklædning
Julepåklædning/anden udklædning skal bæres under hele konkurrencen.
Sikkerhedshjelm samt sikkerhedsvest skal bæres.
Vi laver en afstemning blandt kuskene om årets bedste udklædning, så det bliver så retfærdigt som muligt. Husk, at det giver ekstra point for udklædningen. 
Der køres efter retten til at bære ”Den gyldne nissehue” til næste års julestævne.
Læs reglerne i nedenstående pdf.fil.
 
Arrangørerne fralægger sig et hvert ansvar for skade på personer, materiel og heste!
HVIS sneen ligger tykt - eller bare tilnærmelsesvis - så aflyses stævnet i god tid.
Derfor:
Deltagelse koster 200 kroner pr. ekvipage.
Tilmelding senest 19. december 2019 til: tilmelding.oeks@gmail.com
Deltagergebyr overføres til konto: 6128 9041258628 eller på mobil pay: 41 67 15, sammen med tilmelding. OBS det er meget vigtig der står følgende som kommentar ved betaling: 28/12-19. 
Cafeteriet har åbent hele dagen, så tøv ikke med at kig forbi - som minimum til en kop varm kaffe!
Mvh.
Stævneudvalget
2019.11.10 LHN for KFJ


Intro-aftener for interesserede til kommende forspændingskurser, den 04. og 05. december 2019

ØKS afholder introaftener til næste sæsons forspændingskurser for alle interesserede. Det vil foregå:

Onsdag aften, den 04. december i ridehallen i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring, og vil foregå fra kl. 19.00 og til ca. kl. 21.00.

Derudover satser vi også på en introaften Torsdag, den 05. december 2019 i ridehallen hos Stald Ramsdal, Kvorning Møllevej 20, Kvorning, 8830 Tjele. Her vil introaftenen ligeledes foregå fra kl. 19.00 til ca. kl. 21.00.

Så går du og pusler med tanken om at køre din pony eller hest til for vogn, så vil du disse to aftener få chancen for at stille en masse spørgsmål vedr. kommende kurser, som starter midt januar 2020 og kører til og med april 2020. Selve kurset kommer til at foregå på lørdage i ridehallerne - enten i Linnerup eller i Kvorning. Nærmere herom senere, hvad angår specifikke kursusdatoer og tidspunkter.
Pris pr. hest eller pony på forspændingskursus i 2020: kr. 1200,- som skal indbetales før kursusstart. Dette kursusgebyr inkluderer et års medlemsskab af ØKS for kusken. Under afholdelse af selve kurset skal du selv sørge for at medbringe en hjælper over 14 år på alle undervisningsdage.
Men kan du se potentialet i at tilkøre din hest, så du fremover kan få mulighed for at tage hele familien med på skovtur i hestevogn, eller hvis du er til konkurrencekørsel, at du så vil kunne få stillet lysten på en vogn bag din hest, frem for på ryggen af din hest. Eller måske er du blot vokset fra din pony, men ønsker egentlig fortsat at tilbringe mange flere dejlige timer i selskab med den på fornuftig vis? Så deltag i et forspændingskursus og lær den lille pony at trække hestevognen - og dig - en tur på stranden, eller hvor du ønsker, at I skal tilbringe fremtiden sammen.
Kig forbi onsdag aften, d. 04. december kl. 19-21 i Linnerup eller den 05. december 2019 i Kvorning, og få en snak om eventuel tilkøring af din hest. Der vil være nogen, der kører med heste i hallen denne aften, hvor du får mulighed for at prøve at være med på en hestevogn.
Alle er meget velkomne til at kigge forbi! Det er absolut ikke forpligtende at møde op, men blot en mulighed for at få stillet alle de spørgsmål, som du måske på nuværende tidspunkt allerede går og brænder inde med vedr. tilkøring af hest/pony.
ØKS vil være vært med en kop kaffe og lidt kage. Medbring varmt tøj - og dine mange spørgsmål, da det foregår i ridehuset.
På gensyn!

2019.11.27

ØKS afholder aftentræning for alle medlemmer i ridehus vinteren 2019/2020...


Så kom de mørke timer, og det er ikke længere ret muligt at få kørt om aftenen.
Derfor må vi trække indendørs, hvor vi kunstigt kan skabe lys over land, så vi kan fortsætte træningen og arbejde med vores dejlige, firbenede venner (og os selv).
-Og NU der er ingen undskyldning: Det er bare med at komme op fra dit nylige vinterhi på sofaen...

Det er nemlig besluttet, at der starter vintertræning op allerede nu - her i november, og i denne sæson afholder ØKS både træning i Linnerup og  i Kvorning hele vinteren igennem (inkl. november - marts). Vi har i år fået en aftale med "Stald Ramsdal" i Kvorning om også at leje deres ridehus til ØKS-aftentræning.
Aftentræning i de to ridehuse er for alle ØKS-medlemmer med heste, der er  tilkørt, og gælder altså ikke for rå heste.
Men husk: der er tilmelding til alle aftentræninger, så vognudlejning (kr. 25,- pr. 45 min.) mm. kan fordeles. Tilmeld derfor i god tid - gerne dagen før!

Onsdagstræning i Linnerup:
Foregår hver onsdag aften, første gang d. 13. november, fra kl. 19-21 i ridehallen i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring.
Parkering skal ske på parkeringspladsen vest for ridehallen, og absolut IKKE i gårdspladsen - eller i indkørslen!
Tilmelding til onsdagstræningerne skal ske til: Finn Sandkvist på tlf. 61 36 66 79.

Torsdagstræning i Kvorning:
Foregår hver torsdag aften, første gang d. 14. november, fra kl. 19-21 i ridehallen i Kvorning, Kvorning Møllevej 20, Kvorning, 8830 Tjele. Gps'en leder dig måske ad små veje, men du skal dreje ned ad Kvorning Møllevej inde i Kvorning by, og køre videre forbi Kvorning Kirke for at komme til Stald Ramsdal.
Tilmelding skal ske til: Niels Jørgen Ramsdal på tlf. 40 78 56 54 eller mail: ramsdal@mail.tele.dk

Da det er nyt i år med ridehustræning i Kvorning, vil jeg meget gerne høre fra dig allerede nu, hvis du ønsker at træne dér i vinter, så vi kan få afklaret, om der evt. er behov for brug af vogne (vognstørrelser).
Har du spørgsmål til ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte Lisbeth H-N. på tlf. _ eller via mail: _

Vel mødt! Vi mødes til aftentræning!
2019.11.09 LHN


 
SÅ ER DET NU!

SIDSTE FRIST FOR TILMELDING TIL GENERALFORSAMLINGEN...!!!

TILMELDINGSFRIST ER: lørdag, DEN 02. NOVEMBER 2019


Til generalforsamlingen, som afholdes torsdag, den 07. November 2019

Husk: Generalforsamling i ØKS Torsdag, den 07. november 2019


Så nærmer tiden sig, og i år afholder ØKS generalforsamling i klublokalerne på Bygholm. Vi lover at fyre godt op aftenen igennem.
Aftenen foregår - traditionen tro - med spisning for medlemmer inden selve generalforsamlingen. Derfor vil der være tilmelding, så husk lige den detalje - og gerne i god tid i år!
Middagen, som kun er for ØKS-medlemmer, starter kl. 17.45, og menuen bliver det vanlige "stegt flæsk med persillesovs", som allerede nu er forudbestilt på kroen!
Selve generalforsamlingen starter kl. 19.00!
Så husk endelig at reservér aftenen allerede nu til en hyggelig aften i godt selskab med gode venner!
Tilmelding senest, den 02. november til Lisbeth HN på tlf. _ (gerne sms og du vil modtage svar), eller mail: _
2019.09.18 LHN


 
Hjælper- groom- og medlemsaften afholdt på Bygholm, den 10. okt. 2019

Denne gang prøvede vi noget nyt og lidt anderledes: At sætte pris på vores trofaste hjælpere ved at give dem en (forhåbentlig) hyggelig aften, og samtidig kombinere det med en alm. medlemsaften, og det blev da vist nogenlunde vellykket.
Der blev varmet op med lidt filmvisning fra DM i hestevognskørsel i 1982 (hvor ØKS jo var værter), men ret hurtigt blev vi bænket og dagens biksemad serveret.

Det var en hyggelig aften med en rigtig god stemning og med et foredrag af Ivan Bak om om hans rejser til USA, og ikke mindst om Amishfolket i USA, deres levevis og tilgang til kørsel med hest og vogn. Nok var maden ikke helt på gourmetniveau, men der var nok af den ;-)
Vi var glade for den store tilslutning: 23 deltagere kunne vi brilliere med, og det glædede os at se så mange af jer!
2019.10.14 LHN 
Invitation til hjælper-, groom- og medlemsaften, torsdag, den 10. oktober 2019

For at vise, at vi sætter stor pris på de hjælpere, som er nødvendige ved vores stævner og andre arrangementer, vil ØKS gerne invitere de personer, som i løbet af året har hjulpet ved et af ØKS’s stævner, til en hyggelig aften i klublokalerne på Bygholm.
Det gælder alle hjælpere - uanset om det er ved pløjning, kørestævner, tømmertrækning eller andet, som man har hjulpet med til i forbindelse med stævnerne – det være sig både forberedelse og afvikling.
ØKS inviterer direkte de hjælpere, vi umiddelbart har i erindring, men der kan sagtens være nogen, som vi enten ikke har fået noteret, eller har adresser på, og de må meget gerne henvende sig.
Alle øvrige ØKS-medlemmer er også meget velkomne til at deltage, men mod betaling.
Vi tænker også, at der måske er nogle kuske, som gerne vil takke deres grooms og andre hjælpere for den hjælp de har fået i årets løb, og så er her chancen der for – mod betaling - at invitere dem med til en hyggelig aften.

Aftenen foregår torsdag, d. 10. oktober kl. 18.30 i klublokalet på Bygholm, Schüttesvej 15-17, Horsens.
Aftenens program:
Spisning – biksemad med spejlæg og 1 øl eller vand pr. person. Kokken har garanteret at alle bliver mætte og der er tre æg pr. kuvert.
Ivan Bak vil fortælle om nogle af sine oplevelser med heste og vogne og om nogle af de rejser, han har været på.
Kaffe/te og kage.
Hvis nogen har en god historie eller oplevelse, de gerne vi fortæller om, er der tid til det.
Prisen for at deltage er kr. 110,00 pr person. Dem, som ØKS inviterer, er naturligvis med som ØKS’s gæster, og skal ikke betale. Øl og vand kan købes i løbet af aftenen.
Tilmelding:
ØKS inviterer de hjælpere, som vi ved om, MEN der kan være nogle, som vi ikke har fået noteret, derfor beder vi alle, som har hjulpet og ikke fået invitation senest d. 01. oktober selv kontakte Finn eller Lisbeth.
Kuske, som ønsker at invitere én eller flere groom’s/gæster med, meddeler eget navn samt antal til Finn eller Lisbeth.
Alle andre- hjælpere og alm. ØKS-medlemmer - melder selv til ved Finn eller Lisbeth
Betaling meget gerne ved tilmelding på konto: 6128 9041258628 eller på aftenen
Tilmelding senest 5. oktober 2019 til:  Finn, tlf. 61 36 66 79, eller Lisbeth HN, tlf. _. mail: _

2019.09.24 LHN for FS

 
Løvfaldstur til Voervadsbro og Sukkertoppen, den 29. september 2019

Årets absolut sidste ØKS-skovtur går til Voervadsbro, hvor vi mødes hos Lene og Henrik Jensen på deres ejendom kl. 13.
Vi spænder hestene for og kører en tur rundt i det flotte, kuperede område omkring Voervadsbro. Her kommer vi bl.a. forbi både Sukkertoppen og Gudenåen.
Du medbringer kaffe/te/kage til eget forbrug. Om vi drikker kaffen på selve turen, eller om vi venter med kaffen til vi kommer tilbage, afgøres på dagen. 
Da det er årets sidste skovtur, opfordres I til at møde frem, så vi kan nyde skovturen sammen!
Tilmelding senest lørdag til Lisbeth på tlf. 24 26 78 18, gerne sms. Oplys venligst ved tilmelding, hvis I kommer uden hest og ønsker siddeplads på en vogn.

Mødested: Grønskovvej 7, Voervadsbro, 8660 Skanderborg. - Luk filen op nedenfor og se kort.
Mødetid: Vi mødes senest kl. 13.00.
Afgang med hestene: kl. 13.30.
Medbring: hest/grej, kaffe/kage til eget forbrug.
Tilmelding: senest lørdag til Lisbeth HN på tlf. _, (gerne sms og du vil modtage svar).
2019.09.25 LHN for PW
Løvfaldstur, søndag den 29. september 2019.

Så er ØKS nået til årets sidste søndagsskovtur, som dermed også bliver årets Løvfaldstur!
Vi tager afsted og nyder efterårsfarverne søndag, den 29. sept. med hest og vogn.
Der arbejdes pt. på at finde sted og rute, men datoen ligger fast, så reservér allerede dagen nu!
Husk, at der er tilmelding! - Mere senere!
2019.09.18 LHN


 
ØKS inviterer til klubstævne d. 28 september 2019 AFLYST, GRUNDET FOR FÅ TILMELDINGER

ØKS inviterer til klubstævne lørdag d. 28 septemper. STÆVNET ER DESVÆRRE AFLYST...
Stævnet foregår på Dyrskuepladsen i Horsens, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens.
Stævnet er åbent for medlemmer af køreselskaber tilsluttet Dansk Køre Forbund, og er for både rutinerede og nye kuske.
Dressur og toppe afvikles om formiddagen, og maraton om eftermiddagen efter middagspausen.
Klasser:
Let:                            
Dressurprogram: 3A
Junior:                      Dressurprogram: 3A
Middelsvær + Svær:   Dressurprogram: 7A eller højere.

Ved for få tilmeldinger vil Let og Junior blive slået sammen.
Maraton
Marathon vil bestå af 3 etaper: A-tapen på 2-3 km, En kort transfer, hvil, og B-etape med 3 forhindringer der køres 2 gange.
Tidsskemaer til Maratonruten vil blive lavet til alle, så ingen selv skal regne på, om de er med i forhold tiden.
Dressur + Toppe
I mellem slut dressur og start toppe vil der være 10 minutter.
Tilmelding og Betaling
Tilmeldingen er ikke endelig før betaling!
Tilmelding sker til Kersti på tilmelding.oeks@gmail.com senest onsdag d. 18. september. Startgebyr 150 kr.
STÆVNET ER DESVÆRRE AFLYST
Ved tilmelding skrives: Kuske navn, klasse, spand (1,2,4 spand og hest/pony (I, II, III)) og vognbredde.
Betaling af startgebyr indsættes på følgende konto nr. 6128 9041258628 eller på MobilPay på 41 67 15. Ved betaling skriv navnet på kusken og stævne dato, så vi kan bekræfte betalingen.
Hvis i skal bruge samme vogn/groom, skriv det i tilmeldingen, så vil vi gøre vores bedste for at få det til at gå op.
Foreningsvognene kan lejes, af alle, her kontaktes Finn Sandkvist på 61366679, inden tilmelding. Ved lån af vogn skal det oplyses ved tilmelding, og hvilken vogn som lånes.
Samme kusk kan deltage med max 2 ekvipager, uden at være udenfor konkurrence. Hvis en kusk ønsker dette, vil vi gøre vores bedste for at få det til at gå op.
Sikkerhed
Alderskrav til kuske og grooms er af sikkerhedsmæssige hensyn gældende overalt i forbindelse med stævnet.
For alle kuske og grooms gælder at fastspændt sikkerhedshjelm og sikkerhedsvest er obligatorisk/skal bæres under maraton.
Alle kuske, grooms samt passagerer under 18 år skal altid bære fastspændt sikkerhedshjelm og sikkerhedsvest, når de befinder sig på vognen 
Grooms skal altid være til stede og i stand til at yde nødvendig assistance, når hesten spændes for vogn eller er forspændt. Gælder overalt på stævnepladsen. Når der køres med heste, skal der være en groom på vognen. Hvis det er en 2 hjulet træningsvogn uden sæde til groom, skal groom være til stede på træningspladsen.
Kusken må kun stige af vognen, når der er grooms ved hestenes hoveder eller linerne er overgivet til en anden ansvarlig person på vognen.  Ingen hest må føres ved siden af vognen.
Hjælpeliner: Børn under 10 år skal køre med hjælpeliner
 
Ansvar
Østjysk Køre Selskab og DKF påtager sig intet ansvar for ulykker, skader eller sygdomme hos heste, kuske, hjælpere, publikum eller andre personer eller genstande.   
 
Vi håber at se mange til dette stævne.

Venlig hilsen Stævneudvalget, ØKS
2019.07.07 LHN for KJ

 
En dejlig aftenskovtur til Purhøj/Bjerrelide, den 24. sept. 2019

Det bliver tidligere mørkt nu, og derfor havde vi sat hinanden stævne en halv time tidligere, end vi har gjort i sommerens løb. Klokken 18 kørte vi en tur op over Purhøj, hvor vi nød udsigten, og derefter videre ned gennem Bjerrelide til Engsøen, hvor vi gjorde holdt for en mindre pause. Dernæst gik turen videre igennem Bjerre og tilbage til Purhøj, hvor vi - efter at have spændt fra - satte os ind i Holgers gildesal og nød vores kaffe/the og det store kolde franskbrødsbord med kage til. Vi takker for både øl/vand, kage og alle franskbrødsmadderne, og også en speciel tak til Holger for at huse os!
Se flere fotos i Galleriet...
2019.10.10 LHN
Årets sidste tirsdags- aftenskovtur går til Purhøj og Bjerrelide, tirsdag, den 24. september 2019

Årets sidste tirsdags- aftenskovtur går - atter - til Purhøj og Bjerrelide, hvor vi - også denne gang - mødes hos Holger Poulsen på Purhøjgård.
Det bliver tidligere mørkt nu, så vi mødes derfor senest kl. 17.30, hvor vi spænder hestene for. Afgang kl. 18.00. Vi vil nyde udsigten over Horsens Fjord, Klejs Bakke mm.
Efter aftenturen mødes vi i Holgers gildesal, hvor Jørgen Poulsen sørger for franskbrød m. pålæg, men..; Du skal selv medbringe kaffe/the/sodavand til eget forbrug. En stor tak til fam. Poulsen og "Purhøjklanen" ;-) for deres gæstfrihed!
Tilmelding senest mandag aften kl. 20.00 til Lisbeth HN på tlf. _ (gerne sms, og du vil modtage svar). Oplys ved tilmelding, om du kommer uden hest og derfor ønsker siddeplads.


Mødetid: Senest kl. 17.30. Afgang senest kl. 18.00, da det bliver tidligt mørkt.
Mødested: Bjerrelide 12, Purhøj, 8783 Hornsyld.
Medbring: Hest og grej, kaffe eller the (+kop) til eget forbrug.
Husk tilmelding til Lisbeth!
2019.09.06 LHN 
Webmaster har modtaget nedenstående invitation fra MKS...

Midtjysk Køre Selskab Indbyder til Åbent Pløjestævne på Nr. Vosborg Søndag D. 13-10-2019
Igen i år er vi sammen med veterantraktorerne, et samarbejde vi har haft stor fornøjelse af i snart en del år.
Stedet er det samme nemlig Nr. Vosborg, Vembvej 35, Vemb.
Hvis du er nybegynder, så prøv at komme, vi gamle er slet ikke så slemme som i måske tror, og vi har i den grad brug for, at der komme nogle nye for at holde det i gang.
Der er kaffe fra Kl. 9, i vores fine nye telt, og MKS er vært ved et let måltid til kuske og hjælpere.
Pris: 200,00 for ikke medlemmer af MKS og 150,00 for medlemmer
Tilmelding senest Søndag D. 6-10.2019
Erling Larsen 21838123
Brusenvej5@gmail
Kurt Pedersen 20640453

2019.09.20 LHN for Kristian+MKS 
Pløjedag afviklet i sol og sommer, den 22. september 2019...

Vejret var absolut det sidste, vi kunne klage over på denne skønne sensommerdag! Der var lagt op til skarp konkurrence, men desværre var dommeren blevet syg og desværre dermed forhindret i at dømme de ellers forventningsfulde ekvipager. Så gode råd var nu dyre, men ved fælles hjælp lykkedes det alligevel at afvikle dagen ved hjælp af strenge opmålinger og point, idet de fremmødte pløjere heldigvis accepterede en - måske lidt alternativ - bedømmelse fra "vikaren fra helvede"...  - Tak for det - og for den store tålmodighed - til de ellers så forventningsfulde deltagere!
Et stort tillykke til Niels Juul (HKRF) for den velfortjente førsteplads!
En stor tak til alle dagens frivillige hjælpere for at få dagen til at flaske sig, og til Linnette for kørsel med vogn!
Nedenfor kan alle resultatfilerne i pdf. format åbnes, og resultaterne læses...
Der er flere fotos i Galleriet...
2019.09.22 LHN

 
Pløjestævne på Gl. Estrup, søndag, den 22. september 2019

I samarbejde med Det Grønne Museum og veterantraktorklubben på Gl. Estrup ved Auning afholder ØKS pløjestævne på Gl. Estrup, søndag, den 22. september. Dommer bliver Peter Smed, og der køres (for en gangs skyld) på grønjord.
Startgebyr: kr. 200,- og det inkluderer morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe.
Der er kaffe fra kl. 8.00. Herefter går vi i gang.
Nærmere information/tilmelding fås ved henvendelse til Carsten Kristensen på tlf. 22285127.
2019.09 LHN 
EM i Tømmertrækning ved "Pferde Stark" i Tyskland,
den 24. og 25. august 2019


Danmark - og medlem af ØKS - var repræsenteret ved Europamesterskaberne i Tømmertrækning i år, som foregik under afholdelsen af Pferde Stark-arrangementet på Schloss & Gut Wendlinghausen ved byen Dörentrup, som ligger imellem Hannover og Osnarbrück.
ØKS-medlem Kristian Kjeldsen udførte et flot stykke skovarbejde med sin Schleswigerhest. Det rakte til en samlet 11. plads i enspænderklassen, men når vi taler EM, så var det da en super flot præstation!
I klassen for tospændere deltog danske Gitte Kragelund (SKS), og hvis Gitte havde haft lidt mere tid, ville hun have været med helt fremme. Men i Danmark får man mere tid til opgaverne i tømmertrækningskonkurrencer, end de har i andre lande, og det snød Gitte lidt. - Men Gitte viste super klasse, præcision og dejligt teamwork med sine to heste!
Det var flot at se begge danske kuske i aktion! Flot, flot!
2019.09.20 LHN 
Weekend-tur/sommerferie med ØKS, lør- og søndag, den 07. og 08. september 2019

Weekendturen er nært forestående, og i år skal vi en tur til Harrild Hede.
Der er lavet et naturcenter på Harrild Vandmølle ved Holtum Å, som ligger midt imellem Ikast, Nørre Snede og Brande. Området dækker et statsejet areal på ca. 3000 Ha. Arealet indeholder store hede- og plantagearealer, rene og hurtigtstrømmende vandløb, hedesøer, krondyr - og et par hugorme! Så bortset fra hugormene, så vil vi ud og opleve den storslåede natur, som er så meget anderledes end så meget andet.
Du er - som medlem af ØKS - velkommen til at komme uden hest, men meddel dette ved tilmelding, så vi kan have en plads klar til dig. Skulle du være forhindret den ene af dagene, så er du også velkommen til at komme og køre med en enkelt dag (tilmelding).

Vi mødes ved Harrild Hedes Naturcenter lørdag, den 07. september kl. 10. Her starter vi dagen med at slå nogen folde op til hestene, og få dem godt installeret. Herefter snupper vi en hurtig kop kaffe (medbragt), mens vi planlægger de nærmere detaljer for dagen. Efter kaffen gør vi hestene klar, og så kører vi en tur rundt i området. Undervejs holder vi frokostpause, hvor vi nyder vores medbragte madpakker. Bagefter kører vi videre rundt i det flotte naturområde.
Ud på eftermiddagen kommer vi retur til naturcentret, og så slapper vi lidt af, indtil grillen tændes op til vores aftensmad, som består af vores eget medbragte kød og tilbehør.
Natten kan vi tilbringe med følgende forskellige muligheder: Hvis man ønsker at overnatte i shelters, skal man tilmeldes snarest af hensyn til bookningen! Det koster et mindre beløb af leje shelters. Det vil også være muligt at overnatte i egen bil (eller evt. hestertrailer).
Det er desværre ikke tilladt at campere med mobilhome, campingvogn eller villatelt.
Søndag starter vi med fælles morgenmad (vi henter nok frisk brød et sted - efter bestilling). Derefter gøres hestene klar igen, og så kører vi endnu en tur rundt i området. Om vi medbringer frokosten her, eller venter til vi kommer tilbage aftaler vi på stedet. Til sidst pakker vi al habengutet sammen og trisser hjemad henad ved 17-tiden, efterhånden som vi bliver færdige til det - uden jag!
Alle deltagere står selv for at medbringe kaffe og frokost samt kød og salat/kartofler/vin/øl mm. til lørdagens spise samt til søndagens frokost. Som sagt finder vi (fælles) nok et rundstykke eller to til søndagens morgenmad.
Vi er desværre lidt sent ude, så vi beder indtrængende om en hurtig tilmelding, da evt. brug af shelters skal bookes på forhånd!
Tilmelding - samt evt. spørgsmål - skal ske til: Finn Sandkvist på tlf. 61 36 66 79. Meddel venligst ved tilmelding, hvordan du ønsker at overnatte (af hensyn til Shelterbookning).

Mødetid: Lørdag, den 07. september kl. 10.
Mødested: Harrild Hede Naturcenter, Fasterholtvej 36, 7330 Brande.
Medbring: Hest/grej/vandspande/fluespray osv. osv.
               Derudover medbringes mad og drikke til eget forbrug hele lørdag samt frokost søndag.
Tilmelding: skal ske til Finn Sandkvist på tlf. 61 36 66 79 - så hurtigt som muligt, tak!!
2019.08.28 LHN 
Sommerferie-weekendtur den 07. og 08. september 2018...

ØKS laver - igen i år - en sommerferieweekend med overnatning og dejlige køreture med hestene. I år går turen sandsynligvis til Hjerrild Hede. 
Mere herom senere, men reservér allerede weekenden nu!
2019.07.12 LHN


 

Søndagsskovtur til Frederikshåb Plantage, søndag, den 01. september 2019


Så er det atter tid for en søndagsskovtur, og denne gang vil vi nyde lyngens flotte farver i Frederikhåb Plantage ved Randbøl, og som er en af Danmarks største indlandsheder, som bl.a. husede kartoffeltyskerne, som levede under kummerlige forhold, men hvor de medbragte kartoflen til Danmark, holdt får og kvæg og på den måde dyrkede heden op.
En af seværdighederne i området er syvårssøerne, som vi kører igennem, og som er et helt enestående terræn! Det er tillige Danmarks største røseområde  (områder med "stendynger/diger" tilbage fra oldtiden). Yderligere er det et område, hvor tyskerne i 1943 tvinger danskere fra området og påbegynder en større flyveplads og bruger Frederikshåb plantage til at bygge flyverskjul til deres flyvemaskiner. Disse skjul ligger stadig spredt rundt i området. Området ligger i øvrigt ved siden af Randbøl Hede, som sidste år blev meget omtalt p.gr. af den store ukontrollerede naturbrand.
Gå ikke glip af denne tur! Det er højsæson for lyngens blomstring på de store arealer, så det fås ikke flottere end netop nu!
Tilmelding til Lisbeth H-N. på tlf. _ senest aftenen før kl. 20.00. Meddel venligst, hvis du kommer uden hest, så vi også har en plads til dig!
Luk nedenstående fil op med kort over området og se placeringen af P-pladsen, som er markeret med en stjerne.

Mødested: Vi mødes på den store P-plads i skoven/plantagen, Rygbjergvej, 7183 Randbøl. Der er ikke noget                        husnummer, men P-pladsen ligger på den vej, som går imellem Randbøl og Frederikshåb (p-plads er på vestsiden af vejen). P-pladsen ligger lige ud til Rygbjergvej.
Mødetid: kl. 13.30, hvor vi spænder for.  Kl. 14 er der afgang!
Medbring: Hest, grej, fluespray samt kaffe og kage til eget forbrug
Tilmelding: Senest lørdag aften d. 31. august kl. 20.00 til Lisbeth HN på tlf. _. Gerne SMS.

2019.08.28 LHN
Aftenskovtur til Åbjergskoven og Kørup Enge, tirsdag, den 27. august 2019

Næste aftenskovtur går til Bygholm, hvor vi spænder hestene for ved klublokalerne og kører en tur i Åbjergskoven og videre ud til Kørup Enge. Tag med på turen, hvor vi ser både skov, sø og marker. Vi drikker den medbragte kaffe/kage i klubhuset efter turen.
Det er på denne tur muligt at leje vores foreningsvogne, husk blot at meddel dette ved tilmelding.

Mødested: Ved klublokalerne på Bygholm, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens
Mødetid: Senest kl. 18.00
Afgang kl. 18.30
Medbring: grej, kaffe og kage til eget forbrug.
Husk tilmelding til Lisbeth H-N. på tlf. _ senest aftenen før kl. 20. Husk ved tilmelding at oplyse, hvis du enten ønsker en siddeplads eller at leje foreningsvogn.


 
Aftenskovtur til Tinnet Krat, tirsdag, den 13. august 2019

Så er sommerferien ovre, og aktiviteterne starter igen op i ØKS.
Næste aftenskovtur går til Tinnet Krat, hvor både Gudenåen og Skjern Å udspringer i det fineste, kuperede landskab. Vi mødes på Tinnetgård, hvor vi spænder for. Herefter kører vi en tur rundt i den skønne natur. Det meste af vejen foregår på grusveje, men der er kortere stykker med asfalt.
Kom op i omdrejninger her efter ferien, fang hesten ind fra sommerfold og mød op til en hyggelig skovtur. Medbring kaffe og kage til eget forbrug.

Mødested: Tinnetgård, Hammervej 28, Tinnet, 7273 Vonge.
Mødetid: Mødetid senest kl. 18.00
Afgang: præcis kl. 18.30
Medbring: Hest og grej, kaffe og kage til eget forbrug.

Tilmelding til Lisbeth H-N. på tlf. _ (gerne sms) eller mail: hoegh-nissen@mail.dk - senest mandag aften kl. 20.
Meddel venligst, hvis du ønsker en siddeplads, så vi kan prioritere vogn efter antal passagerer.
2019.08.10 LHN


 
Toppetræning og Fløjt og kør hos ØKS, Lørdag, den 10. august 2019

ØKS inviterer alle ØKS-medlemmer til en hyggelig omgang toppe-træning i forbindelse med vores almindelige lørdagstræning på Bygholm. Dagen afslutte med en fløjt og kør konkurrence (for alle, der er medlem under DKF).

Vi mødes på Bygholm (Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens) ca. kl. 10 og om formiddagen. Vores banebyggere vil så have bygget alle de sværeste keglekombinationer, de kan komme i tanke om.
Svend vil stå til rådighed som underviser, og der kan øves ting som zig-zak, bølge, skæve vinkler, kørsel på buet spor, valg af alternative ruter mm.
Vi tænder grillen, så man kan grille sin medbragte mad og efter frokost bliver der mulighed for at teste sine fremskridt på en rigtig toppebane. Fra kl. 12.30 vil der være mulighed for banegennemgang og Ca. kl. 13.30 starter vi fløjt og kør konkurrencen.

Fløjt og kør er en konkurrence, hvor alle starter individuelt. Kører man en fejlfri runde på både tid og kegler har man vundet og får en rød sløjfe. Hver start koster 20 kr., som betales på dagen. Max 3. starter per ekvipage. Her behøver du ikke være ØKS-medlem, men du skal være medlem af en køreklub under Dansk Køreforbund for at starte til Fløjt & Kør.

Tilmelding til Karen T. på tlf. 61760523 senest aftenen før kl. 18.
Oplys, hvilken forening, du er medlem af ved tilmelding.
Formiddagstræningen er kun for ØKS-medlemmer, hvorimod Fløjt & Kørstævnet er for alle medlemmer under DKF.
Tider for toppekørsel.: Fejlfri tider: Pony 1; 260 m/min, Hest 1 og 2 spand og pony 1 i 2 spand: 250 m/min, pony 2 og 3 og børn kører efter fejlfri tid 220 m/min.
Vi glæder os til at se jer til en hyggelig dag i Horsens.
2019.06.25 LHN for KT.


 
Ib Møller var højt respekteret i mange kredse. Her ses Ib og kæresten Pia på tur i England, arrangeret af KHU.
Foto: Anders H.N.
Dødsfald

Ib Møller, medstifter og første formand for ØKS samt tidligere formand og præsident for Dansk Køre Forbund er død, 89 år gammel. Ib døde den 27. juli 2019.
Gennem sit store engagement i hesteverdenen, med speciel interesse for alle aspekter af kørsel med hest og vogn var Ib Møller gennem foreningsarbejde, som redaktør og forfatter et stort aktiv for køresporten i hen ved et halvt århundrede. Ib besad en utrolig stor viden omkring kørekultur, som han beredvilligt delte ud af, både på opfordring og uopfordret.
Ib Møller skal bisættes fra Beder kirke lørdag, den 03. august 2019 kl. 14.00.

Ole Jespersen har skrevet en længere nekrolog om Ib Møller, som kan ses her: https://karetmager.dk/ib-moeller-in-memoriam/
Æret være Ib Møllers minde.
2019.07.29 LHN/ opdateret: 2019.07.30 LHN
Ib Møller var en alsidig mand, der havde mange interesser og berøringsflader. Her ses han på tur med KHU i England, hvor han gladeligt tog sig en sving-om ved en opvisning.
Foto: Anders H.N.

Søndagsskovtur til Bryrup og Slagballe, den 28. juli 2019


Søndagsskovturen skulle afholdes kl. 13. midt på dagen, men da de truede med skybrud, blev deltagerne enige om, at vi lige ville udsætte køreturen, til vejret blev bedre...
Som sagt, så gjort, og kl. ca. kl. 18 mødtes vi i Bryrup i det fineste, varme sommervejr, og så gik turen rundt i det skønne, kuperede område omkring Slagballe, Karlsø og Nimdrup.
Under turen holdt vi en pause, hvor alle nød det dejlige vejr og den dejlige brise, der lige akkurat kunne holde fluerne væk, og efter turen nød vi kaffen og de dejlige kager.
2019.07.29 LHN

 
Det var en skøn køretur, med en flot natur, omkring Slagballe...
Men.. Der var plads til mange flere spand. Hvor blev I af?

Søndagsskovtur, den 28. juli 2019 til Bryrup og Slagballe

Næste skovtur, som afholdes i en weekend, bliver søndag, den 28. juli, hvor vi mødes ved Bryrup, og derefter kører rundt i området Bryrup-Slagballe. Vi mødes kl. 13.00, hvor vi spænder for. Enten tager vi kaffekurven med, eller drikker kaffen, når vi kommer tilbage til bilerne. Dette kommer an på vejret. Turen er ca. 15-16 km. og vi kører både på asfalt- og grusveje. Vi vil nyde den skønne natur i det kuperede område ved Slagballe, hvor vi blandt andet passerer både Bryrup Langsø og badesøen Karlsø.

Mødetid: Søndag, den 28. juli 2019 kl. 13.00
                 Afgang med hestene: Kl. 13.30..
Mødested: Østervang 47 B, 8654 Bryrup
Vi mødes ved fodboldklubbens boldbaner, lige uden for hegnet, langs vejen.
Kør til hovedgaden i Bryrup og drej fra ad vejen Østervang (som ligger lige overfor Bryrup veteranjernbane-station) i Bryrup mod øst. Kør helt ud til, hvor byskiltet slutter og sportspladsen ligger herefter med hegn omkring.
Det er bedst at køre ad de større asfaltveje helt til Bryrup og derefter ind ad Østervang, idet de andre småveje øst for Bryrup ikke er særligt velegnede til gennemkørsel med hverken hestetrailer eller lastbil.

Medbring: hest, grej, kaffe og kage til eget forbrug.
Tilmelding: Gælder både, hvis du selv medbringer en ekvipage OG hvis du skal have en plads.
Tilmelding til
 Lisbeth H-N. senest dagen før, lørdag aften kl. 20.00 på tlf. _ eller på mail: _
2018.07.22 LHN

 


 

HUSK SIDSTE TILMELDINGSFRIST til Traditionel Kørsel i Horsens
STÆVNET ER DESVÆRRE AFLYST...!!!
Det er ved at være sidste frist for tilmelding til Traditionel kørsel på Bygholm i Horsens, så se nedenstående propositioner og gå via dette videre til link for tilmeldingsblanket.
Tilmeldingsfristen er søndag, den 23. juni, hvor stævnet afholdes den 30. juni 2019, og vi har fået tilladelse til at afholde selve præsentationen i Bygholm Park nedenfor hovedbygningens havetrappe (Se foto). Efterfølgende er der "skovtur" i Åbjergskoven langs Bygholm sø, og om eftermiddagen vil der være keglekørsel på dyrskuepladsen i Horsens. Mulighed for leje af hestebokse.

Der gøres opmærksom på, at hvis du følger nedenstående propositioners link, vil du finde frem til de rigtige regler på DKF's hjemmeside.

MEN... Går du derimod ind på DKF's hjemmeside, og kigger under fanen "Traditionel kørsel" + "Reglement", så er det de forkerte regler, der kommer frem på siden. Derimod skal du her scrolle ned over siden med de forkerte regler - helt ned i bunden, hvor der kommer et link til de nye regler. Dette link hedder "Reglement 2019". Hvis du klikker på dette link for 2019, vil det rigtige reglement komme frem. - Lidt bøvlet, men vi håber, at det lykkes Jer at finde det.
2019.06.21 LHN

Se nedenstående fil med propositioner+link til tilmeldingsliste til stævnet i Traditionel kørsel,

søndag, den 30. juni 2019
STÆVNET ER DESVÆRRE AFLYST...!!!


Husk, at sidste tilmeldingsfrist er søndag, d. 23. juni...!


Hjælpere søges til afholdelse af stævne i Traditionel Kørsel, den 30. juni 2019

STÆVNET ER DESVÆRRE AFLYST, grundet for få tilmeldinger...!!!

Vi er klar til at afholde stævne i Traditionel Kørsel den 30. juni, men vi har hårdt brug for hjælpere. Som hjælper får man en enestående mulighed for at nyde naturen i skoven, og samtidig se de meget flotte ekvipager (med fine, gamle vogne) på helt tæt hold. Der kommer til at stå flere personer på hver post, så man ikke er alene, så tøv endelig ikke med at melde dig til denne tjans.
Er du frisk på at få en dag til at gå i hyggeligt selskab, så kontalt endelig Lisbeth H-N. på tlf. _ eller mail: _.
2019.06.13 LHN

 
Introduktionsaften for deltagelse i stævnet Traditionel Kørsel - både for kuske og hjælpere - mandag, den 17. juni 2019

I forbindelse med, at ØKS afholder et stævne i disciplinen "Traditionel Kørsel" d. 30. juni, så afholder vi forud en infoaften d. 17. juni i Horsens, som omhandler alle de spørgsmål, man nu kan have inden deltagelse i stævnet. Infoaftenen er for alle dem, der vil deltage i stævnet d. 30. juni - enten som kusk, groom/passager eller stævnehjælper (også ikke medlemmer, hvis de deltager d. 30). Aftenen er specielt beregnet for dem, der ikke er så garvede i denne disciplin, men som gerne vil starte til stævnet, men andre interesserede ØKS-medlemmer er også velkomne.
Denne aften gennemgås stævnereglementet, og der bliver rig mulighed for at svare på jeres spørgsmål vedr. dette, men vi tager også spørgsmål op som eks.; Hvilken type vogn kan jeg deltage med? Hvad tøj skal kusk, groom/passagerer have på, osv, osv... Der vil være en snak om typer af forhindringer/opgaver, som vores trofaste - men også nye hjælpere - gerne skulle kunne få belyst nærmere denne aften. 
Vi laver en kande kaffe eller to, så tøv ikke! 
Tilmeld dig og mød op til denne infoaften og skyd løs med alle dine spørgsmål - uanset om du er deltager eller hjælper til stævnet!

Mødetid: Mandag, den 17. juni 2019 kl. 19.00
Mødested: ØKS-klublokalet (på bagsiden af de hvide bygninger), Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens
Medbring: Alle de spørgsmål du har vedr. stævnedisciplinen "Traditionel Kørsel"
Tilmelding til: Lisbeth H-N. på mail: _ eller på tlf. _ (gerne sms)
2019.06.10 LHN 

Næste tirsdags- aftenskovtur går til Ølholm- og Uldum Kær, tirsdag, den 18. juni 2019

Så er det ved at være tid til næste aftenskovtur, og denne gang mødes vi hos Svend J. som guider os rundt i Uldum- og Ølholm  Kær. Uldum Kær er bl.a. kendt for sit rige dyreliv, men specielt for fugle. Bl.a. er det nu tid for at komme til Uldum Kær for at lytte til nattergale. Gudenåen passerer i øvrigt igennem en stor del af området. Der er, i Uldum Kær, også fundet et kranie fra gammel tid, som sandsynligvis er blevet ofret i mosen: "Uldumpigen", som sandsynligvis var en 12-årig pige. Kraniet kan i dag ses på Uldum Mølle, som bl.a. har en udstilling om Uldumpigen.
Tag med på turen og lyt efter nattergalens sang. Som vanligt er der tilmelding senest aftenen før, hvis du kommer uden hest, så vi sikrer, at der er siddepladser nok. 

Mødetid:   Tirsdag, den 18. juni 2019 senest kl. 18.00
                Der er afgang præcis kl. 18.30
Mødested: Banevænget 6, Ølholm, 7160 Tørring
Medbring: Grej, fluespray samt kaffe/the og kage til eget forbrug.
Husk:       Tilmelding senest aftenen før, hvis du er passager. Tilmelding skal ske til: Lisbeth H-N. på tlf. _ (gerne sms)                          eller mail: _
2019.06.14 LHN


 

Aftenskovtur til Gl. Flyveplads i Gl. Ry, tirsdag, den 04. juni 2019

Næste aftenskovtur går til området syd for Gl. Rye, hvor vi skal køre en tur ved Gl. Ry og den gamle flyveplads. Vi mødes på parkeringspladsen på Gl. Ryevej syd for Gl. Rye - umiddelbart syd for Salten å (og lige før grusvejen ind til det tidligere Gudenåmuseum).
Vi spænder for på den store parkeringsplads ud til vejen, og her går turen ud fra. Der er desværre ikke toiletter på p-pladsen mere, så her må du evt. klare dig på anden måde. Et godt råd: langt de fleste kirker har fine toiletter.
Luk nedenstående pdf.fil op og se nærmere vejbeskrivelse til p-pladsen. Vi mødes senest kl. 18.00, medbringende hest og vogn, kaffe og - ikke mindst - kage! Kommer du uden din hest og vogn, så er der tilmelding til Lisbeth på tlf. _ senest dagen før kl. 21.00, så vi ved, hvor mange gæstepladser, der skal til. 

Mødested: En parkeringsplads på østsiden af Gl. Ryevej, der ligger umiddelbart syd for grusvejen ind til det tidligere Gudenåmuseum samt shelterplads.
Nøjagtig adresse findes vist ikke, men nærmeste adresse er: Gl. ryevej 52, Gl. Rye, 8680 Ry.
Mødetid: senest kl. 18.00!
Afgang for selve turen: Kl. 18.30 præcis!
Husk: Hest og vogn plus grej, fluespray og evt. reflekser samt kaffe/kage til eget forbrug!
2019.06.02 LHN

Private Driving/Opvisningsdag på Glud Museum, søndag, den 12. maj 2019

Så nærmer den årlige tradition sig, hvor vi mødes hos Ina og Poul Wiin, og hvor vi besøger Glud Museum i vores pæne  søndagstøj.
Vi starter med at spise vores medbragte frokost sammen, hvorefter vi går i gang med at gøre hestene - og os selv - klar til opvisning/fremvisning. Husk: Det er Private Driving, så HUSK pænt tøj inkl. hat og handsker uanset, hvilken type vogn, du deltager med! Dette gælder ikke blot kusken, men også samtlige passagerer, der er på vognen! Jeres tøj skal passe i stil til den type vogn, I har med.
Det er aftalt, at vi skal være på Glud Museum kl. 13.00. Her starter vi besøget med at køre ind på den firlængede Badensminde, hvor ekvipagerne parkerer hele vejen rundt i gårdspladsen. Her vil Anders fortælle publikum om de gamle vogne: typer, alder og evt. andre historier/anekdoter om vognene. Nævn disse for Anders inden dagen.
Efter præsentationen kører vi om foran Badensminde, hvor vi skal køre en lille keglebane i moderat tempo på en lille græsplæne. Der er ikke meget plads, så det bliver ikke mange porte, og ikke plads til høj fart, da der står publikum helt tæt på banen. Så det handler om at køre pænt og nydeligt.
Efter opvisningen kører vi en tur ud i området, hvor vi vil nyde forårets komme med det lysegrønne løv og måske et kig til fjorden.
Hvis vejret er til det, så medbringer vi kaffekurven på turen, ellers drikkes kaffen hjemme hos Ina og Poul efterfølgende.
Husk, at det er Private Driving og opvisning, så mød op med præsentabelt tøj, hat og handsker. Der er meget fokus på de gamle vogne denne dag, men andre kan også deltage. Send beskrivelse samt et foto af din vogn til Anders, så han kan forberede sig til fremvisningen på SMS til tlf. _ eller mail: _.
HUSK: Tilmelding til arrangementet skal ske senest fredag, den 10. maj til Poul Wiin på telefon 29 62 37 84.

Mødetid: Søndag, den 12. maj 2019 - Senest kl. 11.45. Gerne kl. 11.30.
Afgang med hestene: præcis kl. 12.45.
Mødested: Poul Wiin, Østrupvej 21, Glud, 7130 Juelsminde
Medbring: Hest, grej og søndagstøj, frokost/madpakke samt kaffe og kage til eget forbrug.
HUSK: Tilmelding senest d. 10. maj til Poul på tlf. 29 62 37 84 samt foto af din vogn til Anders HN. på SMS på tlf. _ eller mail: _
2019.05.04 LHN


 
Aftenskovturene omkring Horsens skydes igang; Tirsdag, den 07. maj 2019

Så kom foråret, og aftenskovturene skydes igang - også selvom det i skrivende stund er hunde-bide koldt!
Vi regner med bedre - og varmere vejr - tirsdag aften, hvor sæsonens første tur (traditionen tro) går til Purhøj og Bjerrelide. Vi mødes senest kl. 17.30 hos Holger Poulsen, hvor vi spænder for og gør klar. Denne gang mødes vi nemlig lidt tidligere end fremtidige aftenskovture, da det bliver hurtigere mørkt først på sæsonen.
Kl. 18.00 starter selve turen, og her kan man nyde skovens dejlige, lysegrønne farver, og udsigten ud over Horsens og Horsens fjord. Herefter er der et storslået udsyn til Klejs Bakke med vandtårnet og hele dette område. Vi holder hvil ved en fin skovsø, inden turen går via Bjerre og tilbage til Purhøj. Efter turen mødes vi i Holgers gildesal, hvor vi drikker vores medbragte kaffe eller te. Jørgen Poulsen står for "bagning" af franskbrød med pålæg, så du skal kun medbringe kaffe/the til eget forbrug.
Hvis du kommer uden hest, men vil med, skal du tilmelde dig senest dagen før til Lisbeth HN på tlf. _ eller mail: _. Så ved vi, hvor mange ekstra pladser, vi skal have til rådighed. Turen er ikke så lang (ca. 9 km.), da det er først på sæsonen. Der køres på grus- og asfaltveje.
Alle typer heste/ponyer er velkomne - store som små!

Mødetid: Senest kl. 17.30. Afgang præcis kl. 18.00
Mødested: Bjerrelide 12, Purhøj, 8783 Hornsyld.
Medbring: Hest og grej, kaffe eller the til eget forbrug.
2019.05.04 LHN


 


Top- og DressurCup samt klubstævne afholdt i Horsens, den 05. maj 2019

Vi havde en dejlig dag på Bygholm med i alt tyve starter. Det var dejligt at se så mange, så tak til alle ekvipager for den store tilslutning! Alle kuskene viste super flot kørsel dagen igennem!
Der var stor aktivitet i cafeteriet hele dagen, og personalet viste stor forståelse for de aktive aktive banehjælpere, som fik forfriskninger serveret ude på banen. Stor tak til Cafeteria-personalet Dorthe og Claus for deres spændende og dejlige mad samt store engagement og super indsats dagen igennem - fra start til slut!!
Kersti havde travlt i sekretariatet sammen med Pernille, og dommer Bitten havde også meget at holde øje med. Stor tak til dem, samt til alt banepersonale dagen igennem! Uden alle jer ville det ikke kunne gennemføres!
Sidst, men absolut ikke mindst:
Et rigtigt STORT TILLYKKE til alle dagens vindere og placerede!!!
Håber, at alle er kommet godt hjem efter en herlig dag!
Se resultaterne nedenfor og fotos i Galleriet... Håber, at der er nogen, der vil sende fotos af maratonvinderne til webmaster, så de også kan blive lagt på siden her..
2019.05.05 LHN

 
Johan Huitema har sendt os nedenstående fotos fra Klubstævnet hos ØKS, den 05. maj 2019.
Stor tak til Johan for de fine fotos!
Klik på nedenstående vinderfotos fra klubstævnet hos ØKS og få dem op i en større størrelse...
Klik på nedenstående pdf. fil og se baneskitse til TopCup, den 05. maj 2019...
Se nedenstående startliste til Top- og DressurCup samt klubstævne, d. 05. maj 2019...
Startlisten er opdateret, tirsdag, den 30.04.2019/LHN for KJ
Startliste opdateret igen d. 04. maj 2019/LHN for KJ
Hjælpere søges til TopCupstævnet...!!!

Vi mangler nogle hjælpere til topCup og klubstævne d. 05. maj. Så har du lyst til at stå ved en forhindring, eller være i cafeteriet, hører jeg gerne fra dig. Mvh. Finn S. tlf.: 61 36 66 79.
2019.04.24 LHN for FS.
Top Cup, Dressur Cup og klubstævne på Bygholm, den 05. maj 2019                                                                                                                                                                                                                                                                      
Østjysk Køre Selskab afholder Top Cup, Dressur Cup og klubstævne i kørsel med hest og vogn.
Stævnet foregår på Dyrskuepladsen i Horsens, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens.
Stævnet er åbent for medlemmer af køreselskaber tilsluttet Dansk Køre Forbund.
 
Klubstævnet holdes sammen med dressur og top cup og resultater fra cuppen kan indgå som en del af stævnet. Dressur cup og top cup afvikles om formiddagen, og om eftermiddagen er der så mulighed for at køre en kort maraton rute med 3 forhindringer, der gennemkøres 2 gange.  Det er både for rutinerede og helt nye kuske.
Husk at der skal indbetales kuskelicens til DKS, for at deltage i TopCup, dog skal juniorer under 16 år ikke betale kuskelicens.
 
Der er 5 muligheder for at sammensætte dagen:
1: Top cup: koster 150 kr. og banen køres to gange
2. Dressurcup; koster 150 kr.
3. Kombineret dressur og top cup. 250 kr., toppebane køres 2 gange og dressur en gang.
4. klubstævne: Toppebane køres kun en gang, dressur en gang og maraton en gang. Resultater tæller ikke i top cup og dressurcup. Koster 200 kr.
5. Kombineret dressur, top cup og klubstævne. Hvis man starter dressur og top cup kan man for 100 kr. ekstra også køre klubstævne (maraton). Har man startet top cup tæller kun den første runde på toppebanen med i klubstævnet.
 
Det er vigtigt at der ved tilmelding tydeligt angives hvilke klasser og stævnetyper, man ønsker at starte i. Betaling skal ske ved tilmelding. Tilmelding er ikke gyldig før betaling er modtaget.
Top Cup køres efter Top-, og dressur cup reglementet, som kan ses på top cup’s hjemmeside: http://www.topcup-vest.dk/
 
Eftermiddagens maraton vil bestå af 3 etaper: A-etape 1 km Transfer: 880 meter, hvil minimum 10 min: B-etape: med 3 forhindringer, som køres 2 gange (dog ikke ved Mini/Junior som kun kører en gang rundt).
Forhindringer: 1. omgang 2 km og 100 m, 2. omgang 2 km og 290 m. I alt 4 km 500 m.
Tidsskemaer til Maratonruten vil blive lavet til alle, så ingen selv skal regne på, om de er med i forhold tiden.
Der vil blive kørt dressur og toppe om formiddagen, med 10 minutter imellem slut Dressur til start Toppe. Efter middagspausen vil Maratonen blive kørt.
Hvis i skal bruge samme vogn, så skal vi nok prøve at få det til at gå bedst muligt op.
Foreningsvogn kan lejes, her kontaktes Finn Sandkvist på 61366679, inden tilmelding.
 
Sted:                                  Dyrskuepladsen i Horsens, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens.
Officials:
Stævnevært                        Østjysk Køre Selskab
Stævneleder                       Finn Sandkvist                                         
Stævnesekretær                 Kersti Jessen                                               
Banebygger                        Ernst Søndergård                                  
Banebygger assistent         Karen Timling
 
Overdommer                       Bitten Jensen   
 
Klasser til Klubstævne
Let:
 • Dressurprogram: 3A
 • Maraton: Fuld længde
Middelsvær:
 • Dressurprogram: 7A
 • Maraton: Fuld længde

Mini/Junior:

 • Dressurprogram: 3A
 • Maraton: Etape A, Transfer og halv B etape
 
Sikkerhed
Alderskrav til kuske og grooms er af sikkerhedsmæssige hensyn gældende overalt i forbindelse med stævnet.
For alle kuske og grooms gælder at fastspændt sikkerhedshjelm og sikkerhedsvest er obligatorisk/skal bæres under maraton.
Alle kuske, grooms samt passagerer under 18 år skal altid bære fastspændt sikkerhedshjelm og sikkerhedsvest, når de befinder sig på vognen 
Grooms skal altid være til stede og i stand til at yde nødvendig assistance, når hesten spændes for vogn eller er forspændt. Gælder overalt på stævnepladsen. Når der køres med heste, skal der være en groom på vognen. Hvis det er en 2 hjulet træningsvogn uden sæde til groom, skal groom være til stede på træningspladsen.
Kusken må kun stige af vognen, når der er grooms ved hestenes hoveder eller linerne er overgivet til en anden ansvarlig person på vognen.  Ingen hest må føres ved siden af vognen.
Hjælpeliner: Børn under 10 år skal køre med hjælpeliner
 
Ansvar
Østjysk Køre Selskab og DKF påtager sig intet ansvar for ulykker, skader eller sygdomme hos heste, kuske, hjælpere, publikum eller andre personer eller genstande.   
 
Forbehold
Østjysk Køre Selskab forbeholder sig ret til at sammenlægge eller aflyse klasser, ændre på tidsplanen samt aflyse stævnet. Ved sammenlægning af klasser, skal det tydeligt fremgå af resultatlisten, hvilken klasse de enkelte kuske har været tilmeldt i.

Tilmelding og betaling senest den 26-04-2019.

Tilmeldingen til Kersti på tilmelding.oeks@gmail.com.
Startgebyr kan overføres på konto: Reg. Nummer: 6128 Kontonummer: 9041258628. 
Ved tilmelding skrives: Kuske navn, klasse, spand (1,2,4 spand og hest/pony (I, II, III)), vognbredde og sammensætning af dagen
Husk: Ingen er tilmeldt før der er betalt startgebyr! Alt andet skal være aftalt.

Vi håber at se rigtig mange til dette stævne.
Venlig Hilsen Stævneudvalget ØKS

2019.04.15 LHN for KJ 
Forårsrengøring mm.... den 27. april 2019

Er der et par - eller flere - som vil hjælpe med at male tønder til forhindringer, feje mm. i vores rum på Bygholm?
Det er på lørdag, kl. 10.00 for dem uden hest, dvs. at:
Der stadig er normal lørdagstræning for dem, der vil køre med heste fra kl. 10-12.
Vi afslutter - som sædvanligt - træningsdagen med en tur i skoven, inden vi spiser vores frokost i fællesskab. Bagefter er der mulighed for at hjælpe de andre med forårsrengøring og opfriskning af forhindringer.
2019,.04.24 LHn delvis for FS. 
Manglende modtagelse af bladet Køresporten...

Der er flere, der ikke mener at have modtaget Køresporten. Distributøren har imidlertid udsendt bladene.
Men... da det er svært at se, at det er Køresporten, der er kommet, og IKKE blot en af de sædvanlige trælse reklamer, så opfordres abonnenterne til at tjekke alle modtagene reklamer bedre igennem, INDEN de når skraldespanden. I hvert tilfælde i de perioder, hvor Køresporten skal udkomme.

Vi medgiver, at det kan være meget svært at se forskel på almindelige reklamer og Køresporten i dens nuværense udformning.
Se fotos nedenfor af Køresporten i plasticomslag: Et foto af forsiden og et foto af bagsiden.
Ja... Det ER svært at se forskel på de reklamer, vi bliver overdænget med i vores hverdag, og så vores dejlige, velskrevne Køresportsblad, som vi glæder os til at modtage og læse i...!
2019.04.17 LHN
Hermed resultatliste fra tømmertrækningsstævnet i Kvorning, den 22. april 2019
Luk nedenstående fil op og se resultatet fra tømmertrækningsstævnet..
En dejlig dag med masser af flot tømmertrækning...

Med sol fra en skyfri himmel var der lagt op til en dejlig dag - og det blev virkelig en flot dag - med masser af både veltrænede kuske og heste, som alle flyttede tømmer til den store guldmedalje!
Der var rift om pointene, og der blev kæmpet bravt om dem. De mange tilskuere dannede ligeledes rammen om et fint arrangement med anerkendende klappen, når forhindringerne var vel overstået. Desværre var der to frameldinger i sidste øjeblik, men det hindrede ikke de øvrige 10 kuske fra at deltage og yde deres bedste. Alle kuske leverede et rigtigt flot stykke arbejde, men specielt kan nævnes, at Mads Kirk, SKS, som er en forholdsvis ny tømmerkusk - og kun 18 år gammel - endte på en flot  5. plads.
Tømmertrækningsstævnet var opdelt i tre klasser: 1-spand, 2-spand og juniorklasse.
Dagens 1-spandsklasse blev vundet af Kristian Kjeldsen fra Østjysk Køre Selskab, som vandt over John Sørensen, MKS og Bjarne Kristensen fra Himmerlands Køre- og rideforening som nr. 3.
Tospandsklassen blev vundet af Gitte Kragelund, Slesvigske Køre Selskab, som vandt over Else Laursen, Midtjysk Køre Selskab.
Juniorklassen var repræsenteret ved Mikkel Kjeldsen, som også fik en fin, rød sløjfe med hjem, ligesom sin læremester - og far - Kristian Kjeldsen. Mikkel leverede et rigtigt flot stykke arbejde med sin shetlænder!
Et stort tillykke til alle dagens vindere og placerede!!!
En stor tak til alle banebyggere, dommere og hjælpere på banen samt til Karin i sekretariatet! Uden Jeres hjælp kunne vi ikke afholde stævne!
Flere fotos er på vej...
2019.04.24 LHN
 
Hermed REVIDERET/NY startliste til 2. påskedags Tømmertrækningsstævne i Kvorning, den 22. april 2019

Startliste (nr. 2)
 
 1. Erling Larsen                 MKS
 2. Mikkel Kjeldsen                
 3. Bjarne Kristensen         HKR    
 4. Christian Hansen          HKR
 5. John Sørensen              MKS
 6.  Niels Erhard Sørensen 
 7.  Mads Kirk                      SKS
 8. Kristian Kjeldsen           ØKS
 9. Aksel                               HKR
 10. Niels Jørgen Ramsdal  ØKS
 11. Else Laursen                  MKS
 12. Gitte Kragelund             SKS
Revideret, den 20. april 2019 LHN
Tømmertrækningsstævne i Kvorning, mandag den 22. april 2019 (2. påskedag).

ØKS afholder tømmertrækningsstævne i samarbejde med DSF (Dansk Schleswiger Forbund), mandag, den 22. april (2. påskedag) hos Karin & Niels Jørgen, Stald Ramsdal, Kvorning Møllevej 20, Kvorning, 8830 Tjele.
Mødetidspunkt for deltagere: Kl. 09.00 til fælles morgenkaffe og briefing. Stævnestart: kl. 10. Der skal påregnes middagspause.
Startgebyr: kr. 175,- som inkluderer morgenkaffe samt kaffe/kage under præmieoverrækkelsen. Frokost medbringer du selv. 
Tømmertrækning er ikke kun for de helt store heste, men også for de helt små, som det ses på arkivbilledet længere nede på denne side.
Så størrelsen - på hesten naturligvis ;-) - er bestemt ingen hindring for deltagelse.
Publikum er naturligvis også meget velkomne, så har du/I lyst til at kigge forbi og nyde synet af de arbejdende heste i det særdeles flotte og kuperede landskab, så kig endelig forbi, men husk madpakke. Øl/vand/kaffe kan købes.
Tilmelding til Kristian Kjeldsen på tlf. 22936750
2019.03.15 LHN/ 
Foråret er så småt på vej... Lørdagstræning starter op på Bygholm, d. 06. april 2019 kl. 10.00

Dagene med Lørdagstræning nærmer sig, så foråret MÅ altså være på vej nu! ;-)
Der er lørdagstræning hver lørdag i april måned, nemlig d. 06. + 13. + 20. og 27. april. Både kegle- og dressurbaner bliver sat op fra kl. 10.00 til ca. 11.30-12.00, så kom gerne et kvarters tid før og spænd for. Der er også vandgrav og faste forhindringer, der kan trænes hen ad vejen.
Det er specielt beregnet - og meget oplagt - for 2019-sæsonens forspændingskursister at møde op og prøve kræfter med udendørs - og anderledes - sund miljøtræning for hesten. Der vi være undervisere til rådighed for kursisterne hele april, hvor der bliver fokus på kuskens kørsel med hesten - og ikke længere fokus på tilkøringen. Der kan evt. også blive mulighed for at køre en mindre tur i skoven ved bygholm, hvis nogen ønsker det.
Fra maj måned og fremad vil der kun være alm. træning - og ikke længere undervisning. Så det er NU kursisterne skal gribe chancen og møde op på Bygholm.
Vi mødes ved vores klubhus på bagsiden af de hvide avlsbygninger og halvtaget på Bygholm - lige udenfor dyrskuepladsen.
Vi træner enten igennem på banerne, eller måske kører vi afslutningsvis en lille tur i skoven. Det afgør stemningen på dagen.
Vi håber på at se rigtig mange - også årets nye forspændingskursister - så vel mødt allesammen!!!
HUSK ved tilmelding at reservere en foreningsvogn, hvis du ikke selv har vogn med, men i stedet ønsker at benytte foreningens vogne til træning på Bygholm. Er der flere om en vogn, så har man vognen til ca. 45 min. kørsel på banen. Det koster kr. 25,- at leje vogn. Dette kan betales kontant, via banken eller via MobilePay. Det snakker vi om.

Der er tilmelding til alle lørdagstræningerne senest aftenen før - altså fredage aftener senest kl. 20.00..!!!
Tilmelding til Lisbeth H-N. på tlf. _ (gerne på sms, og du vil modtage svar) eller mail: _
2019.03.15 LHN
 
Træningsdag i tømmertrækning i Kvorning, den 31. marts 2019

Dansk Schleswiger Forbund (DSF) holder en træningsdag med fokus på tømmertrækning, hvor alle - også ikkemedlemmer - er meget velkomne...!
Arrangementet starter kl. 13.00, og er du interesseret i tømmertrækning, så er her en enestående mulighed for at prøve kræfter med denne disciplin!
Dagen er nemlig for alle! Både for dem, der allerede har prøvet at trække tømmer, men i højeste grad også for dem, der er usikre på bare at starte op og komme i gang. Hovedsagen er, at du har lysten!
Der vil være folk, der kan hjælpe dig og forklare om tømmerkørsel. Så tøv ikke... Du kan få hjælp til det, du gerne vil.
Efter træningen drikkes der medbragt kaffe.
Husk: Tilmelding et par dage før til Kristian Kjeldsen på tlf. 22936750.

Mødested: Stald Ramsdal, Kvorning Møllevej 20, Kvorning, Tjele.
Mødetid: Kl. 13 starter træningen.
Medbring: Hest, sele (og endet grej, hvis du har) og kaffe.

2019.03.14 LHN for KK)


 
Forspænding fortsætter et par gange endnu...!!!  Kursus fortsætter d. 23. + 30. marts 2019!

Der var stort frafald sidste gang på forspændingskursus i hallen i Linnerup grundet stormvejr, og da dem, der mødte frem, også ytrede ønske om at fortsætte lidt endnu, så har vi valgt, at forspændingskurset kører videre resten af marts måned i hallen i Linnerup.
Dvs. at der OGSÅ er forspændingskursus den 23. og 30. marts til sædvanlig tidspunkt, så man får en sidste chance for at træne til vi alle - kursister og øvrige - skal starte udendørs træning på Bygholm i Horsens!

2019.03.14 LHN
Kursisterne har spændt for og kører nu med vogn i Linnerup...!
 
Luk nedenstående tre filer op og se dagens resultat fra TØS-stævne i Vestbirk, d. 19. jan. 2019
ØKS ønsker alle dagens vindere og i øvrigt placerede et stort tillykke med resultaterne!
Stor tak til dommer, banehjælpere, sekretær og cafeteriapersonale for at få dagen til at fungere!
Se de mange fotos i Galleriet... Det er Kersti Jessen, der er den flittige fotograf.

2019.01.19 LHN for KJ
Luk nedenstående fil op og se baneskitse for TØS-stævnet i morgen, den 19. 01.2019
Så kom webmaster også i besiddelse af startlisten til TØS-stævnet, lørdag d. 19. jan. 2019
STARTLISTEN BLIVER ÆNDRET PÅ SELVE DAGEN..!
DER ER KOMMET YDERLIGERE EEN TILMELDING!

Luk nedenstående fil op og se startlisten til lørdagens TØS- stævne...
2019.01.17 LHN/tilføjet/tilrettet 2019.01.18 kl. 21.15 af LHN
 

ØKS inviterer til TØS-stævne, 2. afdeling den 19. januar 2019, Kongevej 32, Vestbirk, 8753 Østbirk

 

Indendørs stævne i kørsel med hest og vogn. Stævnet er en del af en turnering fordelt mellem 4 køreselskaber.

Der kører efter propositionerne til TØS-turneringen.

Tilmelding af ekvipager til start skal ske på mail. Oplys navn, klasse, hest/heste, vognbredde og køreselskab til:
tilmelding.oeks@gmail.com
Ved tilmelding indbetales startgebyret på 200 kr til konto: 6128 9041258628
Tilmeldinger behandles ikke før startgebyr er indbetalt..!!!
Tilmelding inden 12. januar 2019

2019.01.03 LHN for FSKlik her for at få dit eget GoMINIsite