ARKIV 2018
Opstart på seletøjssyning hos Ivan Bak starter tirsdag, den 15. januar 2019

Så står vi midt i de mørke vintermåneder, og vinteraftenerne er lange, og sofaen trækker udelukkende i retning af dvale.
Men det vil være spild af tid, og vi har derfor valgt at udnytte aftenerne til at gå seletøjet igennem for eventuelle fejl og mangler. Vi reparerer og syr både nyt og brugt seletøj, eller tilpasser dele til det, så det igen kan blive klar til en ny og spændende sæson.
Ingen skal møde op forgæves: Er du ny indenfor sadelmageriet, men har ønske om et eller flere projekter, så kan du trygt møde op! Du vil få hjælp og vejledning til at komme i gang og få tingene ordnet. Du guides igennem af mere erfarne folk, som gerne stiller nål, tråd og ideer til rådighed. Køb af læder og grej kan arrangeres, så det er ikke nødvendigt at handle ind på forhånd, og slet ikke, hvis man ikke er inde i de mange forskellige typer af læder, der er på markedet.
Vi mødes hver tirsdag aften, første gang tirsdag, den 15. januar 2019, kl. 19.00-21.00 og frem til og med 09. april.
Du medbringer sygrej til læder, hvis du har. Ellers låner du i starten. Du skal også medbringe en stol til at sidde på, og den må gerne blive stående fra gang til gang, så du ikke forslæber dig. Til gengæld, så skal du også medbringe kaffe og kage til eget forbrug, og her må du gerne forslæbe dig ;-)
Eventuelle spørgsmål kan rettes til Anders på tlf.nr.: _.

Mødetid: Tirsdage aftener kl. 19.00-21.00 (fra januar til og med 09. april 2019)
Mødested: Seletøjsrummet hos Ivan Bak, Ryvej 72, 8752 Østbirk.
Medbring: Stol, kaffe og kage til eget forbrug og evt. sygrej.
2018.12.19 LHN 

Alle medlemmer og deres familier ønskes et rigtigt godt nytår med ønsket om en ny og dejlig køresæson i 2019 - med masser af skønne oplevelser i samvær med andre kørefolk og heste.!!!

 

 

Kommende forspændingskursus starter, den 12. januar 2019
Forspændingskursus starter, Lørdag, den 12. januar 2019, og fortsætter - med enkelte undtagelser - helt frem til sidst i april.
Kurset foregår i ridehallen i Linnerup hver lørdag, dog med enkelte undtagelser.
Det kræver ingen medlemsskab af ØKS for at kunne tilmelde sig kurset. Det er nemlig inkluderet i deltagergebyret og medlemsskab i ØKS gælder forspændingskusken hele 2019. Deltagergebyret for hele forspændingskurset: kr. 1.100,- (som er inklusiv kuskens medlemsskab af ØKS i hele 2019).
Det er din opgave at finde en hjælper (groom), der kan hjælpe dig på samtlige kursusdage, og vedkommende skal minimum være fyldt 14 år. Hesten skal som absolut minimum være trækbar i grime/håndvant ved kursets start. Der må påregnes hjemmearbejde imellem de nævnte lørdage for at få et godt resultat.
ØKS har vogne på stedet, så du behøver ikke selv at medbringe egen vogn, før du måske selv anskaffer en vogn. Så vil det være godt at prøve vognen første gang i ridehuset, indtil hesten lærer vognen at kende.
Mere om kurset senere...
2018.11.18 LHn


 

Julestævne afholdt i Vestbirk, fredag, den 28. december 2018
 heart

Vejret var delvis solskin og syv varmegrader, så der mødte kun en enkelt julemand op - med langt, hvidt strikket skæg - med "kane". Derudover, så var der mange andre sjove indslag: En sort enhjørning med de uskyldigste hvide vinger kørt af de to sødeste små englebasser - ligeledes med de pureste hvide vinger og velpudsede glorier. Og her var kommandoen "Flyv - flyv!", hver gang starten skulle gå.
Det vilde vesten var også repræsenteret: Sherifhesten med sherifstjerne på brystet, iført cowboyhat, skjorte og vest samt chaps på forbenene. Denne blev kørt af en formen dame. Bagerst kom skurken, der hastigt kom ridende lige i hælende efter skønheden i den røde kjole. "Out west" kommer man længst med kontant afregning i guldbarrer, og i dag havde skurken bestikkelse med til både dommere og banehjælpere - i form af både guld-barrer og -mønter! Om det hjalp synligt på pointgivningen - og dermed placeringen, fremgår ikke, men morsomt, det var indslaget i hvert tilfælde!! Af andre bestikkelsesformer i dagens løb kan nævnes de fineste chokoladeæsker og en flot kagedåse med masser af lækkert indhold, leveret af den sødeste, lille lyshårede nissepige!
Der var tæt kamp om pladserne - og dermed placeringerne, men nogen skulle jo vinde, så i nedenstående resultatliste-filer kan du se, hvem der vandt og hvem der ikke vandt...
Vi takker alle deltagere for at komme, men specielt alle dem, der havde gjort rigtigt meget ud af alle de fine udklædninger, for at gøre dagen sjov for os allesammen. Tak til alle hjælpere og til cafeteriapersonale for at gøre dagen mulig - og os alle mætte og veltilpasse!
Der skal også lyde en STOR tak til vores sponsorer for de fine præmier: Møldrups Køre- og Rideudstyr samt Stald H.
Sidst, men absolut ikke mindst:  Et STORT tillykke til alle dagens vindere og placerede!!! Tak til alle for en hyggelig dag!
P.S. Der er mange flere fotos her i Galleriet! De fotos, der ligger her på siden i galleriet, er taget om formiddagen. Øvrige fotos af deltagerne fra om eftermiddagen kan ses i facebookgruppen..
Godt nytår til alle og på gensyn i det nye år!
2018.12.28 LHN
Se nedenstående to filer med startliste og baneskitse til julestævnet, den 28. december 2018..

Se desuden mere info, længere nede på denne side, vedr. julestævnet: regler mv...
2018.12.25 LHN for FS
Så nåede de gældende regler for julestævnet også til hjemmesiden...

Hermed regler for julestævnet

Regler:
1. Hver deltager skal gennemkøre banen to gange, så hver ekvipage gennemkører banen to gange formiddag og to gange eftermiddag. Der startes i grupper af 3-4 kuske.
2. Mellem anden og tredje port er der en frizone, hvor man kan holde stille. Her skal man samtidig sætte stjerne på træet. Frizonen er markeret med 3 kegler på hver side og minimum hestens forben skal være i frizonen når paraden begyndes. Den tid man holder stille inden for frizonen, bliver ganget med 2 og trækkes fra banegennemkørslens samlede tid. Max fradrag får man for at holde i 20 sekunder.
3. Dommeren bedømmer udklædning imens ekvipagen holder stille i frizonen og tager gerne imod bestikkelse. Der kan gives op til 10 point, som trækkes fra det samlede antal strafpoint.
4. Til jul skal træet pyntes og stjernen skal sættes på juletrætoppen inden ekvipagen fortsætter fra frizonen. Det giver 30 tillægssekunder, hvis det undlades.
5. Der er 2 forhindringer opbygget på banen med maksimum 5 porte.
6. Der er i alt 7 porte på portbredde 170. I port 7 skal begge bolde væltes – det giver 5 straffepoints for kun at vælte 1 bold og 10 for ingen at vælte. (Groom må hjælpe) Det skal være mellem gennemkørsel af port 6 og mål at de væltes.
7. Husk at tage stjernen af træet inden gennemkørsel af mål, ellers giver det 30 strafpoint.
8. Hvis en ekvipage vælter en del af en forhindring, så den ikke kan køres færdig, stoppes tiden mens forhindringen opbygges, og der tillægges 10 strafpoint.
9. Forhindringerne må have et antal væltbare elementer. Hvert væltbart element giver 5 strafpoint.
10. Kusken skal stoppe ved fløjt.
11. Der gives 1 strafpoint for hvert sekund ekvipagen befinder sig på banen.
12. Banen tidtages samlet, derefter fratrækkes den tid man har holdt stille i frizonen. Hvis man derved kommer i minus tid får man 31 strafpoint.
13. Efterleves reglerne ikke, er det muligt for Dommer/hjælpedommerer at tildele op til 30 strafpoint og 30 tillægssekunder.

Bemærk der er forskel på tillægssekunder og strafpoint. Tillægssekunder og minussekunder (fra frizonen) regnes med i den samlede tid, og indgår hermed i konkurrencen om dagens hurtigst kusk og groom.

Klasser
Alle kører i en stor klasse, husk det gælder om at have det sjovest.

Deltagere
Kuske skal være medlem af en køreforening.
Hvis groom'en ikke er medlem, bliver de det vel en gang, når de opdager at de slet ikke kan undvære sporten…
Alderskrav: Kusk og groom skal tilsammen være minimum 32 år.

Grooms
Grooms må stå op bag på vognen.
Grooms er forfremmet til kuske om eftermiddagen og må derfor ikke længere stå bag på vognen, sker dette alligevel tillægges den tid som det tager for en fra ekvipagen at gå/løbe forhindring 1 fra A til E.
Der skal til alle tider i konkurrencen være to på vognen: en kusk og en groom. Træder den ene på jorden med begge ben, tildeles der 10 strafpoint pr gang. For småponyer gælder det dog at groom bare skal befinde sig i umiddelbar nærhed af vognen, så de kan hjælpe hvis det bliver nødvendigt.

Påklædning
Julepåklædning/anden udklædning skal bæres under hele konkurrencen
Sikkerhedshjelm samt sikkerhedsvest skal bæres.
Vi laver en afstemning blandt kuskene  om årets udklædning, så det bliver så retfærdigt som muligt. Der udleveres stemmeseddel til hver kusk ved ankomst.
Der køres efter retten til at bære ”Den gyldne nissehue” til næste års julestævne.

Banen
Start-1-2-frizone/stjerne-3- forhindring 1 – 4-5- forhindring2- 6-7 (bolde væltes af)- stjerne af træ mål
Skift af kusk/groom eftermiddag
Kusk om formiddagen bliver til groom om eftermiddagen, mens groom om formiddagen bliver til kusk om eftermiddagen. Hvis dette skifte ikke fortages, skal denne ene fra ekvipagen løbe den ene af forhindringerne starks efter sidste start. Tiden fra dette gennemløb bliver tilagt som tillægssekunder. Hvis en fra ekvipagen ikke dukker op får ekvipagen automatisk 100 strafpoint tildelt.

Arrangørerne fralægger sig et hvert ansvar for skade på personer, materiel og heste!
HVIS sneen igen i år ligger tykt - eller bare tilnærmelsesvis - så aflyses stævnet i god tid.
2018.12.13 LHN for FS

 
Julestævne i ØKS, d. 28. dec. 2018

Afholdes igen i år på Vestbirk Ridecenter, Kongevej 32a, Vestbirk, 8752 Østbirk.
Som sædvanligt er det et stævne, hvor det gælder om at have det sjovt! Vinderen af stævnet er den, som har den midterste placering. Cafeteriet har åbent hele dagen.
Starttider mm. samt åbningstid af banen - som er særligt aktuelt for kuske, der ikke tidligere har startet julestævne -udsendes efter tilmelding er afsluttet. Den lille hal må bruges til opvarmning, men max 4 ekvipager på en gang.
Klasser
Alle kører i én stor klasse, husk det gælder om at have det sjovest.
 
Deltagere
Kuske skal være medlem af en køreforening.
Hvis groom'en ikke er medlem, bliver de det vel en gang, når de opdager at de slet ikke kan undvære sporten…
Alderskrav: Kusk og groom skal tilsammen være minimum 32 år.
 
Grooms
Grooms må stå op bag på vognen.
Grooms er forfremmet til kuske om eftermiddagen, og må derfor ikke længere stå bag på vognen. Sker dette alligevel, tillægges den tid, som det tager for én fra ekvipagen at gå/løbe forhindring 1 fra A til E.
Der skal til alle tider være to på vognen: en kusk og en groom. Træder den ene på jorden med begge ben under konkurrencen, tildeles der 10 strafpoint pr gang.
 
Påklædning
Julepåklædning/anden udklædning skal bæres under hele konkurrencen.
Sikkerhedshjelm samt sikkerhedsvest skal bæres.
Vi laver en afstemning blandt kuskene om årets bedste udklædning, så det bliver så retfærdigt som muligt. 
Der køres efter retten til at bære ”Den gyldne nissehue” til næste års julestævne.
 
Arrangørerne fralægger sig et hvert ansvar for skade på personer, materiel og heste!
HVIS sneen ligger tykt - eller bare tilnærmelsesvis - så aflyses stævnet i god tid.
Derfor:
Deltagelse koster 200 kroner.
Tilmelding senest 16. dec til: tilmelding.oeks@gmail.com
Deltagergebyr overføres til konto: 6128 9041258628 sammen med tilmelding.
Cafeteriet har åbent hele dagen, så tøv ikke med at kige forbi - som minimum til en kop varm kaffe!
Mvh.
Stævneudvalget

 
Introaften vedr. kommende forspændingskursus, onsdag aften, den 05. dec. 2018

Onsdag aften, den 05. december, er der infoaften omkring vores kommende forspændingskursus, der starter op d. 12. januar og fortsætter helt frem til slut april.
Onsdag aften d. 05. dec. fra kl. 19.00 til kl. 21.00 afholder vi vores ugentlige træningsaften, så der vil være ekvipager i ridehuset, men samtidig vil dem, der underviser på forspændingskurset, være til stede for at kunne fortælle og svare på spørgsmål vedr. det kommende forspændingskursus.
Går du og overvejer, om du vil starte på kursus til januar, så mød op denne aften til en helt uforpligtende snak om heste og tilkørsel, og om vogne og seletøj. Alle dine spørgsmål vil du kunne få besvaret denne aften.
Brænder du for at prøve at køre selv, så vil muligheden være der denne aften, hvor du får mulighed for at prøve at køre nogle af vores medlemmers heste/ponyer i ridehuset. Medbring derfor gerne sikkerhedshjelm og vest. Dog ikke et krav. Du medbringer ikke hest denne aften! Har du evt. noget seletøj, kan du tage det med og få en snak om det, men ellers, så vent med at anskaffe seletøj til efter kursets start, så du kan blive blive hjulpet til at købe det rigtige. Du vil ligeledes få hjælp til korrekt tilpasning af seletøj på kurset (hvilket ikke er så nemt, som man umiddelbart skulle tro), så brug ikke penge på noget seletøj nu, hvor du ikke ved, om det i det hele taget kan komme til at passe din hest/pony. Så forhast dig endelig ikke mht. fremskaffelse af seletøj.
Vi byder på en kop kaffe og lidt kage til introaftenen og vi får en hyggelig snak om dine tanker og spørgsmål vedr. kurset.
Ingen spørgsmål er for simple eller for enkle: Spørg løs, og få svar på alle dine spekulationer om tilkørsel denne aften. Så ved du efterfølgende, om kommende kursus er noget for dig og din hest/pony.
Alle er velkomne den 05. dec. imellem kl. 19.00 og 21.00!! Det kræver ingen tilmelding, og du skal ikke være medlem af ØKS for at deltage, og du er ikke forpligtet til efterfølgende at deltage i kurset, hvis du efterfølgende ikke føler, at det er noget for dig eller din hest/pony. Men mød endelig op til en hyggelig aften og se det hele - og os - lidt an! På gensyn!
Evt. spørgsmål kan rettes til Finn Sandkvist på tlf. 61 36 66 79

Mødested: Ridehuset i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring.
Parkering skal foregå vest for ridehallen!  Parkering samt kørsel i gårdspladsen og ved gavlen af hallen FORBUDT..!!!
Mødetid: Onsdag, den 05. december 2018, kl. 19.00-21-00.
2018.011.18 LHN


 
Generalforsamling med foredrag afholdt torsdag, den 29. november 2018

Generalforsamlingen afholdtes i år i cafeen Madam Blå i Den Gamle By i Aarhus, hvor vi startede med stegt flæsk og persillesovs. Herefter afholdt vi den varslede generalforsamling, og efterfølgende fik vi kaffe med kage, og til sidst fik vi kapervognmand Lars Brender på (trav)banen. Han underholdt os alle med historier om hans lange og spændende liv med heste. Lars leverede et spændende foredrag, og vi sluttede af med at gå over i stalden, hvor de heste, der pt. bliver kørt i Den Gamle By står. Her var der åbent i både stald og seletøjsrum. En stor tak til Lars Brender for et særdeles spændende og interessant foredrag!
Mht. generalforsamlingen, så blev både formandens beretning og regnskabet godkendt. Kontingentpriser forbliver uændret. Ingen indkomne forslag. Jane og Lisbeth blev genvalgt til bestyrelsen og Egon genvalgt som revisor. Svend J. og Jette M-B. blev valgt som suppleanter.
Se flere fotos fra aftenen i galleriet...
2018.12.19 LHN
Årets generalforsamling er flyttet (fra 07. nov.) til d. 29. november 2018

ØKS har været så heldige at få en aftale med Lars Brender, som er kapervognmand i Den Gamle By i Aarhus. Lars vil gerne holde et foredrag om hans spændende liv, rejser og oplevelser med heste igennem tiden. Lars har rigtig mange spændende ting at kunne fortælle - udover den lille detalje at køre rundt og rundt i Den Gamle by med turister dag efter dag efter dag... Lars har oplevet så mange spændende ting i hans liv.
Vi skulle i forbindelse med foredraget bestille spisning i "Madam Blå", som er et foredragslokale i tilknytning med "Den Gamle By". Men da "Madam Blå" tilbød os stegt flæst med persillesovs, besluttede bestyrelsen straks at slå to fluer med èt smæk og afholde generalforsamlingen samtidig. ØKS vil betale en del af arrangementet, men der bliver dog en egenbetaling i forbindelse med aftenens afholdelse.

Vi starter aftenen med spisning i "Madam Blå", og derefter afholder vi både foredrag og generalforsamling i samme ombæring. 
Mere herom senere, men HUSK: Der bliver bindende tilmelding til aftenen (- og i god tid inden!), da restaurationen præcis vil vide, hvor mange, der skal bespises og efterfølgende have kaffe.
Aftenens arrangement gælder kun for ØKS-medlemmer!
Så reservér allerede nu torsdag, den 29. november 2018 til underholdende foredrag samt generalforsamling!
Se selve indkaldelsen nedenfor...
2018.10.07 LHN
Dødsfald...

ØKS har desværre mistet et mangeårigt medlem, idet Ove Skarby fra Yding sov stille ind den 28. oktober 2018. Ove døjede med sygdom i den sidste tid, men så sent som i sommer var Ove med os på de faste aftenskovture. Ove var aktiv i ØKS i rigtig mange år, bl. a. var det for år tilbage hos Ove, det
 foregik, når ØKS afholdt seletøjssyning. Vi kender Ove som en rar, venlig og glad person, og vi satte stor pris på hans selskab, når vi afholdt vores aftenskovture. Vi sender den dybeste medfølelse til familien!
Æret være hans minde!
2018.10.13


 

Vintertræning i hallen i Linnerup starter onsdag, den 07. november 2018


Så er sommeren blevet til efterår, og snart bliver det vinter, og de udendørs træninger trækker dermed ikke længere så meget i os som sofaen nok vil komme til...
Men... for at holde både heste og kuske i fortsat god form vinteren igennem, så starter vi igen op med indendørs træning i hallen i Linnerup hver onsdag aften.
Første fælles træningsaften bliver onsdag, den 07. november, fra kl.- 19.00-21.00.
Der vil være mulighed for at leje vogne til kr. 25,- pr. gang.
Vognleje skal aftales med Finn fra gang til gang på tlf. 61 36 66 79.
Ligeledes bedes øvrige spørgsmål vedr. træning i hallen også rettes til Finn på ovenstående tlf.nummer.

Mødested: Ridehallen i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring.
Parkering skal foregå vest for hallen!  Parkering samt kørsel i gårdspladsen og ved gavlen af hallen FORBUDT..!!!
Mødetid: Hver onsdag aften imellem kl. 19.00 og 21.00.
2018.11.02 LHN

 
Lørdagstræning, d. 20. okt. i efterårsferien, blev til en skovtur i dejligt vejr...

I fuld enighed valgte deltagerne at konvertere den skarpe kegle- og dressurtræning til en skovtur i det dejlige efterårsvejr. Vi droppede derfor kegler og dressurbane og kørte en tur rundt, hvor vi nød skoven i dens flotte efterårsfarver, og løvfaldstur kan man sagtens kalde det: bladene dryssede indimellem ned som let sne over os i solstrålernes skær.
Se fotos fra turen i Galleriet...
2018.10.21 LHN

Husk, at møde op til lørdagstræning på Bygholm resten af oktober 2018...


Husk, at vi afholder lørdagstræning på Bygholm de næste tre lørdage fra kl. 10.00-12.00.
Husk tilmelding til Lisbeth på tlf. 24267818 (gerne sms) senest fredag kl. 20.00 samt hest, grej og madpakke lørdag!
Vel mødt til både træning og hygge!
2018.10.07 LHN


 
Klubstævne afholdt på Bygholm, den 06. oktober 2018

Klubstævnet blev afviklet i går lørdag, og nedenfor ses alle resultaterne som pdf.-filer.
Tusinde tak til alle, der deltog og har hjulpet i dag!
Det har været en rigtig hyggelig dag!
2018.10.07 LHN for KFJ
Så er der startliste samt baneskitser til lørdagens klubstævne d. 06. okt. 2018...

Klubstævne hos ØKS på Bygholm, den 6 Oktober 2018 - Propositioner
 
ØKS inviterer til klubstævne lørdag d. 6 oktober på Dyrskuepladsen, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens.
Stævnet er både for rutinerede og helt nye kuske, og åbent for alle.
Det vil være muligt at køre i følgende 3 klasser:

Let: 

  • Dressurprogram: 3A
  • Maraton: Fuld længde
 Middelsvær:
  • Dressurprogram: 7A
  • Maraton: Fuld længde
 Mini/Junior:
  • Dressurprogram: 3A
  • Maraton: Halv længde
 
Maraton vil være en rute på 3-5 km med 3 forhindringer, som køres 2 gange (dog ikke ved Mini/Junior).
Tidsskemaer til Maratonruten vil blive lavet til alle, så ingen selv skal regne på, om de er med i forhold tiden.
Der vil blive kørt dressur og toppe om formiddagen, med 10 minutter imellem slut Dressur til start Toppe.
Efter middagspausen vil Maratonen blive kørt.
 
Tilmeldingen til Kersti på tilmelding.oeks@gmail.com senest fredag d. 28 september. Startgebyr 150 kr.
Ved tilmelding skrives: Kuske navn, klasse, spand (1,2,4 spand og hest/pony (I, II, III)) og vognbredde.
Ved tilmelding skal startgebyr indsættes på følgende konto nr. 6128 9041258628
Hvis i skal bruge samme vogn, så skal vi nok prøve at få det til at gå bedst muligt op.
Foreningsvogn kan lejes, her kontaktes Finn Sandkvist på 61366679, inden tilmelding.
Vi håber at se rigtig mange til dette stævne.
Venlig Hilsen
Stævneudvalget ØKS
2018.09.13 LHN for KFJ


 
Temadag om sikkerhed i brug af gamle vogne og ældre seletøj, d. 30. sept. 2018 i Brenderup

Blot til info, så afholder kulturhistorisk Udvalg en temadag om sikkerheden i brugen af de gamle vogne og seletøj. Der vil være flere indlæg. - Læs mere i nedenstående invitation... Alle er velkomne!
2018.09.02 LHN

Løvfaldstur til området omkring Hampen Sø lørdag, den 29. september 2018


Lørdag er der skovtur til området omkring Hampen sø ved Nørre Snede. Det er et flot terræn at køre i, og det er absolut sidste chance for at komme med på skovtur i år, da denne tur bliver den sidste af sin art i 2018!  Det kan oplyses, at vejrguderne lover flot solskinsvejr! Så tøv ikke - mød op, bliv en oplevelse rigere, nyd det hyggelige samvær og få samtidig motioneret hestene!
Der køres på både grus- samt off. asfaltveje.
Vi mødes kl. 14.00, hvorefter vi spænder for og kører en tur i området ved Hampen og Palsgaard skovmuseum.
Efter turen spænder vi fra, og derefter nyder vi vores medbragte kaffe/kage, inden vi atter vender næsen hjemad.
Tilmelding til Lisbeth på tlf. _ (gerne sms) eller mail. _, senest fredag kl. 20.00.

Mødetid: Lørdag, den 29. september 2018. Vi mødes senest kl. 13.30!
Afgang kl. 14.00.
Mødested: Vester Palsgaard Skovmuseum, Palsgårdvej 9, 7362 Hampen.
Husk: hest, grej, kaffe og kage til eget forbrug.
Tilmelding: senest fredag kl. 20.00 til Lisbeth HN på tlf. _ (gerne sms) eller mail: _
2018.09.26 LHN 
Aftenskovtur, den 25. september 2018 går til Bjerrelide
 

Turen bliver ikke så lang, så alle kan være med. Årets sidste tirsdags aftenskovtur i år (Ellers er der kun løvfaldsturen tilbage den 29. sept. Se mere herom snarest).
Der køres - ud over grusveje - også på asfaltveje på tirsdag.
Vi vil først køre igennem skoven, og derefter nyde udsigten oppe fra Purhøj, hvor der bl.a. er et fantastisk view ud over hele Horsens by og -fjord. Derefter vil vi køre ned til Bjerre Engsø, hvor der bliver en pause, hvor vi nyder udsigten ud over søen, imens hestene får et hvil. Vi tager køreturen gennem en del af Bjerre by også, inden turen igen går tilbage til "Purhøjgård".

Efter turen vil der - når alle har spændt fra - være fælles kaffebord i Holgers gildesal. Husk at medbringe kaffe/te til eget forbrug samt evt. lys/reflekser på vognen! Fam. Poulsen sørger - igen - for brød til kaffen til os alle!
Så kom op af sofaen og vær med. Hvis du selv medbringer hest og vogn, er der ikke tilmelding, ellers kontakt Lisbeth HN på tlf. _ for plads, gerne sms.
Bemærk, at vi starter tidligere end vanligt, da mørket hurtigere falder på.
Mødetid:  senest kl. 17.30.  Vi kører præcis kl. 18.00..!!!
Mødested: hos Holger Poulsen, Purhøjgård, Bjerrelide 12, 8783 Hornsyld.
Afgang senest kl. 18.00..!!

2018.09.20 LHN
 
Pløjestævne d. 23. sept. på Gl. Estrup bliver i stedet til hyggepløjning...

Pløjestævnet på søndag d. 23. septemberer aflyst grundet for få tilmeldinger, men der vil være hyggepløjning med heste i stedet. Der vil være omkring 4 hestepløjere til stede som vil pløje, og det vil nu i stedet være muligt for publikum selv at prøve at pløje, så hvis du brænder for det, så kom og prøv.
Traktorfolkene afholder deres stævne som planlagt.
2018.09.19 LHN


 
Se resultater nedenfor fra Top- og Dressurcup på Bygholm, den 09. sept. 2018...
Luk nedenstående fil op og se startliste til topCup, søndag d. 09. sept. 2018...
Ny startliste udkommet d. 08. september... (forældet, ny er udkommet på facebook)
Flytning af TopCup-stævne fra d. 01. sept. til:
Søndag, den 09. sept. 2018


Der har fejlagtigt været skrevet forkert dato på ændringen. Dette beklager vi, men NU er det den rigtige dato, der står....

På grund af omstændigheder vi ikke har indflydelse på, har vi valgt at flytte Topcup- og dressurstævnet en uge frem, nemlig fra den 1. september til:
Søndag, den 9. september.

Tilmelding fremsendes, sammen med relevante oplysninger, til ØKS på mail: tilmelding.oeks@gmail.com senest 31. august 2018.
Stævnet afholdes på Dyrskuepladsen, Schüttesvej 15 - 17, 8700 Horsens.
Vi mangler hjælpere på dagen, så vil du gerne gi' en hånd med, den 09. september, så bedes du kontakte stævneudvalget (Karen, Jane, Kersti eller Finn).
Mvh. Finn
2018.08.05 LHN for FS/2018.08.13 Rettelse LHN


 

Toppetræning og Fløjt&Kør, lørdag, den 01. sept. 2018
 

Tak for en god dag med lørdags træning og fløjt og kør på Bygholm. Vejret var perfekt heste-vejr, let overskyet, næsten ingen vind, tørt og behagelig temperatur. Det kunne vi ikke have ønsket bedre. Svend fik formiddagen fyldt op med kuske til undervisning og underviste i tekniske finesser ved toppekørsel. Der var stillet forskellige kombinationer op i stedet for en bane, og kuskene trænede hver forhindring til perfektion, før de gik videre til den næste under kyndig vejledning fra Svend.
Græsset på vores træningsområde var lidt langt, og til eftermiddagens fløjt og kør fik vi lov til at rykke over vejen til stubmarken. Det gav en bedre bund at køre på, hvor der ikke var risiko for at hestene gled. Det blev til 18 starter på en bane med en vis sværhedsgrad. Den var dog ikke sværere end, at der blev delt 3 røde sløjfer ud, som blev givet for runder med 0 bolde på jorden og fejlfri tid.   -Stort til lykke til Mette (2 røde sløjfer) og Ida (1 rød sløjfe) for sikker og hurtig kørsel.
2018.09.02 LHN for KT

Toppetræning og Fløjt og kør hos ØKS, Lørdag, den 01. september 2018

Vi udvider lørdagstræningen den 1/9 med et lille fløjt og kør stævne om eftermiddagen.
Vi mødes på Bygholm (Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens) ca. kl 10 og om formiddagen vil vores banebyggere gå amok og bygge alle de sværeste kegle kombinationer, de kan komme i tanke om. Svend vil stå til rådighed som underviser, og der kan øves ting som zig-zak, bølge, skæve vinkler, kørsel på buet spor, valg af alternative ruter mm.
Medens vi andre får vores medbragte frokost, bygger de så en fair bane, og fra kl. 12.30 vil der være mulighed for banegennemgang. Ca. kl. 13.30 starter vi så fløjt og kør konkurrencen. Fløjt og kør er en konkurrence, hvor alle starter individuelt. Kører man en fejlfri runde på både tid og kegler har man vundet og får en rød sløjfe. Hver start koster 20 kr., som betales på dagen. Max 3. starter per ekvipage.
Tilmelding til Lisbeth HN på tlf. _ (SMS) senest aftenen før kl. 18.
Tider for toppekørsel.: Fejlfri tider: Pony 1; 260 m/min, Hest 1 og 2 spand og pony 1 i 2 spand: 250 m/min, pony 2 og 3 og børn kører efter fejlfri tid 220 m/min.
Vi glæder os til at se jer til en hyggelig dag i Horsens.
2018.08.20 LHN for KT


Se startliste nedenfor til lørdagens kegleundervisning samt Fløjt&Kør...
Aktivitetsdag lørdag, den 01. sept. på Bygholm

Vi laver alm. træning, træning med undervisning i keglekørsel samt fløjt og kør.
Der vil være aktiviteter både formiddag og eftermiddag med fokus på keglekørsel, så reserver allerede hele dagen nu!
Mere info følger snarest her på siden...

2018.08.18 LHN


 
Resultat fra stævnet i Traditionel Kørsel på Nr. Vosborg, søndag den 26. august 2018

Så er resultatet fra Traditionel Kørsel på Nr. Vosborg uploaded. - Se nedenfor...
Vi har haft en dejlig weekend med arbejdshesten i fokus. Lidt uheldigt med en kraftig regnbyge lørdag formiddag, lige da de gamle vogne skulle køre folkedansere ind til ringen og hver vogn skulle præsenteres rundt i ringen. Alt blev vådt, men det kunne heldigvis ikke ændre på folks super gode humør, og tak for det!
Vi havde tretten deltagere til stævnet i Traditionel Kørsel søndag, og her var vejrguderne helt på vores side. Mange forskellige typer vogne var repræsenteret: Ligefra øl- og slagtervogn til omnibus, dogcarts, jagtvogne og en charabang samt fra et- til firspand.

Vi takker alle hjælpere, dommere samt Antje og Peter Johannsen for de fine sponsorpræmier!
Et stort tillykke til alle placerede og tak til alle deltagere!!! - Uden Jer var der ingen stævne!

Hvis nogen deltagere ønsker fotos af deres egne ekvipager i fuld opløsning, er I velkomne til at kontakte Lisbeth H-N. på mail: _, så finder vi ud af det. Vi ligger inde med en hel del fotos af hver ekvipage, så spørg endelig!
2018.08.26 LHN

Aftenskovtur, tirsdag, den 28. august 2018


Der er aftenskovtur ved Glud tirsdag aften.
Vi mødes hos Poul og Ina, og så går turen til området omkring Pøt/Snaptun og Glud omegn.

Mødetid: Tirsdag, den 28. august 2018 senest kl. 18.00
Mødested: Østrupvej 21, Glud, 7130 Juelsminde
Afgang senest kl. 18.30
Husk: hest og grej, kaffe og kage til eget forbrug.
2018.08.26 LHN


 
Aftenskovture begynder igen tirsdag, den 14. august 2018

Så er sommerferien forbi, og træninger og skovture startes atter op.
Næste aftenskovtur går til Voervadsbro og omegn. Vi mødes på Grønskovvej senest kl. 18. Turen går rundt i området ved Sukkertoppen og området tæt ved Gudenåen.

Mødetid: 14. august senest kl. 18.00
Mødested: Grønskovvej 7, Voervadsbro, 8660 Skanderborg.
Afgang: Kl. 18.30 præcist!
Medbring: Hest, vogn grej, fluespray plus kaffe/the samt kage til eget forbrug!
passagerer bedes tilmelde til Lisbeth HN senest mandag aften, gerne sms på tlf. _.
2018.08.12 LHN for EO 
Stævne i "Traditionel Kørsel" under Arbejdshestens Dage (Nr. Vosborg), den 25. og 26. august 2018

I forbindelse med at Dansk Køre Forbund afholder Europamesterskaber i pløjning og tømmerkørsel i dagene 25 – 26. august afholder de arrangerende køreselskaber også en konkurrence i traditionel kørsel. Det er ØKS, der er ansvarlig for afholdelsen af dette stævne. Selve denne konkurrence finder sted søndag d. 26. august, men man er meget velkommen til at ankomme tidligere, så man med sin ekvipage kan være med til også om lørdagen d. 25. august at levendegøre stævneområdet omkring herregården Nr. Vosborg. For de interesserede planlægges en lille ”Private Driving” lørdag.
Da alle aktiviteterne på Nr. Vosborg foregår under overskriften ”Arbejdshestens Dage” og der ud over konkurrencerne for publikum demonstreres heste i flere forskellige arbejdssituationer, vil arrangørerne sætte stor pris på fremmøde med forskellige erhvervsvogne.
Der afholdes lørdag aften en fælles middag, som alle opfordres til at deltage i.
Deltagerne har altså mulighed for enten at deltage denne ene dag eller komme tidligere og med hestene bo på stævneområdet på samme vilkår som deltagerne i EM.
Vi håber, at så mange som muligt fra ØKS ønsker at deltage i dette stævne. Ønsker man ikke at køre, vil der også blive behov for en del hjælpere, så afsæt allerede nu denne weekend enten til kørsel eller som hjælper!

Luk nedenstående filer op og se invitationen til stævnet med Traditionel Kørsel og se tillige tilmeldingsblanketten. Bemærk dato for sidste tilmeldingsfrist er allerede midt i juni!
Du kan endnu nå at tilmelde dig til stævnet, så tøv ikke!
2018.06.01 LHN/AHN
Endnu et stævne i Traditionel Kørsel i Møgeltønder, den 11. august 2018


Udover stævnet i Traditionel Kørsel, som ØKS skal afholde på Nr. Vosborg søndag, den 26. august, så afholder SKS i samarbejde med Vognsamlingen i Haderslev endnu et stævne i Traditionel Kørsel. Dette stævne foregår på og omkring Schackenborg Slot i Møgeltønder lørdag, den 11. august. Se nedenstående plakat...
Det vil være oplagt at deltage i begge stævner. Så får man på den måde mulighed for at "træne" til stævnet på Nr. Vosborg ;-)
Så har du en gammel vogn stående, så støv den af og kom med til stævnerne. Læs mere om de nye regler (offentliggjort i maj måned) på DKF's hjemmeside her:
http://www.koereforbund.dk/concours-de-tradition-2
2018.06.10 LHN for HH

 
Foto er lånt fra Forbundets Facebookside. Det er Bine Sierla, der er den dygtige fotograf! Tak for lån af foto til Bine!
Stort tillykke til Søren Jensen, ØKS, med sejren den 22. juli 2018 på Dorthealyst...

Søren Jensen fra ØKS vandt klassen Danske Forbundsmesterskaber i svær Derbyklasse på Dorthealyst i weekenden. Ud fra bedømmelserne, kan vi konkludere, at det var dressuren, Søren var suveræn stærkest i. Søren vandt klassen over Frei Buch Wieder, DKS, som blev nr. 2.
Vi ønsker Søren Jensen et stort tillykke med weekendens resultat!!!
2018.07.22 LHN 

Weekendtur i super sommervejr ved Rørbæk Sø, den 14. og 15. juli 2018


Weekendturen blev afholdt i super sommervejr, men også i rigtigt godt hestevejr. Termokom "kun" op på ca. 22 grader og med lidt vind var det rigtigt fint kørevejr.
Vi mødtes lørdag ved lejrpladsen på Vester Mølle ved Rørbæk Sø kl. 10, hvor vi hurtigt lavede folde, så hestene kunne komme derud. Herefter var der en kop kaffe på menuen, inden vi gjorde klar til lørdagens tur, som var afstemt med deltagerne: 21 km. med indlagt pause, og her blev den medbragte frokost indtaget, inden vi kørte videre i terrænet omkring Skjern å- og Gudenåens udspring.
Vel tilbage i lejren, gjorde vi klar til aftensmaden, som bestod af grillmad. Afbrændingsforbud betød, at vi ikke måtte lave bål og bruge kulgrill, men så brugte vi gasgrill (på fast bund). Kaffen blev så godt nok ikke kogt over bålet i år, men lavet på en medbragt kaffemaskine.
Aftenen gik med snak, grin og hygge.
Søndag var der stort morgenbord med friske rundstykker, pålæg inkl. varm leverpostej, og så de obligatoriske basser til at runde morgenmaden af med.
Herefter blev hestene gjort klar til dagens tur, som gik ad Kulsøvej videre til Thyregod, hvor de indkøbte is blev indtaget med stor fryd: 40% rabat på alle is! Herefter kørte vi mod Sejrup og via Linnet Krat tilbage til Vester og lejren ved Vester Mølle.
Vel tilbage blev der sørget for hestene, og de kom i fold, hvorefter vi samledes omkring frokosten.
Ved 16-tiden var vi ved at være klar til at køre hjem igen efter en super dejlig weekend i hyggeligt selskab!
Stor tak til Finn for at arrangere turen, og for at sørge for frisk brød søndag morgen!
Der er et par fotos fra turen i Galleriet.. men der efterlyses flere fotos fra deltagerne, hvis I har nogen!
2018.07.17 LHN
Husk weekend-turen d. 14. og 15. juli 2018...

Turen går ud fra Vester Mølle Put and Take, Vester Møllevej 7, 7323 Give (V. Rørbæk Sø), hvor vi har fået lov at benytte en græsmark til folde og overnatning.
Turene bliver på 18-20 km i roligt tempo - evt. med mulighed for at skyde genvej ad kortere rute, hvis ens hest ikke er i topform ;-). Vejen til og fra Vester Mølle er lidt stejl, og især for små ponyer vil jeg anbefale vogn med bremser.
Der kommer mere info om turen - og proviant - men tilkendegiv gerne nu om du/I er interesseret i at deltage.
Mvh Finn
2018.06.23 LHN for FS
 
Renovering af vandgraven på Bygholm...

Der er fordele og ulemper ved alt... - og man må smede, mens jernet er varmt...
Den lange tørkeperiode har taget hårdt på vegetationen rundt omkring, men samme tørke har nu også gjort det muligt for os at nå bunden og renovere og genskabe vandgraven på Bygholm, så den nu atter er farbar.
Se alle billederne i Galleriet fra arbejdet med genskabelsen og indvielsen af vandgraven...
2018.07.17 LHN
Turen var så lang, at der måtte skiftes kusk undervejs... Arne kører her med Loke (også selvom Loke ikke er en jyde... ;-)).
Lørdagsskovtur afholdt omkring Slagballe, den 23. juni 2018

Desværre var det ikke mange, der dukkede op til lørdagsskovturen, men dem der kom, havde en super fin tur!
Heldigvis blæste det noget, så heller ikke denne gang drillede fluerne os, og temperaturen var fint til kørevejr. Turen var på præcis 15,9 km., hvilket vi tilbagelagde i roligt tempo over ca. 2 ½ time med en indlagt pause på turen.
Undervejs mødte vi både rådyr, musvåger, svaner og et egern, der passerede vejen lige foran os. -Jo, der er meget natur i Slagballe..!
Efter turen nød vi kaffen (og de dejlige kager) i fællesskab.
2018.06.23 LHN

 
Husk også, at der er lørdagsskovtur, den 23. juni, ved Bryrup...

Næste skovtur bliver lørdag, den 23. juni, hvor vi mødes ved Bryrup, og derefter kører rundt i området Bryrup-Slagballe. Vi mødes kl. 13.00 og spænder for. Enten tager vi kaffekurven med, eller drikker kaffen, når vi kommer tilbage til bilerne. Dette kommer an på vejret. Turen er ca. 15-16 km. og er delvis asfalt- og grusveje.

N.B. Der er pt. et problem med at komme til Bryrup sydfra af vej nr. 453 fra Nr. Snede. Hovedvejen ind igennem Bryrup er spærret på sydsiden af byen, allerede fra krydset ved Løve by (Der er totalt spærret imellem plejehjemmet og tankstationen ved bygrænsen til Bryrup).
Kommer man sydfra fra Nr. Snede, er man derfor nødt til enten at køre over Vrads og derfra til Bryrup, eller at tage Silkeborgvej fra Brædstrup ad hovedvej 52, og derefter dreje mod vest ad hovedvej 453 over Vinding til Bryrup. Man skal ikke prøve at tage de små grusveje øst for Bryrup - de er ikke hestetraileregnet!

Mødested: Østervang 47 B, 8654 Bryrup. Marken ligger imellem Østervang nr. 47 B og nr. 49 (ikke Sportsvej som tidl. anført)!
Vi mødes overfor sportsklubbens udendørs fodboldbaner, altså på modsatte side af vejen. Her er en græsmark, som vi har fået lov til at parkere på (pas dog på: der kan være gul brandbæger).
Kør ad hovedgaden i Bryrup og drej fra ad Østervang (ligger lige overfor Bryrup veteranjernbane-station) i Bryrup mod øst, helt ud til, hvor byskiltet slutter og sportspladsen er med hegn omkring.
Mødetid: Lørdag, den 23. juni 2018 senest kl. 13.00..!
Afgang med hestene: Kl. 13.30.. præcis!
Medbring: hest, grej, kaffe og kage til eget forbrug.
Tilmelding til Lisbeth HN senest dagen før, fredag aften kl. 21.00.
2018.06.17 LHN

 
Dejlig aftenskovtur til Rold- og Boller skov, tirsdag, den 19. juni 2018

Hele syv ekvipager var mødt op til aftenens skovtur, som Kjeld havde planlagt til os. Turen foregik i skønt vejr og faktisk uden fluer!
Vi kørte igennem Rold skov, og hvor vi passerede den fine lille sø mit i skoven.
Herefter kørte vi til Christiansminde, hvor vi lige kørte en rundtur i gårdspladsen på den fine, store proprietærgård med to helt enormt store og flotte lindetræer i gårdspladsen. Ejerne stod på trappen og nød synet af alle hestene, og her skulle da også lige klappes hestemuler, imens de nostalgiske tanker fra barndommen passerede om heste.
Herefter kørte vi langs markerne og ind i Boller skov, hvor vi kørte turen rundt i skoven, inden vi holdt hvil ved Boller Slot. Her kom der forsyninger i form af øl og vand, og mange tak for det til værtsparret!
Efter pausen kørte vi via Uth og tilbage til Udgangspunktet i Eskekrog.
Da hestene var selet af og havde fået deres hø, gik vi et smut i haven... Her ventede der os et kæmpe pølseparty i teltet. Vi blev budt indenfor på den røde løber. Kjeld og Karen Margrethe var helt utroligt gæstfrie, og fyldte os nu totalt op med flere forskellige slags pølser fra grillen samt småkager. Poul havde også bagt en kage.
Vi hyggede os rigtig meget, og hvis ikke arbejdet havde kaldt dagen efter, så var vi nok blevet lidt længere...
Vi takker Kjeld mange gange for den dejlige tur rundt i området, og takker ikke mindst også Karen Margrethe for deres store gæstfrihed og fornemme servering - på de fineste, hvide duge (næsten lidt for fint, når vi blot mødte op med vores måske ikke helt rene hestepåklædning.. undskyld!). Også en stor tak til grillmesteren, som fiksede de dejlige pølser til os!
Vi kommer meget gerne igen for at køre tur en anden gang - også uden den helt igennem flotte og mættende afslutning på aftenen!
Under pølsehyggen var der snak om, hvor langt vi egentlig havde kørt, hvilket dog stod lidt hen i det uvisse.
Efterfølgende har Anders målt ruten op til at have været ca. 13 km. ialt. Der var både store og helt små heste med, og den mindste pony med sulky var knap nok svedt efter køreturen. Så tro ikke, at din pony slet ikke kan klare at være med på en sådan tur... Det kommer blot an på konditionen...

- Men endnu engang 1000 Tak til værtsparret med familie! Der er flere fotos i Galleriet...
2018.06.21
Næste aftenskovtur går til Boller ved Horsens , tirsdag den 19. juni 2018

Tirsdag, den 19. juni, er vi inviteret ud til fam. Kjeldgaard, hvorfra der laves en køretur i området omkring Boller og Eskekrog. Vi mødes som vanligt senest kl. 18.00, hvor vi spænder for.
Så køres der til Rold skov, og nok videre til Christiansminde og over til Boller. Herfra køres tilbage til fam. Kjeldgaard, hvor vi spænder fra og nyder vores medbragte kaffe og kage. Turen foregår delvis på offentlig asfaltvej, men også på skov- og markveje.
Vi håber på endnu en dejlig og tør sommeraften til afholdelsen af denne aftenskovtur.

Mødetid: Tirsdag, den 19. juni, SENEST kl. 18.00..!
Mødested: Kjeld Kjeldgaard, Eskekrog 9, Boller, 8700 Horsens.
Husk: Hest, vogn, grej (reflekser), kaffe/te/kage til eget forbrug.
2018.06.14 LHN

 
Lær mere om køredisciplinen " Traditionel Kørsel", lørdag, den 16. juni 2018

Vil du gerne vide mere om Traditionel kørsel, så er muligheden der nu! SKS afholder nemlig - i samarbejde med Slesvigske Vognsamling - en tema/info-dag om Traditionel Kørsel, hvor man får mulighed for at høre mere om - og stille spørgsmål vedr. - denne form for stævner. Er du interesseret i denne form for kørsel, eller har du en gammel vogn stående, som du gerne vil bruge lidt mere, så er dette lige noget for dig!
Det er ved at være sidste frist for tilmelding (med eller uden heste denne dag, du bestemmer selv), så skynd dig at melde til og lær mere om Traditionel kørsel!
Dagen afholdes hos Ann Rysgaard (Rødekro), og du kan læse mere om dagen via dette link til DKF's hjemmeside:

http://www.koereforbund.dk/1830-temadag-om-traditionel-korsel-lordag-den-16-juni-2018
2018.06.10 LHN for HH
 
Horsens Dyrskue afholdt fredag, den 15. juni 2018

Det blev et veloverstået dyrskue med flot kørsel af alle kuske! Ni ekvipager var mødt frem for at gøre PR for Østjysk Køre Selskab! Vejret var rigtig fint dyrskuevejr; En del blæst, som holdt fluerne på afstand fra hestene, og delvis sol og lidt overskyet gjorde dagen særdeles tilpas for både heste og mennesker, hvad temperatur angik!
I år havde vi fornøjelsen af at kunne præsentere hele 3 juniorkuske: Helena på knap 18 år, Ida på 10 år og Julia, som var dagens yngste kusk med sine bare seks år. De var alle mødt op i det fineste tøj og de to mindste også med sikkerhedsvest. De små kuske havde naturligvis forældrene med på vognene med hjælpeliner (sikkerhedsmæssigt forsvarligt)! Alle tre juniorer gjorde stort indtryk på publikum, og de skal have super meget ros for deres flotte kørsel!!! Det var SÅ sejt, at I havde mod på at vise jeres ekvipager frem! Flot, flot, flot!!! 
De øvrige ekvipager havde også alle gjort meget ud af alle deres fine udseende med de flotteste og særdeles indbydende madkurve, der fortalte historien om hyggekørsel, og alle var i det stiveste og fineste søndagstøj. - DET hører sig rigtigt dyrskue til!!!
Der blev fremvist turvogne, træningsvogne, dressurvogne og gamle vogne, så alle ekvipager fik vist et stort udsnit af køresporten frem, både vogntypemæssigt, men også aldersmæssigt: Den yngste var som sagt seks år, og de to ældste er over firs år gamle. En super fin sport, som alle kan deltage i!
Stor tak til alle deltagere - men en speciel stor tak til de tre juniorer! Også en stor tak til banepersonel samt Kersti, som var tovholder og speaker til UG!
Foto herover: Ældste deltager på skovtur med madkurven.
Foto nedenfor: De yngste deltagere.
Se alle de andre fotos i Galleriet...
2018.06.17 LHN
Horsens Dyrskue fredag d. 15. juni 2018
 
ØKS er, i sidste øjeblik, blevet tilbudt at lave et indslag til årets dyrskue i Horsens, og det har vi takket ja til. Derfor har vi brug for nogle ekvipager, der kan komme og hjælpe os denne dag.
Der blevet aftalt, at vi laver en lille opvisning med, hvad man kan lave i køresporten, og ikke mindst i ØKS. Showet skal fremvises ca. kl. 13.00. Derfor har vi brug for nogle, der kan komme og køre med følgende: 1-2 ekvipager med dressurvogn, 1-2 med maraton vogn (gerne nogle nye modeller, eller evt. i ØKS’s egne vogne, kan også bruges på dagen) og nogle der kan komme i lidt ældre vogne, som man bruger til konfirmations- eller brudepars kørsel. Tag tøj på, der passer til jeres vogn, så vi viser os selv både i det fine og stive pus, men ikke mindst også med alt sikkerhedsudstyret på, til en maraton. Vi har allerede nogle, der kommer med turvogne. Små juniorer er særdeles velkomne med sikkerhedsudstyr og hjælpeliner til ponyen. Der skal være minimum kusk plus en groom på hver vogn. Forhør nærmere om planen ved henvendelse til Kersti. Hestene skal kunne tåle al den postyr, der foregår på en dyrskueplads.
Skriv hurtigst muligt til Kersti på tilmelding.oeks@gmail.com , hvis i har lyst til at komme og hjælpe os med at vise ØKS frem denne dag. Skriv gerne hvilken del af planen i vil hjælpe os med.
D. 2/6 vil dem, der kan mødes kl. 13 efter lørdagstræning, lige lave en hurtig gennemgang af, hvad der skal ske, hvordan vi skal køre inde i ringen.
Inden dyrskuet, vil der komme en fælles mail ud, hvor der står de endelige informationer om dagen.
2018.05.27 LHN for KFJ
 
Skøn aftenskovtur i dejligt sommervejr ved Gl. Ry, den 05. juni 2018...

Endnu en skøn aftenskovtur, denne gang i det jyske højland. Denne gang havde vi sat kursen mod området omkring Gl. Ry flyveplads, hvor seks ekvipager mødte frem til en dejlig tur, og med "kun" ca. 21 graders varme var det en ganske tilpas tur for hestene også. Vi valgte at køre turen igennem og afholde kaffepausen efterfølgende. Vi passerede den flotteste natur med skov, søer og marker. Vi passerede også Gudenåen over en træbro, og kørte langs med åen et stykke tid. Der er simpelthen så dejlig natur i dette område!
Tak til Erik for at guide os igennem området!
2018.06.10 LHN


Aftenskovtur ved Ry gamle flyveplads, tirsdag, den 05. juni 2018


Næste aftenskovtur går til området syd for Gl. Rye, hvor vi skal køre en tur i området ved Gl. Ry gamle flyveplads. Vi mødes på parkeringspladsen på Gl. Ryevej syd for Gl. Rye - umiddelbart syd for Salten å og grusvejen ind til Gudenåmuseet.
Her spænder vi for, og her går turen ud fra. Der er desværre ikke toiletter på p-pladsen mere, så her må du evt. klare dig på anden måde. Besøg eventuelt nærmeste kirke-toilet inden. De er som regel åbne.
Luk nedenstående pdf.fil op og se nærmere vejbeskrivelse til p-pladsen. Vi mødes senest kl. 18.00, medbringende hest og vogn, kaffe og - ikke mindst - kage! Kommer du uden din hest og vogn, så er der tilmelding til Lisbeth HN på tlf. _ senest dagen før kl. 21.00, så vi ved, hvor mange gæste-siddepladser, der skal til. 

Mødested: En parkeringsplads på østsiden af Gl. Ryevej, der ligger umiddelbart syd for grusvejen ind til Gudenåmuseet samt shelterplads.
Nøjagtig adresse findes vist ikke, men nærmeste adresse er: Gl. Ryevej 52, Gl. Rye, 8680 Ry.
Mødetid: senest kl. 18.00!
Afgang for selve turen: Kl. 18.30 præcis!
Husk: Hest og vogn plus grej og evt. reflekser samt kaffe/kage til eget forbrug!

2018.06.01 LHN
Søndagsskovtur, den 27. maj 2018 kl. 13.00

I år afholder ØKS ikke bare skovture på tirsdage aftener, men nu også på enkelte dage i weekender.
Den første af disse skovture bliver søndag, den 27. maj.
Vi mødes på Tinnetgård, hvor vi har fået lov til at parkere. Her spænder vi hestene for, og så kører vi en tur, medbringende kaffekurv.
Turen bliver på ca. 16 km. rundt i noget af Danmarks skønneste natur omkring Gudenåens udspring og Hærvejen. Undervejs gør vi holdt, hvor vi vil indtage vores medbragte kaffe, så der bliver også lejlighed til at hestene kan hvile lidt ud undervejs.

Mødested: "Tinnetgård", Hammervej 28, Tinnet, 7173 Vonge.
Mødetid: Senest kl. 13.00
Afgang med hestene: præcis kl. 13.30.

Medbring: hest og grej samt kaffe/te/øl/vand og kage til eget forbrug.
Tilmelding: skal ske til Lisbeth HN på tlf. nr: _


- Som det ses på de to fotos, så havde en del af seniorklubben fået plads på Anders' vogn...
2018.05.22 LHN


NYT - NYT - NYT... Fremover vil der være lørdagstræning på Bygholm, men kun hver anden lørdag...!!!


Det er besluttet, at område syd fremover træner dressur og keglekørsel på Bygholm alle lørdage i lige uger sommeren igennem, dvs. hver anden lørdag. Se aktivitetskalenderen for de nøjagtige datoer. Dog er der ingen træning i juli måned, hvor der er ferie.
Grundet for ringe tilslutning til tirsdags/aftentræningerne sidste år, samt tilkendegivelser fra medlemmer med ønsker om lørdagstræning, vil vi nu i stedet forsøge os med mere fast træning om lørdagen. Så har alle forhåbentlig bedre tid til at kigge forbi til et par hyggelige timer...!
Der sættes dressur- og keglebane op, og vi har jo stadig et par forhindringer i tilknytning til banen også. Dog er vandgraven pt. ikke farbar, da der er gravet et ret stort hul i denne forhindring. Men det vil blive ordnet, når vandet er fordampet så meget, at det vil være til at arbejde derude.
Der er ingen aftentræning om tirsdagen denne sæson!
Så må vi tage det op igen til vinter, om vi går tilbage til tirsdagstræninger, eller vi fortsætter med lørdagstræning hver anden lørdag.
Vi håber, at der er mange, der vil komme og træne nu, hvor dagene er flyttet!
Banen vil stå klar alle lørdage i alle lige uger (minus juli måned samt ganske få andre datoer) fra kl. 10.00-12.00, hvorefter vi hygger os i klublokalet med vores medbragte madpakker og/eller kaffe og masser af hyggesnak!
Vi holder til i de hvide avlsbygninger på Bygholm, og vi spænder for imellem bygningerne og under det store halvtag. Træningsarealet ligger bag fabrikken Amcor og bag ved dyrskuepladsen. Følg hegnet udenfor dyrskuepladsen op forbi den blå hal.

Mødetid: De fleste lørdage i alle lige uger. Start den 05. maj. Se i øvrigt aktivitetskalenderen. Banen er sat op og står klar fra kl. 10.00-12.00.
Mødested: Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens.
Husk, at der tilmelding senest aftenen før (fredag) kl. 20.00 til Lisbeth HN på mail: _ eller tlf. _, gerne sms. Husk også her at booke vogn, hvis det ønskes. Nævn ved tilmelding, hvilken en af vognene, du ønsker. 
Vel mødt - og husk madpakken. - Det gode humør skaber vi i fællesskab!!!
2018.04.28 LHN
En super dejlig aftenskovtur i Bjerrelide, den 22. maj 2018

Seks ekvipager mødte op til aftenskovturen, som blev afholdt en dejlig sommeraften, hvor udsigten strakte sig over Horsens og fjorden og helt til Klejs. Vi startede turen ind igennem skoven og videre ud til den flotte udsigt. Vi kørte derefter ned til Bjerre Engsø, hvor hestene holdt et velfortjent hvil, imens snakken gik på kryds og tværs. Herefter gik turen videre til Bjerre, hvor Minna lige snuppede et par fotos af os, inden vi igen kørte tilbage til Purhøj, hvor vi spændte fra, og til sidst nød vores medbragte kaffe i fællesskab. Vi taskker Jørgen mange gange for turen, brød til kaffen, og Egon for en dejlig, velsmagende kage! Tak til hele "Purhøjklanen" for deres gæstfrihed!
2018.05.23 LHN

 

Endelig starter aftenskovture i område Syd, tirsdag, d. 22. maj

Til årets første tirsdags-aftenskovur mødes vi - traditionen tro - hos fam. Poulsen på "Purhøjgård" ved Bjerre, hvor vi spænder hestene for og er klar til at køre  præcis kl. 18.30

Turen bliver ikke så lang, så alle kan være med, da det bliver en "blød opstart" her først på sæsonen. Der køres - ud over grusveje - også på asfaltveje.
Vi vil først køre igennem skoven, og derefter nyde udsigten oppe fra Purhøj, hvor der bl.a. er et fantastisk view ud over hele Horsens by og -fjord. Derefter vil vi køre ned til Bjerre Engsø, hvor der bliver en pause, hvor vi nyder udsigten ud over søen, imens hestene får et hvil. Vi tager køreturen gennem en del af Bjerre by også, inden turen igen går tilbage til "Purhøjgård".

Efter turen vil der - når alle har spændt fra - være fælles kaffebord i Holgers gildesal. Husk at medbringe kaffe/te til eget forbrug samt evt. lys/reflekser på vognen! Fam. Poulsen sørger - igen - for brød til kaffen til os alle!
Så op af sofaen... Vejret bliver forhåbentligt varmere, og vi håber på at se mange af jer! Hvis du selv medbringer hest og vogn, er der ikke tilmelding, men ønsker du blot siddeplads ved andre, så kontakt Lisbeth på tlf. _, gerne sms. Oplys ønskede antal siddepladser. Dette er vigtigt, hvis vi skal sikre, at alle får en plads!
Mødetid:  senest kl. 18.00.  Vi kører præcis kl. 18.30..!!!
Mødested: hos Holger Poulsen, Purhøjgård, Bjerrelide 12, 8783 Hornsyld (du skal op ad en lang grusvej for at komme til gården...)
- Se kort nedenfor...  Afgang senest kl. 18.30..!!

2018.04.29 LHN/Redigeret 2018.05.18Hyggestævne på Bygholm, den 19. maj 2018

Stævnet blev afholdt, men kun med 8 kuske. Til gengæld var der mange grooms og familiemedlemmer, som heldigvis også var mødt talstærkt op. Det var rigtigt dejligt og hyggeligt at se jer alle sammen!
Hans og Ernst havde haft travlt med at forberede en rute ind igennem skoven og ud i de forskellige forhindringer. Mange pæle var banket i jorden og skilte sat op.
Der var fælles morgenmad klokken 8.45. Vejret artede sig perfekt, så vi satte os ud for at nyde solen samtidig. Efter morgenmaden gik vi ud til forhindringerne, hvor bane og forhindringer først blev gennemgået - uden hest, men med familie.
Ekvipagerne blev sendt afsted med 10 minutters mellemrum imellem hver ekvipage. Turen gik igennem skoven, som stadig står i sin flotteste lysegrønne forårsfarve. Der var en dejlig luft i skoven, som ikke mindst passede hestene i temperatur. Forskellige opgaver skulle løses undervejs. Bagefter skulle der køres en forhindring og derefter en toppebane. Da alle var færdige og grillen varm, mødtes vi igen over grillmad og en hyggesnak.
Vi sluttede af med at kåre vinderne af dagens kørsel. Stort tillykke til dagens vindere!
Stor tak til banebyggere og stævneudvalg for at arrangere denne hyggelige dag for hele familien!
Se fotos i Galleriet...

Se resultatliste nedenfor..


Fælles hyggedag på bygholm, den 19. maj 2018


Så er det ved at være tid til fælles hyggedag på Bygholm. Arrangementet løber af stablen lørdag, den 19. maj, og banebyggerne er i fuld gang med at forberede hyggestævnet.

Kl. 8:45 er der fælles morgenmad (kan købes af ØKS)
Kl. 9:00 briefing i klubhuset.
Kl. 9:30 fælles gennemgang af en lille toppebane og forhindring
Kl. 10.30 kører den første startende ud på ruten.
Efter alle er kommet i mål, vil der være fælles grillning, husk selv mad.

Vi håber på det bedste vejr til udflugten.
Luk nedenstående fil op og se startlisten...
2018.05.17 LHN
Orienterings- og hyggedag, Lørdag den 19. maj 2018 på Bygholm   - Opdateret, den 22. april..

Orienteringsdag - for nye og gamle kuske… og heste.
NU ER DET SNART TID TIL AT TILMELDE...!!!
Lørdag d. 19. maj inviterer ØKS til en hyggelig dag med en køretur for - og med - hele familien eller gode venner, med masser af sjove og lærerige aktiviteter undervejs - så sæt et STORT kryds i kalenderen!
I vil både møde aktiviteter som kendes fra marathon, toppe og dressur, men også fra det nye TREC.
Kl. 8:45 er der fælles morgenmad, hvorefter der kl. 9 vil være briefing i klublokalerne.
Kl. 9:30 vil der være fælles gennemgang af en lille toppebane og forhindring (Intet på tid). Ca. 10:30 vil første startene kører afsted.
Ruten bliver ca. 6 km, hvor de 7 øvelser vil indgå. Ruten er for alle størrelser heste og ponyer. 
Vi afslutter dagen med at tænde op i grillen, medbring selv mad. Under spisningen vil det blive afgjort, hvem der har fået flest point i de 7 forskellige øvelser.
Det er ligegyldigt, om man er topkusk eller ej...  Alle kommer for at have en sjov og hyggelig dag med hinanden! Så fyld vognene* og deltag. Husk at dagen er oplagt for nye kuske og heste/ponyer. Og jer der bare vil komme og kigge så der rig mulighed for det, da vi har samlet flere af øvelserne et sted. 
Tilmelding sker på mail:  tilmelding.oeks@gmail.com , senest d. 10 maj, med oplysning om kuskenavn, spand og køreselskab, og evt. leje af vogn**.
Dagen vil foregå på Bygholm, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens.
Startgebyr: 50 kr. som indbetales inden til Sparekassen Kronjylland på reg.nr. 6128 kontonr. 9041258628.
*Alle personer på vognene anbefales at have sikkerheds udstyr på, og der må naturligvis ikke være flere personer på vognene end, hvad heste/ponyer kan trække.
**ØKS’s vogne kan også denne dag lejes af medlemmer til billige penge, det sker efter først til mølle princippet, men forsøges planlagt, så flest mulige kan være med på dagen. Lån af vogne aftales med Finn Sandkvist inden tilmelding, og bekræftes i selve tilmeldingen.
Med Venlig Hilsen Stævneudvalget , ØKS
2018.04.22 LHN i ny version fra KFJJosephine med hendes nye fødselsdagsgave, en fin engelsk jumbe, som passer perfekt til hesten Diva.

Private Driving afholdt i Glud, den 13. maj 2018


Vi mødtes hos Poul og Ina til frokost kl. 12.00 og gjorde efterfølgende hestene klar til turen. Lidt i ét drog de fem ekvipager afsted, og kl. 13.15 ankom vi til museet. Vi kørte ind på den firlængede bindingsværksgård, hvor Anders præsenterede de forskellige ekvipager. De flotte, gamle vogne var flot repræsenteret i år! samtlige vogne var nemlig gamle vogne. Dog havde Helenas gamle ponyvogn fået ny og lettere undervogn, så Bette Fnug nu kan trække den. Publikum blev dog, i højtaleren, bedt om ikke at komme tæt på og klappe hestene i år, grundet frygt for den omdiskuterede Herpes 1 virus.
Efter præsentationen kørte vi ned på græsstykket, hvor Karen og Johan i mellemtiden havde sat en keglebane op. Her lavede vi en lille konkurrence, hvor det blev Helena og Bette Fnug, der vandt.
Efter den seance, tog vi turen ud til Borre Knob, hvor vi nød det gode vejr, havluften, sandstranden og de drikkevarer, vi havde medbragt. Som det hører sig til under en rigtig Private Driving, så blev der derudover budt på portvin og chokolade.
Herefter gik turen tilbage til Poul og Ina, som inviterede på kaffe og kage. Tak for det.
Vi takker også Poul og Ina for arrangementet, og museet for at de så gerne vil se os.
Se flere fotos fra dagen i Galleriet...
2018.05.14 LHN

"Private Driving" til Dyrenes Dag i Glud, den 13. maj 2018

Så er den årlige Glud-tur på trapperne... så det er nu, du skal i gang med at vaske og stive søndagstøjet og pudse hestevognen, uanset om vognen er antik eller ej!
Vi mødes, som vanligt, hos Ina og Poul Wiin imellem kl. 11.30 og kl. 12.00, hvor vi spiser vores medbragte frokost i fællesskab. Herefter spændes hestene for, og selve turen starter præcis kl. 13.00!
Først kører vi til Glud Museum, som afholder Dyrenes Dag. Her vil vi køre ind i gårdpladsen og gøre holdt på den gamle bindingsværksgård Badensminde, hvor vi liner op. Her vil Anders fortælle museets publikum om vores forskellige typer hestevogne, deres historie mv. Herefter bliver der tid til, at publikum kan få lov til at klappe hestene og gå rundt og se ekvipagerne på tæt hold.
Efterfølgende vil vi køre en lille opvisning med et par opgaver ude på græsset for at vise heste og vogne i aktion. Der er dog ikke meget plads, så det bliver ret enkelt og i roligt tempo.

Efter opvisningen på museet, kører vi en tur ud til Borre Knob, hvor vi vil køre langs Horsens Fjord. - Om vi drikker vores medbragte kaffe her, eller om vi venter til efter turen hjemme hos Ina og Poul, det må vejret på dagen afgøre...
Vælges den korte tur, bliver turen på ca. 10 km., men det vil også være muligt at køre en lidt længere tur. En hel del af turen køres på asfaltveje.
Glud Museum har efterspurgt, at vi kommer med så mange gamle vogne som muligt, og med tøj der passer til. Det er derfor, at vi kalder turen "Private Driving", som er en køresports-disciplin, hvor man kommer med vogn og pænt tøj, der er afstemt efter hinanden. Dette gælder ikke blot kusken, men OGSÅ passagerer!
Det er ikke muligt at leje ØKS' træningsvogne denne dag. Ønsker man eventuelt at låne en antik vogn (eksl. levering i Glud), er man velkommen til at kontakte Anders/Lisbeth HN for en snak om, om det kan være en mulighed på tlf. _ gerne sms, så kontakter vi dig. 
Giv Anders besked om, hvilken slags vogn, du/I kommer med, og fortæl ham gerne om vognens type, historie, byggeår mv., så han har noget at fortælle museets publikum. Send gerne en mail vedr. dette til Anders.


Mødested: Østrupvej 21, Glud, 7130 Juelsminde.
Mødetid: Søndag, den 13. maj, senest kl. 12.00.
Afgang for turen: Kl. 13.00 præcis!

Alle medlemmer er velkomne, men husk, at der er tilmelding senest to dage før! 
Tilmeldingsfrist: fredag, den 20. maj til: Poul Wiin på tlf. 22 86 82 18.
2018.04.22 LHN


 


Lørdagstræning og undervisning med Svend Jakobsen lørdag, den 28. april 2018.


Vi slutter lørdagstræningerne i april på Bygholm af med, at Svend Jakobsen her gerne vil undervise i kørsel med vogn. Samtidig er der også almindelig fællestræning på Bygholm i samme tidsrum. Svend underviser 30 min. ad gangen. Undervisning og alm. træning starter lørdag kl. 10.00. Tilbuddet gælder alle ØKS-medlemmer. Vi spiser vores medbragte frokost i klubhuset, og får en god hestesnak imens.
Der er tilmelding både til den almindelige træning samt til undervisning med Svend J.
Sidste frist for tilmeldinger til:
Undervisning med Svend Jakobsen om lørdagen er to dage før, nemlig torsdag, den 26. april 2018 kl. 20.00.
Almindelig træning, lørdag (u. undervisning) er som vanligt fredag aften d. 27. april kl. 20.00.

Husk ved tilmelding at meddele, om du ønsker leje af vogn til kr. 25,- pr. 45 min. ("først til mølle" princippet, men kursister først).
Begge tilmeldinger skal ske til Lisbeth HN på tlf. _ eller mail: _.
Tidspunkter med undervisning meldes ud til tilmeldte efter sidste frist for tilmelding - i løbet af fredag.
2018.04.20 LHN
 
Venter de mon på storken...???  (Advarsel..)

Nej, det tror vi nu ikke, men...
Vi har opdaget, at der har været gravet et dybt hul midt i vandgraven på Bygholm her i vinter til en pumpe, som åbenbart har haft til opgave at skulle tømme vandet af.
Derfor har vi været nødsaget til at spærre vandgraven af. Der skulle nødig ske uheld ved at en hest (eller måske nærmere en meget lille pony) begynder en lidt for pludselig neddykning i et ukendt dybt hul...
Vi raflede om, hvem der skulle løse opgaven, og det blev så heldigvis Karen, for hun var den eneste ejer af et par waders...
Stor tak til Karen for at vove sig ud på det "åbne hav"!
Frivillige søges..: Måske skal vi også rafle om, hvem der mon tør vove sig ud og fylde hullet op igen...???

 
Afslutning på lineføringskursus del 3, den 08. april 2018

Afslutningen på Achenbachkurset foregik på Bygholm. Karen og Johan havde haft travlt inden kurset, hvor de havde sat en stor keglebane op til kursisterne. Så var det bare for de fremmødte kursister at komme i gang og få kørt Achenbach i fin stil... - og det gjorde de så! Der blev undervist - og kørt - og alle nød dagen i det dejlige sommervejr! Synd, at der ikke var flere, der havde mod på at forsøge sig i den "ædle kunst" at køre enhånds Achenbach, for det var virkelig inspirerende!
Deltagerne fik fuldt udbytte af undervisningen, og vi takker Karen og specielt Johan mange gange for den spændende undervisning!

2018.04.10 LHN 
Endnu et opfølgningskursus på Achenbach lineføringskursus, søndag den 08. april 2018

Her får du endnu en chance for at få undervisning i Achenbach lineføring. Vi fortsætter øvelserne en sidste gang med Johan som underviser. Denne gang vil undervisningen dog foregå udendørs på Bygholm. Det bliver individuel undervisning af ½ times varighed (inkl. opvarmning og afskridtning), hvor Johan følger dig tæt. Har du deltaget i teorien, så vil det være oplagt også at tilmelde dig til søndag, den 08. april.
Pris: Gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer kr. 50,-
Vi forbeholder os ret til at tilgodese medlemmer før ikke-medlemmer, hvis for stor tilslutning.
Tilmelding senest, torsdag, den 05. april  til mail: tilmelding.oeks@gmail.com eller Lisbeth HN på tlf. _ (gerne sms).

Mødetid: kl. 13.00- ca. kl. 16.
Mødested: Bag avlsbygningerne på Bygholm, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens. Ved siden af dyrskuepladsen.
Medbring: Hest, seletøj, liner, pisk, handsker og sikkerhedsudstyr. Du bestemmer selv, om du ønsker at træne fra vogn, eller om du ønsker at gå med din hest i lange liner.
2018.03.18 LHN
Lørdagstræning skudt i gang på Bygholm, den 07. april 2018...

Så er den udendørs lørdagstræning på Bygholm startet op.
Vi havde nogle dejlige timer i det solrige forårsvejr, hvor Svend J. samtidig underviste forspændingskursister. Der kom ikke så mange, som vi havde håbet på, men måske kan det tænkes, at eneklte forspændingskursister endnu ikke har fundet vej til Bygholm, og at der stadig er "gamle" medlemmer, der endnu ikke er kommet op af sofaen fra deres vinterhi...???
- Vi håber på mere tilslutning næste lørdag!
Husk, at der altid er tilmelding til træninger aftenen før senest kl. 20.00 - og samtidig bookning af vogn, hvis det ønskes.
Ved lørdagstræninger i april: tilmeld derfor senest fredag aften kl. 20.00 til Lisbeth på tlf. _ eller på mail: _
- Se flere fotos fra træningsopstarten  i Galleriet...

2018.04.07 LHN


Lørdagstræning og kørekursus v. Svend J. på Bygholm den 07. april 2018

Efter kalenderen at dømme, så skulle foråret altså være på vej... og så er det atter ved at være tid til udendørs træning i område syd.
Vi har nu afsluttet den indendørs træning i hallen i Linnerup, og det gælder både onsdagstræning og juniortræning lørdag.
Derudover flyttes forspændingskurset også udendørs, så de nu følger vores alm. lørdagstræning her i april på Bygholm i Horsens.
Den første udendørs lørdagstræning på Bygholm bliver den 07. april, hvor alle medlemmer er velkomne til at komme og træne sammen. Der laves bl.a. en lille keglebane, som kan gennemkøres, og som vanligt er der fælles samvær i klubhuset efter træningen, hvor vi spiser vores medbragte madpakker og/eller medbragt kaffe.

Derudover vil Svend Jakobsen være på Bygholm denne dag og undervise forspændingskursister i selve kørslen med hest for vogn.
Vi håber inderligt, at så mange af forspændingskursisterne som overhovedet muligt vil møde frem på Bygholm og deltage i denne undervisning, da det jo først er nu, at I jo rigtig skal til at lære dét med selve kørslen. Derudover vil det også være god træning for jeres heste at komme ud og opleve nye steder og nye ting. Jo mere hærdede bliver de - og jo bedre og mere stabile køreheste bliver de.
Vognene, der har stået i hallen i Linnerup vinteren igennem, vil i sommerens løb stå på Bygholm. Husk, at hvis du ønsker at leje vogn, skal du booke den allerede ved din tilmelding.

Som vanligt vil der være tilmelding til den almindelige træning hver lørdag hele april måned (uden undervisning) aftenen før, altså fredag aften senest kl. 20.00.
Der er desuden tilmelding for forspændingskursisterne til undervisningen med Svend, men til dette er sidste tilmeldingsfrist hele to dage før, nemlig torsdag, den 05. april kl. 20.00. Husk også her at booke vogn samtidig med tilmelding, hvis du ønsker at leje vogn.

Tilmeldingsfrist undervisning m. Svend, d. 07. april: senest torsdag, den 05. april kl. 20.00 til:
Lisbeth, mail: _, eller tlf. _, gerne sms. Oplys her, hvis leje af vogn ønskes (kr. 25,- pr. 45 min.).
Tilmeldingsfrist til alm. lørdagstræninger i april generelt: fredag aften kl. 20.00 (aftenen før) til:
Lisbeth H-N. på tlf. _, gerne sms. Oplys ligeledes her, hvis ønske om leje af vogn (kr. 25,- pr. 45 min.).

Mødested: Bag ved avlsbygningerne på Bygholm (overfor Hotel Scandic, Bygholm), Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens
Mødetid: Præcis kl. 10.00: Undervisning med Svend, samtidig med almindelig træning for andre medlemmer.
Når vi har trænet med hestene er vi alle (både forspændingskursister og øvrige medlemmer) klar til at hygge os i klubhuset med vores medbragte madpakker og/eller medbragte kaffe. Her hygger vi og får en masse hestesnak. Vi regner med at være klar til fælleshygge ca. kl. 12.00.
Medbring: Grej og hest (hest, vogn, hovedtøj, seletøj inkl. skagler, liner, pisk, handsker og sikkerhedsudstyr til kusk/groom samt madpakke/drikkevarer. 
Klar til sæsonstart i 2018 på Bygholm...

Den 06. april: Så har Poul været flittig og har tromlet træningsbanen på Bygholm. Finn og Anders har fyldt sand i hullerne og sat banen af, så nu står den helt klar til vores kommende træningsdage... - Og solen skinner på Bygholm, så mød endelig op..!
Tømmertrækningsstævne afholdt i Kvorning, den 02. april 2018

Efter deltagerlisten at dømme, så må foråret endelig langt om længe været startet, for nogle deltagere var forhindret, da de skulle ud at så markerne til derhjemme. - De øvrige deltagere kæmpede sig igennem banen - og dagen - i det skønneste solskinsvejr med en flot og klar blå himmel.
En fin bane stod klar til deltagerne. Der var nye og fine forhindringer, som fungerede rigtigt godt, så stor ros til banebyggerne for opbygningen, men også stor ros til alle hjælpere for selve opsætningen!
Der var to klasser repræsenteret: Etspand og tospand.
Som det ses på nedenstående resultatliste og på billederne, så vandt John Sørensen etspands klassen og Majbritt Jensen blev her nr. 2. I tospandsklassen var det Erling Larsen, der vandt, og Kristian Kjeldsen fra ØKS, der blev nr. 2! Et stort tillykke med dagens placeringer!
Vi takker dommere både ude og inde og hjælperne på banen mange gange for at få dagen til at fungere, og endnu en stor tak til Karin og Niels Jørgen Ramsdal for, at vi atter kunne låne jeres fine faciliteter!
2018.04.03 LHN


Der kommer flere fotos i Galleriet fra stævnedagen. De vil blive lagt op indenfor de næste par dage..
Resultatliste for Tømmertrækning, 2. påskedag, den 02. april 2018 i Kvorning
 
Tømmertrækningsstævne, den 02. april (2. påskedag) 2018 i Kvorning ved Tjele

ØKS afholder i samarbejde med DSF (Dansk Schleswiger Forbund) tømmertrækningsstævne på Kvorning Møllevej 20, 8830 Tjele. 
Her er de perfekte rammer for afholdelse af tømmertrækningsstævner, idet det er et meget variererende og kuperet terræn med mange bakker og skov, og heldigvis vil Karin og Niels Jørgen Ramsdal atter være vært for et stævne.
Publikum er også meget velkomne til at kigge forbi og beundre de arbejdende ekvipager i den dejlige natur!
Det er naturligvis gratis for publikum at kigge forbi, men medbring selv madpakke.
Der startes med morgenkaffe kl. 09.00 for deltagerne. Start ca. kl. 10.00.
Startgebyr for deltagere: kr. 175,- (som inkluderer morgenkaffe/rundstykker og eftermiddagskaffe/kage). Medbring selv frokosten.

Tilmelding senest den 23. marts til Kristian Kjeldsen på tlf. 22 93 67 50.

Startliste vil komme på hjemmesiden hurtigst muligt efter sidste frist for tilmelding.
2018.03.10 LHN


 
Seletøjssyning den 27. marts 2018

Vi har brugt de lange vinteraftener til at få repareret og fornyet vores seletøj, så det er klar til den nye køresæson, som står for døren. Men nu går vi over til sommertid, og de udendørs gøremål tager snart over.
Derfor afsluttes vores hyggelige syaftener på tirsdag, den 27. marts, hvor det er sidste gang i denne sæson, vi mødes for at sy. -Så mød op kl. 19.00 til en hyggelig afslutning på sæsonen!
2018.03.24 LHN 

Fortsættelse af Achenbach lineføringskursus søndag, den 18. marts 2018

​Så smeder vi medens jernet er varmt og fortsætter Achenbach lineføringskursus, hvor Johan Huitema vil undervise dig, denne gang med din egen hest. Der undervises ca. ½ time inklusive opvarmning og afskridtning, hvor Johan følger dig og din hest tæt og giver konstruktive input. Så nu gælder det om at finde "køreapparatet" frem og øve, så det hele kan afprøves på egen hest i virkeligheden på søndag.

Pris:  ØKS-medlemmer: gratis,
         Ikke-medlemmer: kr. 50,- Vi forbeholder os ret til at tilgodese vore egne medlemmer før ikke-medlemmer, hvis der bliver for mange tilmeldinger. Ellers er det efter "først til mølle"-princippet.
Tilmelding senest den 15. marts 2018.  - Tilmelding pr. mail til: tilmelding.oeks@gmail.com
Mødetid: Søndag, den 18. marts 2018, kl. 13.00-15.30.
Medbring: Hest, gjord, køreliner, kørepisk og praktisk fodtøj (hesten skal gå i lange liner, og der skal IKKE bruges vogn)!
Kursussted: Hallen i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring. Parkér venligst vest for ridehallen. Indkørsel i gårdspladsen forbudt! Deltagergebyr for ikke-medlemmer kan indbetales til Sparekassen Kronjylland på Reg.nr.: 6128 Kontonr.: 9041258628 eller kontant på dagen. 
Da der er et begrænset antal pladser og idet kun én ekvipage undervises ad gangen, er forhåndstilmelding nødvendig - og senest den 15. marts!

Her er et link til en meget flot film om Achenbach kørsel: https://youtu.be/mTu0nLtdE1U
2018.03.11 LHN for KT


-Se fotos i Galleriet fra dagen...

Ændring af mødested d. 11. marts:
Hjælpermøde vedr. Arbejdshestens Dage flyttes...


Hjælper-mødet den 11. marts bliver fortsat afholdt, men mødet flyttes fra Birken og til Roum Forsamlingshus i stedet.
Vi mødes derfor istedet på følgende adresse:  Roum Forsamlingshus, Naundrupvej 30, Roum, 9632 Møldrup.
Mødetid: 11. marts kl. 13.30Er du en af de hjælpere, vi mangler til at kunne gennemføre "Arbejdshestens Dage" i august..?


MKS og Em-gruppen (Bl.a. ØKS) inviterer til orienteringsmøde på Birken søndag d. 11/3 2018 kl. 13.30.
Dagsorden:
Vi vil særligt have fokus på alle de hjælpere vi meget gerne vil have til at være med til EM i pløjning og tømmerkørsel, samt alt det andet vi skal snakke om. 
(traditionel kørsel, auktion, hesteomgang, da farfar var ung, catering, campingplads, indgang og parkering + meget mere)
Så vi vil derfor opfordre alle der gerne vil hjælpe til stævnet, til at møde op til dette møde. 
Med venlig hilsen Birgitte Jensen og Erling Larsen. Husk, at der tilmelding senest d. 26. februar til hjælpermødet!

 
ØKS er også medarrangør af "Arbejdshestens Dage" på Nr. Vosborg den 24. og 25. august, og derfor har vi forpligtet os til at skaffe hjælpere til disse 2 spændende dage. Det er med andre ord ikke kun "dem", der står for arrangementet, men også "OS" - i ØKS!
Vi håber derfor, at så mange som muligt af vores medlemmer vil bakke op om arrangementet! 
Men for at kunne planlægge et så så stort arrangement, og dermed for at vide, om der i det hele taget kan skaffes hjælpere nok til at gennemføre, så er det vigtigt, at vi allerede på nuværende tidspunkt får et overblik over hjælperstaben. Ellers må det aflyses, men det ville være brandærgerligt, idet der allerede på nuværende tidspunkt er indkommet ca, 30 tilmeldinger til EM i pløjning, alene fra udlandet, samt ca. 20-25 udenlandske tømmertrækkere til Nordisk Mesterskab. Herudover kommer de danske tilmeldinger, som ikke er kommet ind endnu.
Der er behov for hjælpere til en masse forskellige funktioner, så det er absolut ikke hverken nødvendigt, og ej noget krav, at man er inde i pløjeregler eller andet. Alle hjælpere vil blive nøje instrueret i opgaverne, og ingen vil blive sat til noget, de ikke føler sig tryg ved.
Samtidig håber vi på så mange hjælpere, at man får deciderede vagter, og dermed også får rigeligt tid til selv at gå rundt og kigge på tingene. Så tøv ikke.. vær med i fællesskabet om afholdelsen af disse specielle dage.

Har du lyst til at deltage som hjælper, vil det være oplagt, at du også kigger forbi på "Birken" den 11. marts, hvor du får et nærmere indblik i arrangementet (samt lidt hyggeligt samvær med de øvrige hjælpere).
Husk, at der er tilmeldingsfrist den 26. februar. Du kan tilmelde dig arrangementet (gerne lidt før deadline) til Lisbeth H-N. på mail: hoegh-nissen@mail.dk eller tlf.: 24 26 78 18. 
Der kan evt. arrangeres fælleskørsel op til "Birken", hvor hjælpermødet afholdes. - Kontakt Lisbeth for dette.
Mødested: Stutteri/rideskole "Birken", Heredsvejen 3, 8832 Skals    MØDESTED: ROUM FORSAMLINGSHUS
Tid: Søndag, den 11/3 kl. 13.30

2018.0217 LHN/red.2018.03.05 LHN for EL(MKS)
 
Kursus i lineføring - enhånds Achenbach - 1. afdeling, teori, lørdag, den 10. marts 2018

ØKS afholder kursus i lineføring den 10. marts, hvor Johan Huitema vil undervise dig i, hvordan du kan lære at køre din hest med én hånd, det velkendte Achenbach system, som har været almindeligt kendt og brugt - specielt af herskabskuske (ej bonderøve...) - i hele Europa siden slutningen af 18oo-tallet. Fordelen er her, at du frit kan bruge pisken som hjælper med den anden hånd under din kørsel (se billede nedenfor).
Dette kursus er et teorikursus, hvor du møder op uden hest. Kurset afholdes i hallen i Linnerup, hvor Johan vil medbringe en hest til fremvisning af teknikkerne.
Der vil komme et opfølgningskursus enten d. 18. marts eller d. 08. april, hvor du så medbringer din egen hest og her afprøver teknikkerne i praksis.
Pris:  ØKS-medlemmer: gratis,
        Ikke-medlemmer: kr. 50,- Vi forbeholder os ret til at tilgodese vore egne medlemmer før ikke-medlemmer, hvis der bliver for mange tilmeldinger. Ellers er det efter "først til mølle"-princippet.
Tilmelding senest søndag, den 04. marts 2018.
Tilmelding pr. mail til: tilmelding.oeks@gmail.com
Mødetid: Lørdag, den 10. marts 2018, kl. 13.00-16.00.
Kursussted: Hallen i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring. Parkér venligst vest for ridehallen. Indkørsel i gårdspladsen forbudt!

Læs mere her om Achenbach køresystemet:
Et meget hestevenligt og sikkert system, udviklet af Benno von Achenbach (1861-1936). Grundprincipperne i systemet er kørsel med 1 hånd: den venstre hånd. Højre hånd har en hjælpende funktion. Achenbach systemet er egnet til enspand, tospand, tandem og firspand. Achenbach er meget egnet til rekreativ kørsel og kørsel i trafikken.
Sikkerhed kommer altid først, især i trafikken. Det er vigtigt at du har konstant styr på retning og tempo af din hest(e). En korrekt brug af liner og pisken er meget vigtigt. Det at køre med en hånd, giver kusken mulighed for at give trafiksignaler med den anden hånd. Kørsel med en hånd giver også kusken mulighed at bruge pisken korrekt.
Hvis linetryk og kontakt med hesten er korrekt, er det ikke nødvendig at ”tvinge” hesten ind i en vending. At give hesten plads er i mange tilfælde nok. Det, som Achenbach systemet er baseret på er, at give hesten plads til at lave en vending. Til en venstre vending, giver man plads på højre side, til en højre vending giver man plads på venstre side.
Planlægning af eftermiddagen (afhængig af antal deltagere)
  • Teori om brug af liner med venstre hånd og at give hjælp med højre hånd.
  • Mulighed for at træne med liner på vores ”rolige og samarbejdsvillige” træheste.
  • Teori om brug af pisk og mulighed for at øve med pisk.
  • Opvisning af Achenbach systemet med heste i lange liner og mulighed for at prøve det selv.
2018.02.10 LHN for JH
Aflysning af TØS-Stævne i Billund, d. 17. februar 2018

Grundet alt for få tilmeldinger må vi desværre aflyse TØS-stævnet.
TØS-stævne den 17. februar 2018  AFLYST...!!!

ØKS afholder en del af TØS-stævnerne i ridehallerne i Billund lørdag, den 17.februar, da hallerne i Vestbirk er under om/nybygning her i foråret.
Tilmelding senest den 10. februar på mail til: tilmelding.oeks@gmail.com
.
Pris og nærmere information: se TØS hjemmesiden, hvor detaljer for længst er lagt ud.

2018.02.03 LHN  - Aflysning tilføjet d. 11.feb.2018


 
Lørdagstræning for juniorer i hallen i Linnerup fra lørdag, den 03. februar 2018

Vi har fået mulighed for at tilbyde foreningens juniorkuske at de kan træne i hallen i Linnerup umiddelbart efter det igangværende  forspændingskursus, dvs. fra kl. 12 til kl. 13 hver lørdag, foreløbig frem til d. 17. marts.
Tilbuddet gælder KUN juniorkuske og det gælder fra i morgen, lørdag den 03. februar.
Træningen er gratis for registrerede ØKS juniormedlemmer. Pris for juniorer, der ikke er medem af ØKS: pr. gang: kr. 50,-, om kan indbetales til Sparekassen Kronjylland på reg.nr. 6128 kontonr.: 9041258628.
2018.02.02 LHN for FS 

Seletøjssyning hos Ivan Bak starter tirsdag, den 16. januar 2018


Igen til vinter har vi valgt at have seletøjssyning på programmet. Vi mødes for at reparere det gamle seletøj - eller evt. at sy helt nyt…
Mon ikke du skulle have noget seletøj til at ligge i et hjørne, som egentlig lige skulle repareres for at kunne bruges igen? Eller mangler du måske en ny ydergjord, grime, eller noget helt andet..???
Har du ikke mod på selv at komme i gang, men ville du egentlig gerne selv prøve at sy og reparere dit seletøj, så grib chancen her! Der er erfarne folk til stede, der kan hjælpe dig i gang og komme med et par fif til reparationen. Du kan låne værktøj mm. i starten, så du kan komme godt i gang. Der vil være mulighed for at få hjælp til indkøb af de nødvendige spænder, den korrekte type læder osv. til netop dit projekt. Man forpligter sig absolut ikke til at deltage flere gange, end man selv har lyst og behov for.
Der vil være seletøjssyning hos Ivan hver tirsdag aften, hvor vi udnytter de mørke vinteraftener til noget fornuftigt, så tøv ikke med at kigge forbi! Mødetid: Hver tirsdag aften kl. 19-21 i seletøjsrummet hos Ivan Bak, Ryvej 72, 8752 Østbirk.  - Medbring: seletøj, evt. grej, stol, kaffe/kage til eget forbrug.
2017.11.19 LHN 
Onsdagstræning i hallen i Linnerup fortsætter i 2018...

Onsdagstræningerne startede hver onsdag aften fra og med novemer måned 2017, og dem fortsætter vi naturigvis med ind i 2018, hvor der fortsat vil være onsdagstræning hver onsdag aften imellem kl. 19.00 og 21.00. Tilbuddeet gælder alle ØKS-medlemmer og gælder almindelig træning. Det er IKKE tilladt at tilkøre heste/ponyer på disse aftener - det er forbeholdt træning for allerede tilkørte heste/ponyer.
Vi henviser til, at der yderligere er træning specielt for juniorer hver lørdag formiddag imellem kl. 12.00 og 13.00 - umiddelbart efter forspændingskurset.
2018.02.03 LHN 
Se fotos fra forspændingskurser i Linnerup - se i Galleriet...
Opstart på forspændingskursus, lørdag den 13. januar 2018

LÆR AT KØRE MED HEST OG VOGN
Igen i år starter Østjysk Køre Selskab forspændingskursus for helt nye – og/eller lidt øvede kuske, som har nye heste/ponyer, de ønsker oplært til at gå for vogn.  Det er ingen betingelse, at man på forhånd skal være medlem af ØKS.
Målet er, at kusken på en korrekt – og frem for alt sikker måde – kan spænde sin hest/pony for en vogn og begive sig ud på gader og stræder.
Det forudsættes, at hesten/ponyen - som absolut minimum - er vant til at blive trukket i grime. Hesten vil i løbet af kurset blive trænet fra at blive trukket igennem forskellige forhindringer, til at blive styret forrest gennem forhindringerne ved hjælp af lange liner, for til slut at kunne trække en vogn. Der køres også lidt på offentlig vej.
Du skal selv sørge for at have en hjælper med (minimum 14 år) til samtlige  kursuslektioner.
Det forklares og øves, hvordan seletøj lægges på hesten og tilpasses.
Kusken kan evt. selv lære at lave lange liner til at ”køre” hesten i. Der må påregnes en del hjemmearbejde (læs: træning) imellem kursusdagene.
Deltagere skal som minimum bruge ridehjelm - men også gerne ridevest.
ØKS råder over et antal vogne, som kursisterne kan låne, når der skal spændes rigtigt for og køres med vogn i ridehuset.

Onsdag d. 10.januar 2018 kl. 19.00 - 21.00 er der informationsaften i ridehuset, hvor der blive vist forskellige typer hestevogne og seletøj, og få svar på, hvad der ellers skal bruges for at komme i gang med at køre. Denne aften er uden din hest. Aftenen er gratis og helt uforpligtende. Se mere om infoaftenen andet steds på denne side...
Der undervises  lørdag formiddage – første gang d. 20. januar 2018.
Efter endt kursus håber vi, at kuskene også har lyst til at deltage i indendørs kørsel/træning onsdag aften i ridehallen samt efterfølgende ved vores udendørs træninger OG til alle andre ØKS-arrangementer i 2018.
Arrangørerne påtager sig intet ansvar for ulykker, skader eller sygdom, der måtte opstå før, under eller efter forspændingskurset. Dette hæfter den enkelte hesteejer for i så tilfælde.  Arrangørerne kan aflyse, ændre tidsskemaet og nægte start/deltagelse med begrundelse.
Prisen for deltagelse er kr. 1.050,00,- Dette  inkluderer et års personligt medlemsskab (uden bladet "Køresporten") af ØKS.
Deltagergebyr indsættes i Sparekassen Kronjylland på:  Reg.nr. 6128  Kontonr. 9041258628 inden d. 20. januar 2018.
Al undervisning foregår på adressen Linnerupvej 18, Linnerup, 7160 Tørring.
Er du interesseret i at deltage på dette kursus, eller har du spørgsmål, så kontakt Finn Sandkvist på
tlf. 61366679  mail: loddenhoj@energimail.dk  eller evt. Johan Huitema tlf.: 61544617 mail: johanhuitema@mail.dk

2017.11.20 LHN for FS 
Infoaften vedr. forspændingskursus den 10. januar 2018

ØKS starter igen i 2018 op på vores forspændningskursus. Drømmer du om selv at køre din hest/pony til med hjælp fra undervisere/mentorer, så mød op denne onsdag aften og hør mere om kurset. Selve kurset starter op umiddelbart efter, nemlig på alle lørdage formiddage, og kører frem til og med april.
På infoaftenen møder du op uden hest, men med alle dine spørgsmål vedr. kurset og tilkørsel. Denne aften er fuldstændig uforpligtende, og det er kun din fantasi, der sætter grænser for dine spørgsmål vedr. en evt. kommende tilkørsel af din hest/pony. Der vil være nogle, der kører rundt med deres heste i ridehuset, så du kan komme med på en vogn. Der vil også være kaffe på kanden og lidt kage, mens vi snakker om tingene og svarer på spørgsmål.
Mødetid på den uforpligtende infoaften: onsdag, den 10. januar kl. 19-21.
Mødested: Ridehallen i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring. Parkering umiddelbart vest for ridehallen, og ikke  inde i selve gårdspladsen, tak!
2017.11.19 LHN 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite