ARKIV 2015
Efterårstræning på Bygholm i Horsens 2015...

Hele oktober måned 2015 trænes der hver lørdag bag dyrskuepladsen i Horsens fra kl. 10.00 - 12.00.
Husk madpakke! - Vi hygger efter træningen.
LHNØKS ønsker alle medlemmer og deres familier en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår!
Vi glæder os til at se jer til julestævnet 2015 og til alle vores 
kommende
arrangementer i 2016 !!!


 
Julestævne 2015: Her ses Dothea, der som groom også selv skulle køre, imens morfar Svend her agerer groom og her har pillet julestjernen ned.
Banepersonalet står foran hesten som sikkerhed, men rørte på ikke noget tidspunkt hesten. Det klarede Dothea selv. Flot!
Så fik vi afholdt Julestævne 2015...  

Efter mange dage med regn, var vi heldige, at dagens julestævne kunne afholdes i tørvejr og med plusgrader på termometret. Tre juniorer stillede op til stævnet, hvilket var dejligt at se. Yngste deltager var Svend Jakobsens barnebarn Dothea, som var med som groom for morfar, og det klarede Dothea super flot! - Også da det var hendes tur til at køre selv! Stilfuldt og koncentreret kørte hun korrekt igennem banen. - Her er æblet ikke faldet langt fra stammen, og noget må der altså ligge i generne...
Den Gyldne Nissehue gik - uden snyd - til formanden for ØKS, Finn Sandkvist, og groom Ernst Søndergaard. Der var sidegevinster til henholdsvis Kurt/Richard Pedersen og Else Laursen/Niels Jakobsen. Dagens bedste udklædning stod Karen Timling - som sædvanligt - for. Det kan du bare, Karen!!! Dagens hurtigste kusk blev Mogens Ruhoff og titlen "Dagens hurtigste" blev i familien, da Anette Ruhoff snuppede titlen af Dagens hurtigste groom! Vi ønsker alle vinderne tillykke med sejrene!
Der var flotte præmier, som var sponsoreret af: Møldrups Køre- og Rideudstyr, Stald H. og ikke mindst Mia Hedegaards butik "Den bindegale hånd", som også leverede de flotte blomster, der blev udloddet ved det amerikanske lotteri. Vi takker sponsorerne mange gange for deres bidrag! 
Desuden takker vi alle deltagerne for at bakke op om stævnet, dommeren for god og retfærdig bedømmelse, alle hjælpere i cafeteria og på banen!
Efterlysning: Er der nogen, der ligger inde med nogle flere fotos af de øvrige deltagere, som I gerne vil dele med os på hjemmesiden, er I meget velkomne til at maile dem til webmaster!

- Se nedenstående filer med dagens resultater og de flotte fotos fra dagen, som Johan Huitema har taget. - Tusinde tak for dem, Johan!
- Og se også lidt flere fotos i Galleriet...

2015.12.28 LHN
Julestævne i Vestbirk, 2015:
Her ses Mogens Ruhoff under opvarmningen.
Fotograf: Johan Huitema.
Julestævne i Vestbirk, 2015:
Poul Wiin Sørensen ved dagens julestævne med Svend Ellegaard som groom.
Fotograf: Johan Huitema
Julestævne i Vestbirk, 2015:
Karen Timling med Bassimo og groom i fuld drage-udklædning. Bagerst ses Ausra og Henrik Petersen.
Fotograf: Johan Huitema
Julestævne i Vestbirk, 2015:
Julenissen Kjeldgaard med sine to rensdyr og nisse-groom bagpå...
Fotograf: Johan Huitema
Julestævne i Vestbirk, 2015:
Kurt Pedersen med groom Richard under opvarmingen. Der var fart over feltet, både da kusken kørte, men også da Richard kørte selve banen.
Fotograf: Johan Huitema
Julestævne i Vestbirk, 2015:
Svend Jakobsen nåede også at skifte hest og vogn og groom, så han selv kunne give den gas...
Fotograf: Johan Huitema
Julestævne i Vestbirk, 2015:
"Dagens bedste udklædning" under sin hilsen på dommeren ved start. 
Karen Timling er super god til at give den gas med sine flotte og gennemarbejdede udklædninger!!!.
Fotograf: Johan Huitema

Se nedenstående fil med deltager- og startliste til Julestævnet i Vestbirk d. 28. dec. 2015

Her har du mulighed for at tyvstarte julestævnet den 28. december... 

Luk nedenstående fil op og se baneskitsen. Lær den udenad, meld dig til, find nissehue og -kåbe frem og vupti... - Du er totalt klar til julestævnet!
2015.12.11 LHN 
Fra de gamle arkiver...
Arkivfoto 2011: Her ses - som sædvanlig - en festligt udklædt Karen Timling til julestævne..
Indendørs julestævne den 28. december 2015

Julestævnet afholdes på Vestbirk Ridecenter, Kongevej 32 A, Vestbirk, 8752 Østbirk og foregår mandag den 28. december. Meningen er, at vi skal hygge os hele dagen og køre konkurrence for sjov. Vi håber, at vejret arter sig, og at der kommer mange tilmeldinger til dagen.
Startgebyr: kr. 200,- som indbetales på reg.nr. 6128 kontonummer 9041258628 senest d. 15. december.
Tilmelding senest d. 15. december.
Tilmelding til Finn Sandkvist på mail: loddenhoj@energimail.dk eller tlf. 61 36 66 79
Se de meget seriøse propositioner på pdf. filen nedenfor. Program for selve dagen og starttidspunkter vi fremgå af denne hjemmeside efter tilmeldingsfrist.
2015.12.08 LHN


 
Bustur til Sjælland, lørdag den 20. februar 2016...

Så er der endelig en bustur..! Flere medlemmer har igennem flere år efterspurgt en fælles bustur, og her er den så:

Den 20. februar er der medlemsdag, hvor vi mødes og kører med bus til Sjælland, hvor vi besøger nogle spændende personer indenfor køresporten, som vil fortælle om deres liv med kørsel og vise deres fine, private vognsamlinger frem.
Vi skal bl.a. besøge Frede Svendsen i Borup ved Roskilde, Stege Vognmuseum og Henri Hage på godset Kærsgaard ved Brenderup på Fyn. Det bliver en endagstur for alle interesserede, og bussen ER bestilt på nuværende tidspunkt.
Nærmere info vedr. priser, tidspunkter, tilmelding mm. vil komme på denne hjemmeside på et senere tidspunkt, når vi får helt styr på detaljerne. En ting er dog sikkert: Det bliver hyggeligt!

Men... Reservér allerede dagen nu!!!
Spørgsmål rettes til Lisbeth H-N. på mail eller tlf.
2015.12.08 LHN


Intro-aften for interesserede til det kommende forspændingskursus, onsdag den 09. december 2015

ØKS afholder introaften til næste sæsons forspændingskursus for alle interesserede. Det vil foregå:

Onsdag aften, den 09. december i ridehallen i Linnerup, Linnerupvej 18, 7160 Tørring, og vil foregå fra kl. 19.00 og til ca. kl. 21.00.

Så går du og pusler med tanken om, at få din pony eller hest kørt til, så vil du denne aften få chancen for at stille en masse spørgsmål vedr. det kommende kursus, som starter til januar. Selve kurset, der løber fra januar til og med marts kommer til at foregå på lørdage formiddage i ridehallen i Linnerup. Nærmere herom senere, hvad angår specifikke datoer og tidspunkter.
Men kan du se potentialet i at få din hest tilkørt, så du fremover får mulighed for at tage hele familien med på skovtur i hestevogn, eller hvis du er til konkurrencekørsel, at du så vil kunne få stillet lysten på en vogn bag din hest, frem for på ryggen af din hest. Eller måske er du blot vokset fra din pony, men ønsker egentlig fortsat at tilbringe mange flere dejlige timer i selskab med den på fornuftig vis? Så deltag i et forspændingskursus og lær den lille pony at trække hestevognen - og dig - en tur på stranden, eller hvor du ønsker, at I skal tilbringe fremtiden sammen.
Kig forbi onsdag aften, d. 09. december kl. 19-21 og få en snak om eventuel tilkøring af din egen hest. Der vil være nogen, der kører med heste i hallen denne aften, hvor du får mulighed for at prøve at være med på en hestevogn.
Alle er meget velkomne til at kigge forbi! Det er absolut ikke forpligtende at møde op, men blot en mulighed for at få stillet alle de spørgsmål, som du måske på nuværende tidspunkt allerede går og brænder inde med vedr. tilkøring af hest/pony.
På gensyn!
2015.11.03 LHN
Erik på forspændingskursus, foråret 2015. Kristian, som går bag den bagerste hest, er her akkurat gemt bag Erik...


Webmaster har for nyligt modtaget nedenstående tekst fra en tidligere forspændingskursist...

Teksten er skrevet som indlæg til næste nummer af bladet Køresporten, men vi tillader os at smugkigge og bringer derfor teksten her på vores hjemmeside nu i forbindelse med annonceringen af vores introduktions-aften for det kommende forspændingskursus.
Vi takker Jane Tinnesen mange gange for at skrive det fine indlæg til ØKS og Køresporten!
2015.11.03 LHN 
Her ses Jane med Loke spændt for deres fine vogn, købt sommeren 2015. Her kan hele familien komme med på skovtur.
- Mon ikke, at det er Arne, der er fotografen..?

Min drøm - at køre med heste.

Jeg har siden min barndom været fashineret af heste. 
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lære det med kørsel "rigtigt". Så i september 2014 købte min mand og jeg en fjordhest, Loke, en vallak 11 år gammel. Loke har prøvet lidt forskelligt, dog ikke kørsel, men med hans rolige temperemant besluttede vi selv at køre ham til og være med i processen og meldte os derfor til forspændingskurset hos ØKS. 
Vi startede sidst på året i 2014 med et informationsmøde om kurset, seletøj mm. Her blev vi helt overbevist om at det her ville være det helt rigtige for os. I januar 2015 startede vi så på selve kurset...og så de næste 8 lørdag formiddage frem, i en hal i Linnerup.
Loke fik en en sele og liner på, og så gik vi rundt i hallen. Vi trænede selv hjemme med linerne og Loke forstod hurtigt meningen.
I hallen gik vi forbi plastik, plader og kegler, og kunne styre rundt. Vi fik skagler på, og et dæk efter...det kunne vi jo også nemt træne hjemme.
Så mente underviserne på kurset vi skulle have en vogn efter Loke.
Her er det fantastisk, at der er nogle virkelig dygtige undervisere i ØKS, for vognen kom på, og en underviser tog den første runde i hallen ( for jeg turde ikke!). Det gik rigtig fint og jeg fik linerne og kørte selv. - En helt fantastisk følelse!!!
Vi skulle jo også udenfor at køre og brugte et par gange på kørsel på vej og også på en fællestur.
Så var de 8 lørdage gået, og siden har vi kørt en del, og har selvfølgelig meget at lære endnu.
Jeg syntes, at det er helt fantastisk selv at have været med i processen af tilkørslen.
Der er nu gået 10 måneder siden vi startede I ØKS. Vi har siden været på en masse ture - både fælles ture og alene.
Så går du også med en drøm om at køre med din hest eller pony, så er det bare med at komme i gang i ØKS!

2015.11.03 Jane Tinnesen (indsat af LHN)


 Indkaldelse og referat fra generalforsamling, d. 11. november 2015 

Åben nedenstående filer og læs indkaldelse og referat fra årets ØKS-generalforsamling...
2015.10.26/11.23 LHN
 

Referat af formandsmøde, d. 15. sept. vedr. DKF-Regnskab
 
Jeg bliver stadig spurgt om, hvad der er sket i sagen om uregelmæssigheder i DKF regnskabet, og hvilke følger det har haft for Anette Irming.
Der blev afholdt et formandsmøde udelukkende om denne sag i sept., og referatet af dette møde kan ses på DKF's hjemmeside. Kom direkte derind ved at klikke på nedenstående link:

http://www.koereforbund.dk/images/FANE-OM-DKF/MEDDEL-FORBUND/FORMANDS_MOEDER/2015/nyt%20ref%20af%20formm.pdf 

Håber det kan svare på nogle spørgsmål.
2015.11.03 Finn Sandkvist (indsat af LHN) 


Invitation fra Midtjysk Køre Selskab til deres medlemsaften d. 06. november 2015

Læs nedenstående invitation fra MKS, som inviterer til Trailer-aften, hvor de får besøg af en politibetjent, som vil forklare lidt om kørsel med bl.a. hestetrailere...
2015.10.29 LHN for Kurt Pedersen, MKS

 Vintertræning i ridehallen i Linnerup starter onsdag, d. 4. november 2015

Så er det tid til at fortsætte kørslen indendørs. I den kommende vinter vil det igen blive muligt at træne hver onsdag i hallen i Linnerup. Træningen fortsætter til og med marts 2016 på adressen:

Linnerupvej 18, 7160  Tørring. Al parkering af biler og trailere foregår på P-området til højre for ridehallen.

Resten af 2015 (frem til jul) er der 6 træningsaftener og i begyndelsen af 2016 (januar-marts) vil der være 13 træningsaftener.

Igen i år vil vores medlemmer kunne købe sæsonkort til ridehuset. Vi opretter - ligesom sidste år - 3 forskellige sæsonkort:

Kort  A: Gælder 6 onsdage inden jul og koster kr. 200,00 som betales ved sæsonstart.
             (Onsdag, d. 4. + 18. + 25. november samt d. 2. + 9.+16. december).

Kort  B: Gælder 13 onsdage efter nytår og koster kr. 500,00
             (Onsdag, d. 06. + 13. + 20. + 27. januar og onsdag, d. 3. + 10. + 17. +24. februar samt 02. + 9. + 16. + 23. og 30 marts).   
 
Kort  C: Gælder alle 19 ovenstående onsdage (både før og efter jul) og koster kr. 600,00

Hvis man - som tidligere - kun ønsker at købe sig ind for en enkelt aften, så betaler man kr. 50,00 pr. aften. Engangsbetalinger kan ikke efterfølgende konverteres til sæsonkort.
Foreningsvogne vil kunne udlejes for kr. 25,- pr. time/lektion, men SKAL på forhånd reserveres ved Finn Sandkvist!

Alle sæsonkort skal betales inden træningen påbegyndes. Enkeltstående betalinger skal ligeledes påføres skema inden træningen påbegyndes. 
Hallen er forbeholdt træning, og inkluderer ikke tilkørsel. Der skal tages hensyn til øvrige deltagere. Færdselsregler: Venstre skulder mod venstre skulder.
Er du interesseret i at deltage i onsdagstræningen og evt. leje en vogn, så tilmeld dig på forhånd hos Finn Sandkvist, og få en nærmere aftale.
Finns tlf. 61 36 66 79 eller på mail: loddenhoj@energimail.dk
Tilføjelse: Betaling af sæsonkort: Kan indbetales til Sparekassen Kronjylland på Reg.nr.: 6128 Kontonummer: 9040087203
Skriv venligst enten "kort A", "Kort B" eller "Kort C" + dit navn på indbetalingen. Tak! 
2015.10.29 LHN
 
Åbent pløjestævne, Funder, den 17. oktober 2015

Vejret var gråt og en smule klamt og indimellem med lidt støvregn, men jorden var passende at pløje i, hvilket der var 14 pløjere, der gjorde. Som vanligt startede man med stubmark om formiddagen. Der var dog lige et par forhindringer - i form at et par enkelte store sten - undervejs for et par af pløjerne, inden de satte sig i teltet til en velfortjent frokost.
Efter frokost var der først ren showpløjning med Leif Mikkelsen fra Liberal Alliance. Han havde tidligere udtalt, at han kom fra en pløjemark og endte på de bonede gulve, hvorefter dagens vært Nels Peter Jensen, som lagde jord til, mente, at dette udsagn måtte testes... Som sagt så gjort, og Leif Mikkelsen blev inviteret og mødte modigt op til pløjedagen for at overtage hest og plov for en stund. Og jo... Man kunne godt se, at pløjningen endnu ikke helt var glemt, selv efter mange års fravær på pløjemarken. Det var godt gået, Leif!
Efter showpløjning blev det alvor: Pløjerne - og ikke mindst deres flittige heste - måtte slide sig igennem den seje grønjord, hvilket vist var ved at trække tænder ud på et par stykker. Men kl. 15.30 blev der fløjtet af, hestene fik fri og kaffen ventede nu i teltet efter en lang og lidt hård dag.
Arne Hansen fra SKS løb med dagens 1. plads, Erling Larsen, MKS, snuppede 2. pladsen og Calle Jonassen, THKS, gik hjem med 3. pladsen foran Torben Lützhøft, THKS, som kom ind på en 4. plads.  Bedste pløjer fra ØKS: Kristian Kjeldsen på 9. plads.

ØKS takker dommere og hjælpere mange gange for at ville tilbringe dagen sammen med os, og ikke mindst en tak til alle pløjerne for at møde så talstærkt op! En speciel tak til Nels Peter og fruen for at lægge jord og faciliteter til på Tollundvej samt det store forarbejde med at opreklamere stævnet både i avisen og på facebook og andre steder. Det gav virkelig pote i form at et meget stort og interesseret publikum, hvilket jo helt naturligt giver en rigtig god stemning og hygge! Tak for det! Det var super!
- Se flere fotos i "Galleri" øverst...

2015.10.18 LHN
 
Pløjestævne ved Funder, Silkeborg, den 17. okt. 2015:
Billedet her er taget kort efter at starten er gået i stubjorden, og hvor der der hektisk aktivitet!
Klik på nedenstående filer og se dagens resultater fra pløjningen i Funder...
Arkivfoto: Niels Jørgen Ramsdal ved pløjestævnet på Gl. Estrup den 22.09.2013, hvor han og borgmester Jan Pedersen, Djurs Kommune, danner team i dagens spøjse konkurrence med kommunalpolitikere som pløjere.
Pløjestævne ved Funder, Silkeborg, den 17. oktober

I samarbejde med Dansk Schleswiger Forbund (DSF) afholder vi åbent pløjestævne d. 17. oktober, hvor deltagerne vil fremvise pløjningens ædle kunst. Præcision er ganske ”simpelt” en nødvendighed for at skabe et godt resultat. Pløjning er en svær disciplin, som jo også kræver megen øvelse for at få et godt resultat. – Kig derfor forbi og se, hvem, der klarer skærene bedst!
Hvis der er nogen, der blot vil træne lidt pløjning, men som ikke ønsker at deltage i selve konkurrencen, så vil dette også være muligt. Der er dog også her startgebyr for at dække kaffeomkostninger mv.

Stævnet afholdes hos: Nels Peter Jensen (DSF), Tollundvej 15, Funder, 8600 Silkeborg.
Morgenkaffe og briefing kl. 09.00. Pløjningen starter kl. 10.00.
Startgebyr: kr. 200,- som inkluderer morgen- middags- og eftermiddagskaffe for deltagerne.
Tilskuere må desværre medbringe både kaffen og frokosten selv, men er særdeles velkomne til at kigge forbi til en interessant og spændende dag!!!
Tilmelding - også til hyggepløjning - skal senest ske den 10. oktober til:
Niels Jørgen Ramsdal på mail: ramsdal@mail.tele.dk eller på tlf. 40 78 56 54.
2015.09.23 LHN for NJR


 
Ændring af træningstider i efteråret 2015...!

- E
fterårssæsonens lørdagstræning starter op bag dyrskuepladsen på Bygholm i Horsens hver lørdag fra d. 03.okt. kl. 10.00-12.00. Altså er der her træning hver lørdag hele oktober måned.
Ønsker du at leje foreningsvognen - der står til rådighed på Bygholm - til træning, så kontakt Lisbeth H-N på mail eller tlf. for at booke tidspunktet. Prisen er stadig kr. 25,-


Efterårstræningen på Gl. Estrup er flyttet til fremover også at være søndagstræning i ulige uger - ligesom i Kvorning. Dog startes træningen på Gl. Estrup kl. 10.00 - og træningen i Kvorning er kl. 13.00
Så ud af hullerne... Det er slet ikke koldt for fingrene endnu!
2015.09.27 LHN
 
Hyggepløjning afholdt på Gl. Estrup med kun få pløjere...

Landbrugsmuseet har afholdt pløjedag med heste (ren hygge..) og veterantraktorer. Vejret var ligeledes denne dag perfekt for publikum til at se på pløjning: Fuld sol og temmelig varmt, årstiden taget i betragtning! Desværre var dette vejr også perfekt for landmændene, som endnu mangler både at høste og så, så derfor var der desværre også en hel del afbud til dagens heste-pløjning.
Men det forhindrede ikke Niels Jørgen Ramsdal og Heine Øhlensschläger i at stille op med henholdsvis et spand Schleswigere og et spand flotte Belgiere. Karsten Kristensen havde kridtet både skoene og banen op til deltagerne, som dagen igennem fik pløjet et fint stykke jord. Alle tre er i øvrigt ØKS-medlemmer! Der spås om væsentligt flere deltagere til det ordinære pløjestævne i Funder den 17. oktober...

2015.09.27 LHN

 
2015.09.27 Gl. Estrups arrangement med veterantraktorpløjere og hestepløjere...
På billedet ses Heines belgiere, men nu med Henrik Enghave som pløjer og Karsten Kristensen ved siden af. Niels Jørgen ses i baggrunden...
Hyggepløjning på Gl. Estrup søndag, den 27. september 2015  

Søndag, den 27. september afholdes der på Gl. Estrup pløjedag for veterantraktorer og heste. I år er det udelukkende hyggepløjning, idet der senere afholdes pløjestævne v. Silkeborg. Så denne dag er der ingen strenge dommere, tidspres eller andet, men udelukkende en hyggedag, hvor man har mulighed for at hyggesnakke og evt. fortælle publikum lidt om, hvordan det er at pløje med hest.
Arrangementet foregår på: 
Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup, Randersvej 4, 8963 Auning.
H
ar du spørgsmål vedr. dagen på Gl. Estrup, eller har du lyst til at deltage, så meld ud nu.
Tilmelding og evt. spørgsmål  rettes til: Karsten Kristensen på tlf. 22 28 51 27.
2015.09.10 LHN 
Løvfaldsturen 2015:
Dejlige, kuperede skovveje førte os gennem det særdeles smukke terræn ved Sukkertoppen.
Her ses familien Tinnesen med deres stabile fjordhest og John og Egon bagerst med de små plettede....

Afholdelse af årets sidste skovtur, nemlig Løvfaldstur til

Voervadsbro, den 26. sept. 2015

Vi drog ud til Hanne og Carsten i Voervadsbro i det dejligste vejr, som man kunne ønske sig til en Løvfaldstur! Der blev - som altid - taget vældigt godt imod os, da vi ankom, og herefter blev frokosten indtaget i hyggeligt selskab i garagen. Efterfølgende drog de 8 ekvipager afsted, altimens snakken livligt gik på vognene, og hestene slæbte os ned ad bakke og - ikke mindst - op ad bakke... (se foto)..!
Turen gik igennem Højlund skov ved Sukkertoppen på kryds og tværs, og turen gik videre et kort stykke ad asfalt til Kloster Mølle, hvor vi gjorde holdt på rastepladsen for at nyde kaffen og for at få endnu en hyggesnak med de andre deltagere. Der holdt en del andre skovtursgæster på P-pladsen i bil, som spurgte lidt ind til vores kortege, og deres børn var vilde med at klappe hestene. Det var også hyggeligt.
Herefter gik turen videre, hovedsaglig ad små skovveje, og terrænet er jo utroligt flot, varieret og kuperet.
Efter ca. 15 km. hestevognstur landede vi hos Hanne igen. Hestene blev spændt fra, hvorefter turen atter gik hjemad med bil og trailer, nu med hovedet fuld af dagens dejlige oplevelser.

ØKS takker Hanne og Carsten mange gange for at ville have ØKS på besøg igen, selvom Bakkelandets Kørelaug er lukket ned!!! - Vi nød alle turen i fulde drag!!!

- Se flere billeder i Galleriet... (Flere fotos er velkomne.. Send dem blot til webmaster, som så, at der var flere, der tog billeder på dagen).
2015.09.27 LHN

 

2015.09.26 Løvfaldstur hos Hanne og Carsten i Voervadsbro. Her kaffepause undervejs på turen ved Kloster Mølle.
Løvfaldstur til Voervadsbro, lørdag den 26. september 2015  

ØKS har i mange år været inviteret ud til Hanne og Bakkelandets Kørelaug på den årlige - og særdeles populære -  Løvfaldstur i september.
Bakkelandets Kørelaug er imidlertid blevet opløst, og derfor har der været stor usikkerhed omkring den årlige udflugt til den smukke Gudenå, Sukkertop og omegn. Men Kristian har fået en aftale med Hanne Hedegaard om, at vi gerne må komme og besøge hende i år, hvilket vi er mange, der er rigtig glade for!!!
Turen starter - som den plejer - med at vi mødes senest kl. 12.00, hvor vi spiser vores medbragte frokost sammen, og efterfølgende gør vi heste og vogne klar til turen.
Selve turen starter kl. 13.00, og her tager vi den medbragte kaffe/te og kage med på turen.
Læg mærke til, at nok plejer turen at være om søndagen, men i år er det altså om Lørdagen, vi tager afsted!

Mødested: Hanne Hedegaard, Højlundvej 7, Voervadsbro, 8660 Skanderborg (som ligger langt...meget langt ude af en grusvej...).
Mødetidspunkt: senest  kl. 12.00
Medbring: Madpakke, kaffe/te samt kage til eget forbrug.
Husk: Tilmelding! - Der er som sædvanligt tilmelding til denne tur senest torsdag, den 24. september!!!
Oplys venligst, om du kommer med eller uden hest, så vi har pladser nok, både til frokosten hos Hanne, men også i vognene på turen!
Tilmelding til: Lisbeth på mail eller tlf. 
2015.09.10 LHN 

Ændringer i træningstidspunkter i område nord på Gl. Estrup...

Vedr. træningstidspunkter på Gl. Estrup, er det aftalt, at der køres næste gang Torsdag d. 17-09-2015 (uge 38)
Derefter flyttes træningstidspunkterne til: 
Søndage Kl 10.  Søndagstræning bliver så første gang: Søndag d. 04-10-2015  (stadig i lige uger).
2015.08.09 LHN for Peter B.


 
Tirsdags- aftentur, den 22. september 2015

Næste - og sidste aftentur i denne sæson - går til Bryrup, hvor vi vil køre ud og nyde den dejlige og afvekslende natur i Slagballe Bakker.
Vi kører med hestene en tur på ca. 11 km. hovedsaglig på grusveje. Der vil være både jævnt og kuperet terræn. Men... Der er ikke noget toilet.
Efter turen drikker vi vores medbragte kaffe. Her kan vi sidde i en kassebil eller to, så medbring gerne en campingstol.

Mødested: Østervang 47 A, 8654 Bryrup.
Mødetid: kl. 17.30
Afgang med hestene: Kl. 18.00..!!!
Medbring: kaffe/te/kage til eget forbrug samt en campingstol (et bord haves).
2015.09.21 LHN

 
Klubstævnet den 19. september er desværre aflyst... 

Grundet for få tilmeldinger må ØKS desværre aflyse klubstævnet lørdag, den 19. september 2015...!!
Det vil være muligt istedet at træne de tre forhindringer og keglebanen, som skulle have været brugt til stævnet. Der trænes fra kl. 10.00.
Klokken 12.00 spiser vi vores medbragte madpakker sammen i klubhuset, men cafeteriaet er IKKE åbent på dagen.
Alle er meget velkomne til at møde op og øve sig, også dem, der ikke var tilmeldt stævnet!
MEN HUSK... Hvis du kommer, så skal du tilmeldes til Ditte på mail:  
ditte.trap@gmail.com eller på tlf. 21 90 48 19. 
2015.09.15 LHN for DT/FS
 
Klik på nedenstående filer og se allerede nu div. baneskitser til klubstævnet, den 19. september..

Klubstævne 19. september 2015 i Horsens.   AFLYST grundet for få tilmeldinger!
 
ØKS inviterer hermed til klubstævne den 19. september på dyrskuepladsen i Horsens. Invitationen gælder alle medlemmer af et køreselskab – store såvel som små.
 
Der kan tilmeldes i klasserne: junior, let, middelsvær og svær i dressur, forhindringskørsel og maraton.  Dressur og forhindringskørsel om formiddagen og maraton om eftermiddagen.
Cafeteriet er åben hele dagen.
 
Meld til NU så vi undgår aflysninger!
Tilmelding til Ditte Trap på mail: ditte.trap@gmail.com senest d. 11. september. Startgebyret på kr. 200,00 indbetales også senest samme dag, altså den 11. september, på Reg.nr. 6128 Kontonummer 9041258628..!!!
2015.08.31. LHN for FS/DT

 
Tirsdagstur til Tinnet Krat den 08. september 2015

Fire ekvipager tog udfordringen op, og kørte - i det flotteste sommervejr - en tur rundt på højderyggen ved Tinnet Krat og næsten ikke en vind rørte sig. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og det var jo næsten mere end, hvad man kan forvente sig - i vore dage...!
Turen foregik i et roligt tempo hele turen rundt, så de små flittige ben i de "prikkede bjergtrøjer" også var fornøjede. Turen startede lidt tidligere denne aften, da mørket desværre indhenter os tidligere.
- Ærgerligt, at ikke flere ekvipager deltog i turen, men mon ikke at mange var ude at høste i det pragtfulde vejr, nu hvor sommeren begynder at gå på held? - Men dem, der deltog, nød den oplevelsesrige aftentur!
2015.08.09 LHN
 
Aftenskovtur til Tinnet Krat, tirsdag, den 08. september 2015

Næste aftentur går til Tinnet Krat, hvor Finn Sandkvist vil guide os rundt i det smukke område omkring Gudenåens- og Skjernåens udspring. 
Vær opmærksom på, at selve turen denne gang starter allerede kl. 18.00, da det desværre efterhånden bliver tidligere mørkt.
Mødetid er derfor ca. kl. 17.30 ! Har du ekstra plads på vognen til en eller flere af de unge mennesker, som vi besøger, så vil det være fint.

Efter turen nyder vi, som vanligt, vores medbragte kaffe/te/kage sammen med de unge mennesker fra Tinnetgård.

Mødested: "Tinnetgård", Hammervej 28, 7173 Vonge.
Afgang kl. 18.00..!!!
Husk kaffe/te og kage til eget forbrug!
LHN 
Else Laursen fik 2. præmie med Zollner ved dagens enspænder-keglekonkurrence, hvilket var særdeles flot! Elses konkurrenter var i øvrigt benhårde under hele stævnet, så der var kamp til stregen!
Pferde-Stark Koldblodsstævne i Tyskland, den 29. og 30. august 2015


Så har der været afholdt "Pferde-Stark" koldblodsstævne  i Tyskland sydvest for Hannover. Det var dette stævne, at medlemmer af ØKS - på denne hjemmeside - fik tilbud om at tage med til, som tilskuere,  på en bustur tilbage i december/jan.
I stævnet deltog følgende danskere; Else Laursen (som er medlem af ØKS) i keglekørsel og Niels Jørgen Ramsdal (ligeledes ØKS-medlem) i pløjning. Desuden deltog Bjarne Kristensen (placering ukendt) og René Larsen fra Sjælland i disciplinen tømmertrækning, men han måtte desværre udgå i de indledende prøver om lørdagen.
Else og Niels Jørgen kører begge i DSF - Dansk Schleswiger Forbund.
Niels Jørgen deltog i pløjestævnet om lørdagen og sluttede på en flot 3. plads!!! (Europamesteren, som - naturligvis - vandt på dagen, kunne Niels Jørgen dog ikke slå, hvilket er fuldt forståeligt...)! Søndag deltog Niels Jørgen i dagens showpløjning. 
Else (og Niels) deltog først i lørdagens konkurrence i tospandsklassen, men her sluttede Else på en 10. plads blandt 15 deltagere. Der var skarp konkurrence, for mange af de tyske deltagere er vant til at køre koldblodskonkurrence på et meget højere plan, end vi kan mestre i Danmark. "Titan der Rennbahn" er, trods alt, deres hjemmebane...
Senere på dagen forsøgte Else sig ligeledes i keglekørsel, denne gang i tandemklassen. Desværre gik noget galt, for en skagle knækkede i en halmforhindring, og Else måtte så desværre udgå.
Søndag var Else på banen igen, denne gang i enspænderklassen med Zollner, og her var der ligeledes skarp konkurrence, men det lykkedes Else at besætte en flot 2. plads, hvilket var virkelig flot!!!
Det var flot vejr, men over 30 grader, så det var en temmelig varm fornøjelse. Der var masser af både konkurrence og opvisning weekenden over, og er man til de tungere heste, så kan en tur derned varmt anbefales!
ØKS ønsker Else tillykke med 2. pladsen i enspænder keglekørsel og Niels Jørgen med 3. pladsen i pløjning!! Det var flot!
2015.08.31 LHN


 
Niels Jørgen Ramsdal under dagens pløjekonkurrence ved Pferde Stark-stævnet på Schloss Wendlinghausen ved Dörentrup mellem Hannover og Osnabrück. 
Aftenskovtur til Glud og omegn, den 25. august 2015

Om eftermiddagen kom der nogle heftige regnbyger. Om det var dem, eller den sene udmelding vides ikke, men kun tre ekvipager mødte op hos Poul, som lavede en dejlig aftentur for os, som først gik til stranden ved Pøt Strandby, hvor vi holdt en mindre udsigtspause i det flotte vejr, der dog var lidt blæsende her. Derefter fortsatte turen ind i skoven ved Jensgård. Her var der læ langt det meste af vejen, samtidig med, at vi havde det flotteste view ud over Kattegat, idet ruten i skoven gik tæt langs strandkanten en stor del af vejen. Også ved Hundshage holdt vi et hvil, hvor vi atter nød udsigten ved stranden og synet af en lystfisker, der forsøgte at få en fisk på krogen. Herefter gik turen via Tønballegård tilbage til Poul, hvor vi spændte fra og derefter nød kaffen og det gode selskab. Det var en fin tur, og vi nåede tilbage, inden mørket faldt på, hvilket det jo desværre gør tidligere og tidligere på nuværende årstid. Vi takker Poul for turen og for den dejlige hjemmebagte drømmekage!  - 
 Se flere billeder i Galleriet...
2015.08.31 LHN
Tirsdags aftenskovtur til Glud, den 25. august 2015

Webmaster beklager den sene udmelding af dette arrangement, men...
Vi afholder aftentur - i morgen - tirsdag den 25. august ved Glud hos Poul Wiin, som gerne arrangerer en tur for os. Vi mødes - som vanligt - kl. 18.00 og spænder for, hvorefter turen startes kl. 18.30. 

Og ligesom vi plejer, medbringer vi kaffe og kage til eget forbrug, som vi nyder efter turen hos Poul.

Mødested: Østrupvej 21, Glud, 7130 Juelsminde.
Mødetid: ca. 18.00 = Afgang kl. 18.30..!!!
Husk: Kaffe, kage, reflekser mv.
2015.08.24 
Her ses Torben Andersen, som kørte sig op på en 2. plads i dagens konkurrence! Flot kørt!
Foto: Janni.

Top Cup på Gl. Estrup, den 16. august 2015 

Så blev der afholdt TopCup på Gl. Estrup med 10 deltagere. Vejret tilpassede sig vores arrangement - kun regn i frokostpausen, hvor vi alle sad under tag. Museets høstdag var desværre blevet aflyst, grundet for megen regn dagen før, men mange gæster mødte forgæves op til høstdagen. Og det eneste, der var at kigge på udendørs, var vores stævne, så vi havde en del publikum, der fulgte med i TopCup'en.
Det bør nævnes, at Elisa fra VK, som kører som junior, havde så fine resultater, at hvis hun havde kørt i voksenklasse, ville det have rakt til en klar 2. plads i dagens konkurrence!!! Og debutant - og nyt medlem - i ØKS, Melissa Vesterholm, lagde ud med en flot førsteplads! - Velkommen i ØKS! Det var super flot kørt, Melissa!
Efter konkurrencen og frokostpausen fortsatte vi om eftermiddagen med lidt ren leg, hvor deltagerne kørte forskellige andre forhindringer for sjov. Bl.a. "longe holdes strakt", over gulvtæppe og plasticpresenning, maratonforhindring mv., som også gjorde det til en hyggelig dag.
Janni og Torben Andersen (Torben ses her på billedet til højre) har sendt os en masse fotos. Se dem i galleriet...
2015.08.19/tilrettet2015.08.20. LHNKlik på nedenstående link for at åbne startlisten til søndagens Top Cup på Gl. Estrup, d. 16. aug. 2015...

N.B. Der er kommet en ny udgave af startlisten d. 15.08.2015..!


 
Arkivfoto 2013: Her ses ØKS-medlem Else Laursen til TopCup på Gl. Estrup.
TopCup-stævne - og høstdag - på Gl. Estrup v. Auning, d. 16. august 2015

ØKS inviterer til topcup på Gl. Estrup, Randersvej 4, 8963 Auning, d. 16. august, kl 10.30.
Tilmelding senest d. 10. august til Finn Sandkvist på mail: loddenhoj@energimail.dk eller tlf.: 61 36 66 79
Stævnet er et kvalificerende stævne til Top Cup finalen og er et forhindringskørsel i henhold til FEI’s reglement.
Husk, at der skal gennemføres tre Top Cup'er for at kvalificere sig til finalen.
For yderligere information og propositioner www.topcup-vest.dk
Deltagergebyr:  Top Cup kr. 150,-  pr. ekvipage som indbetales på ØKS`s konto i Sparekassen Kronjylland, reg.nr. 6128 kontonr. 9041258628 samtidig med tilmelding!
 
Stævnet foregår på Dansk Landbrugsmuseums historiske høstdag, hvor de forskellige tiders høstmetoder demonstreres - fra le til mejetærsker. Her spiller hestetrukne redskaber og vogne selvfølgelig også en rolle, og her plejer flere at vore medlemmer med heste at deltage i høstarbejdet . Der er også demonstration af tærskning og andet håndværk med relation til kornhøst. Samtidig  er der dyrskue med historiske husdyreracer, der er smagsprøver på klassiske madretter og udstilling af bl.a. håndarbejde og husflid ved de frivillige arbejdslaug, som er tilknyttet museet. Der vil selvfølgelig være mulighed for at købe noget at spise og drikke.

Kuske og én medhjælper vil få udleveret adgangsbillet, så de kan færdes på hele pladsen.
Alle øvrige tilskuere må påregne at skulle betale entré, men så er der også meget at opleve, og det kan anbefales at bruge lidt tid på at kigge.
Adgangstegn for kusk og groom udleveres ved ankomst af Jens Carl Grouleff tlf. 50949000.
Museets høstdag er desværre aflyst, da der loves megen regn lørdag. Det vil derfor ikke blive muligt at høste for dem søndag. Men vi afholder/gennemfører fortsat Top Cup. Stævnet er altså IKKE aflyst!

Herregården Gl. Estrup er i øvrigt hjemsted for både Dansk Landbrugsmuseum http://www.gl-estrup.dk/dk/forside.aspx og Jysk Herregårdsmuseum http://www.gammelestrup.dk/
FS/JCG/AHN

 

Aftentur til Sletten ved Himmelbjerget, tirsdag d. 11. august 2015

Så har område syd afholdt den første aftenskovtur efter sommerferien. Seks ekvipager mødte op hos Kristian - og langt de fleste mødte op til tiden..! wink
- Denne aftentur gik, med udgangspunkt fra Kristian, tæt op ad Himmelbjerget og rundt i området i området ved Sletten.
Ruten var ny i år, men det var bestemt også en ligeså super dejlig tur som sidste år, blot lidt kortere, idet turen denne gang på ca. 11-12 km. - og uden fæ-riste! Vejret var varmt, men let skyet. Ruten gik igennem det super flotte terræn, og ad de fineste snoede og bakkede grusveje. Der var ikke meget asfaltkørsel.
Efter turen mødtes vi over en kop kaffe hos Irena og Kristian. Vi takker Kristian og Irena mange gange for den fine aftentur, for husly under kaffepausen og dejlig ekstra kage til kaffen!

- Se flere fotos i Galleriet...
2015.08.13. LHN
 

Seks ekvipager var klar efter sommerferien... Her er der drikkepause under aftenturen til Himmelbjerget og Sletten, d. 11. august 2015.


Aftenskovtur, tirsdag d. 11. august 2015  

Så starter tirsdagsskovturene op igen i område syd efter en forhåbentlig veloverstået sommerferie rundt omkring i de små hjem.
På tirsdag skal vi besøge Kristian Rasmussen, som vil guide os rundt i den skønne natur tæt ved Gl. Ry og Himmelbjerget.
Der er afgang præcis kl. 18.30! Efter turen nyder vi - som vanligt - vores medbragte kaffe/te/kage. Turen er på ca. 11 km.

Mødested: Kristian Rasmussen, Rodelundvej 28, 8680 Ry. (Kristians tlf. 
21499085)
Afgang kl. 18.30 ..!!!
Husk: Lygter, reflekser, kaffe og kage til eget forbrug.

2015.08.05 LHN


 
Arkivfoto fra høstdagen hos Ramsdal ved Tjele. Foto er fra sidste år, 2014.
Dansk Schleswiger Forbund afholder den årlige høstdag, søndag d. 09. august 2015

Er du til nostalgi og høst med masser af heste, så kig forbi til en hyggelig dag, hvor det oser af Morten Korch stemning. Hestene er i centrum denne dag, hvor de bruges ved selve høsten med bl.a. selvbinder, men også til harvning og pløjning. Her kan man komme helt tæt på selve høstarbejdet. Der er også hestevognstur for publikum.
Klik på nedenstående link og se invitationen fra Schleswigerforbundet, og kryds derefter dagen af i kalenderen, for der er masser at kigge på!

2015.08.05 LHN

 


Aflysning af tirsdagstræning, d. 04. august i Horsens...  crying

Tirsdagstræning i Horsens i dag, d. 04. aug. må beklageligvis også aflyses, idet der - igen - loves op til skybrud i området imellem kl. 18-21.... -Akkurat i det tidsrum, hvor vi jo ønsker at genoptage træningen efter sommerferien, desværre! 
2015.08.04 LHN


 Der er nye godter i muleposen...!
 


Udflugt til Ørnbjerg Mølle, Ebeltoft,  med Møllelauget som passagerer, den 25. juli 2015 AFLYST!!!

24.07.2015: Denne udflugt må desværre også aflyses...
Arrangørerne har desværre måtte aflyse turen, idet vejrguderne - igen - er imod os!!!

Lørdag, den 25. juli er ØKS inviteret med til en spændende udflugt i den smukke natur omkring Ørnbjerg Mølle på Djursland. Møllelaugets medlemmer vil meget gerne med op at køre som passagerer. Derfor søges deltagere med hestevogne, der har plads til passagerer. E
r du interesseret i at komme ud og køre i den skønne natur ved Mols Bjerge, så meld dig til denne udflugt, og lad os få en hyggelig dag sammen.
Turen starter kl. 9.00 og er i alt på ca. 20 km. med indlagt frokostpause. -Husk at medbringe frokost!
Læs mere om turen ved at åbne nedenstående fil og læs den invitation, som ØKS har fået.
Foruden ØKS vil der - med på turen - være kuske og vogne fra Bakkelandets Kørelaug.
HUSK at tilmelde dig til turen med med oplysning om antal af ledige pladser (til møllelaugets medlemmer) samt deltagerantal. Tilmelding kan ske til Lisbeth H-N på mail eller tlf. Tilmelding senest d. 12. juli!
Klik på nedenstående link for at åbne invitationen fra Møllelauget...

LHN


  
Weekendtur til Kirstinelyst Naturrum ved Randbøl, juli 2015:
Vi passerede rigtig meget super flot natur, som vi alle nød i fulde drag!
Weekendtur til Kirstinelyst Naturrum den 04. + 05. juli 2015

Årets weekendtur gik igen i år til Kirstinelyst Naturrum, som er særdeles ideel til udflugter med heste og vogne, idet der på stedet forefindes 5 små, men fine hestefolde, som vi kunne låne. Man er tæt på dyrene, da shelterne og toiletterne ligger tæt på, og der er parkeringsforhold speceilt beregnet til hestetrailere. Hvad mere kan man forlange? Ovenikøbet er der en flot udstilling om områdets planteliv/fauna, så man også kan lære noget om området, man befinder sig i.
Vi mødtes om formiddagen, og efter en fællessamling gjorde vi klar til dagens første hestevognstur, der gik gennem skoven ved Frederikslyst Plantage med en hel del efterladenskaber fra krigens tid i form af bunkere spredt over hele området. Vi kom igennem ved syvårssøerne, som også er et vildt flot natur område! Efter denne tur spiste vi frokost og holdt siesta på Kirstinelyst.
Sidst på eftermiddagen/først på aftenen kørte vi atter en tur, denne gang til Bindeballe Købmandsgård, som solgte is... Det var for mange et af dagens højdepunkter. Da alle havde nydt en kold is, gik turen videre over Randbøldal og Randbøl og tilbage til vores lejr, hvor aftenen sluttede af med lidt grillmad, inden vi alle krøb til køjs.
Søndag efter morgenmaden spændte vi for og kørte en tur til de små mini,møller, som ligger kun få km. fra lejren. Her holdt vi dagens første pause. Herefter gik turen videre rundt i det skønne område. Vi spiste vores medbragte frokost i Frederikshåb plantage. Alle havde medbragt fluespray, og det blev der brug for. Det var varmt, men indimellem kom en kølig brise, så det gik.
Efter endnu en dejlig tur, pakkede vi vores grej sammen igen og sluttede af med en forfriskning i fællesskab.
Så blev hestene læsset og turen gik hjemad ud på eftermiddagen.
Vi takker Finn for arrangementet og for guidning på turene, og deltagerne for deres gode humør! Det var en rigtig skøn og hyggelig tur, som vi alle var enige om, bestemt godt kan tåle en gentagelse!
2015.07.08 LHN
Weekendtur til Kirstinelyst Naturrum, juli 2015:
Der gøres klar til den første tur om lørdagen...
Grundet varmen valgte vi at dele dagens tur i to, nemlig en tur om formiddagen og en tur igen sidst på eftermiddagen.
Weekendtur den 04. og 05. juli 2015 ved Kirstinelyst v. Randbøl

Så er det ved at være tid til at pakke hest, vogn, seletøj og tandbørste og begive sig ud på årets sommerferietur, som atter går til det dejlige landskab ved Randbøl Hede. Lørdag formiddag mødes vi på Naturrum Kirstinelyst, et naturcenter, hvor der er små hestefolde til vores heste og grill, toiletter og shelters til os. Kirstinelyst bliver vores base. Her kører vi ture ud fra både lørdag og søndag. Idet deltagerne selv medbringer mad/drikke til eget forbrug til begge dage, koster det ikke noget at deltage på turen. Tilmelding senest d. 02. juli til Finn Sandkvist!
Luk nedenstående turplan op og se alle detaljerne for turen.
2015.06.26 LHN 
Tirsdagsudflugt til Sukkertoppen v. Voervadsbro d. 30. juni 2015

Tidligere på sæsonen måtte vi aflyse denne tur grundet kraftig regn, men denne gang var vejret med os! Bedre vejr end denne kunne vi simpelthen ikke ønske os!
9 ekvipager (og med nærmest overfyldte vogne) gennemførte dagens Tour-de-Bakkeland. Hestene troede vist, at vi var nået til Alpe d' Huez...
Men alle gennemførte - 
på flotteste vis - dagens bjergetape tæt ved Sukkertoppen. Bedre landskab til hestevognsture fås bestemt ikke! Alle veje var stille grus/skovveje, og ingen asfalt overhovedet. -Skønt!
Efter den skønne tur, mødtes vi i rytterstuen til kaffe og masser af dejlig kage!
Vi takker Kim Jensen og frue for lån af fasciliteterne og for dejlig kage! Ligeledes takker vi Erik Rasmussen og Tage for at guide os igennem det fantastiske landskab!
- Svend Ellegaard har taget flere fotos... Se dem i Galleriet...
2015.07.02 LHN


 
Aftentur til Voervadsbro/Sukkertoppen d. 30/6-15.
Her: Et af de sidste foto, der blev taget af Tage, og som der desværre ikke vil blive flere af, idet Tage desværre døde dagen efter vores dejlige udflugt.
Men et foto, som dette, med Tage ved linerne, er sikkert også, som Tage selv villle huskes.


Aftenskovtur til Voervadsbro d. 30. juni 2015

Så prøver vi lige igen...
Næste aftenudflugt går til Voervadsbro, hvor vi - igen i år - har fået lov til at køre en aftentur ud fra Kim Jensens ejendom, som ligger rigtigt skønt nær skovområdet ved Mossø og Sukkertoppen. Måske bliver dette årets eneste tur til området omkring Voervadsbro, så kom hellere op af sofaen og vær med på en hyggelig aftentur!
Kan man ikke nå at tage hesten med, men gerne kommer uden, så giv lige en melding, så der er passagerpladser nok.
Der er afgang kl. 18.30,  og efter turen er vi inviteret ind i rytterstuen på 1. sal for at nyde vores medbragte kaffe/te og kage. Evt. spørgsmål/passagerpladsreservation kan rettes til: Kristian Rasmussen på tlf. 21 49 90 85.

Mødested: Grønskovvej 7, Voervadsbro, 8660 Skanderborg.
Afgang kl. 18.30!!!
Medbring: kaffe/te/kage til eget forbrug og meget gerne hest og vogn.
2015.06.19 LHN

 


 
Torsdagstræning på Gl. Estrup sammen med Kør-Selv-arrangement, den 25. juni 2015

Så var der atter torsdagstræning på Gl. Estrup, og denne gang var der besøg, for vi lavede samtidig et Kør-selv-arrangement, hvor nye interesserede kunne kigge forbi og prøve selv at køre med hest og vogn. Gamle Bjarke var blevet udtaget til "skolehest", men også Jens' islænder kunne prøves. Der var sat en keglebane op med bolde på, men om terrænet skrånede for meget, ved jeg ikke, men Else og Niels var flittige og måtte lægge adskillige bolde op på keglerne igen aftenen igennem, og der blev svaret på en del spørgsmål fra interesserede.
Vigtigt på dagsordenen var den efterfølgende kaffe - og ikke mindst hvad der nærmest kan betegnes som et kageorgie...! De dejligste hjemmebagte kager blev nydt i fulde drag iblandet en super hyggelig hestesnak! Det glædede os at kunne fremvise vores dejlige fritidsbeskæftigelse for nye interesserede, som vi håber også på sigt vil kunne komme til at nyde samme hobby som os.
Se flere fotos fra Gl. Estrup i galleriet...
2015.06.26 LHN


 
Forglemmelse - eller bevidst valg...

Skulle der være en, der genkender denne madpakke, så kan vi blot oplyse, at den fortsat står i køleskabet... indtil på tirsdag, d. 23., hvor vi afholder alm. træningsaften på Bygholm.
Er ejermanden ikke fundet inden aftentræningen er fulendt, så forbeholder vi os ret til at "afmontere" selve indholdet, overdrage det til skraldespanden og desinficere kassen af hensyn til jævnlig hygiejnekontrol i køleskabet og evt. for selve kassens senere brug...
Webmaster tager også imod telefoniske henvendelser vedr. opklaringen af, hvilken ejermand, vi mon her har med at gøre... ;-)

2015.06.21 LHN

22.06.2015: Det er lykkedes webmaster at komme i kontakt med ejermanden, og vi har internt indgået en aftale om madkassens videre forløb... Så alt er under fuld kontrol igen...!
LHN


  
Kjeld Kjeldgaard under kyndig vejledning af Jørgen konge
Kørekursus med Jørgen konge som underviser, d. 21. juni 2015

Så fik ØKS afholdt endnu et kørekursus med individuel undervisning, nemlig dagens kørekursus med Jørgen Konge som den særdeles kvalificerede underviser! Dagen forløb rigitgt godt og endda i lunt og let skyet vejr uden megen vind. Super kørevejr!
Alle havde glædet sig utroligt meget til at Jørgen skulle undervise, og man må sige, at alle deltagerne fik rigtigt meget ny lærdom med sig hjem. Det var en dag, hvor både kuske - og heste for den sags skyld - blev mentalt mættet. Mange nye fif og tricks skulle fordøjes, og lektioner af 30 min. varighed passede vist alle deltagerne helt fint!
Der var flere helt nye/grønne kuske, som deltog, og dette arrangement blev også til deres fulde tilfredshed! De roste bestemt også kurset højlydt!
ØKS og alle kursusdeltagerne takker Jørgen Konge rigtig mange gange for en særdeles positiv og lærerig dag - og så endda til specialpris! Jørgen Konge, Vi håber, at du vil besøge os en anden gang for udveksling af endnu flere gode tips og tricks til en endnu pænere og mere præsentabel kørsel (og vi giver også gerne den fulde pris næste gang)! Denne dag højnede i hvert tilfælde standarden hos langt de fleste kuske!
Se mere info fra kursusdagen på Jørgen Konges egen facebookside.
2015.06.21 LHN 
Her ses Jane & Arne Tinnesen skridte hesten af efter undervisningen hos Jørgen Konge. Jane og Arne startede på hestevognskørsel til ØKS' forspændingskursus i foråret 2015. Nu er de selvkørende, og utroligt glad for undervisningen med Jørgen Konge! Jane anbefaler gerne både forspændingskursus og ikke mindst dagens kørekursus!
Foto: AndersLuk nedenstående fil op og se startlisten til Jørgen Konges clinic/kørekursus, d. 21.06.2015

 


Der er stadig ledige pladser på kursusdagen med Jørgen Konge den 21. juni 2015

Det er også stadig muligt at tilmelde sig kørekurset med Jørgen Konge, da der - mærkeligt nok - endnu er en del ledige pladser! Det burde da i hvert tilfælde hverken være kvaliteten af undervisningen (du vælger jo selv niveauet) eller prisen, der afskrækker...
Skulle det med prisen imidlertid alligevel være problemet, så kan ØKS tilbyde, at medlemmer kan få en afdragsordning på kursusgebyret, som maximalt kan beløbe sig til kr. 75,- pr. lektion, hvis man ikke er berettiget til medlemsrabatten...! 
I må meget gerne bakke op om arrangementet!! I bestemmer selv, om I bare viltage imod lidt grundtræning, eller om I vil have decideret undervisning i dressurkørsel på højere plan. Alle er velkomne! - Så I "risikerer" højst at lære lidt mere om kørsel med heste ved en tilmelding, og hvilken kusk er ikke interesseret i det?
Læs mere om arrangementet i nedenstående tekst.
2015 06 08 LHN
 
Kørekursus/clinic med Jørgen Konge, søndag, d. 21. juni 2015 i Horsens 

Der er tilføjet en tekstændring i nedenstående tekst d. 01. juni 2015:
Søndag, d. 21. juni er vi så heldige at kunne afholde en undervisningsdag/clinic med Jørgen Konge som underviser på dyrskuepladsen i Horsens. Vi håber, at så mange som muligt vil tilmelde sig dette kursus for at få nye fif og hjælp til at komme videre i kørslen.
Jørgen Konge har gennem hele sit liv kørt og arbejdet med heste, så - om nogen - vil han kunne højne kvaliteten af vores kørsel! Jørgen er bl.a. kendt for at ha' arbejdet i de kgl. stalde i København i mange år. Han kan svare på stort set alle spørgsmål indenfor køresporten, så vi håber, at rigtig mange vil tage imod tilbuddet om at få undervisning af Jørgen! Der undervises på vidt forskellige plan, alt efter ekvipagens kunnen, så tøv ikke med tilmelding! Alle får lærdom med sig hjem! Lektionerne er på 30 minutter. Deltagere, der vil træne dressur SKAL have varmet hestene op inden undervisning! Dette er knap så vigtigt for absolut nybegyndere. Dette kursus er en enestående chance for bl.a vores tidligere forspændingskursister for at komme videre!
Prisen er nu helt i bund...! Det koster KUN kr. 75,- pr. lektion (30 min.)!!!
Billigere træningspriser fås absolut ikke af en så kvalificeret underviser!!!
 
Der vil ovenikøbet - ligesom ved forrige kursus - stadigvæk være kr. 50,- i tilskud til de ØKS-medlemmer, der endnu ikke har deltaget på kursus i år. (dvs. minus et "1. gangs tilskud" på kr. 50,- fra ØKS, hvis du er berettiget til det. Det er da til absolut spotpris, at tilskudsberettigede kan deltage i kurset for KUN kr. 25,-)..!!!
Tilmeldingsfrist er den 10. juni! (samme dag som til UFK-stævnetilmelding)!
Indbetaling af kursusgebyr på reg.nr. 6128 kontonummer 9041258628 (Sparekassen Kronjylland).
Tilmelding samt evt. spørgsmål kan rettes til: Svend Jakobsen på mail:
 
team-jakobsen@tuknet.dk  eller på tlf. 29170970.
2015.05.29 LHN 
Anne Lebrecht, SKS, med sin miniaturepony, som flittigt arbejdede sig gennem forhindringerne...
Se flere (mange) fotos fra UFK-stævnedagen i galleriet...

ØKS har fået lov til at bruge Regitze Madsens flotte fotos fra dagen. Webmaster har dog tilladt sig at beskære og komprimere de super gode billeder, så der er plads nok til dem på denne side, men vi er super glade for at måtte fremvise billederne, tak!
2015.06.22 LHN
Svend Jakobsen, ØKS, med sit to-spand, hvoraf den ene (dén med stjernen) er debutant.
Fotograf: Regitze Madsen.

Åben nedenstående link og se resultatet af dagens UFK-stævne d. 20. juni 2015

Så gennemførte vi dagens UFK-stævne i særdeles flot vejr og med en fin stemning! der var placeringer i de to klasser: ponyer under 120 cm. og pony for øvede kuske.
Vinder af pony under 120 cm. blev Anne M. Lebrecht (SKS) og pony for øvede kuske blev: Pia Kviesgaard (VKS). Dagens vindere ønskes hjerteligt tillykke! - Se foto nedenfor...
ØKS takker i øvrigt dommere og alle vores flittige hjælpere, som fik dagen til at fungere! I er alle guld værd!
2015.06.20 LHN 
ØKS ønsker dagens vindere tillykke!
Til venstre ses Pia Kviesgaard og til højre Anne Lebrecht med hver deres velfortjente sløjfe! 
Cafeteriet vil være åbent med salg af rundstykker, kaffe/te, varm frokost, øl/vand og kaffe/kage hele UFK-stævnedagen lørdag!!!

Alt vil være til rimelige priser, så du behøver ikke at stå tidligere op for at smøre madpakke...!!!
Åben nedenstående filer og se div. baneskitser mv. til UFK-Stævnet den 20. juni 2015
 
Klik på nedenstående filer og se UFK-stævnets baneskitser med toppebane, maratonrute og en køreliste.
Vigtigt: Deltagere bedes selv printe disse ud og huske at medbringe dem til stævnet..!!!
Propositionerne står længere nede på denne side sammen med mere stævneinfo.
Startliste med starttider bliver lagt på hjemmesiden, så snart den er klar.

Tilføjelse d. 16.06.2015: Nu er også startlisten lagt ind som fil nedenfor...
2015.06.20 LHN

 


Veloverståeet aftenskovtur til Søvind d. 16. juni 2015

7 ekvipager deltog i aftenturen omkring Søvind, og for en gang skyld, så foregik turen i solskin. Vi kørte bl.a. forbi Tyrrestrup Gods og videre under hovedvejen og langs med Horsens Fjord på tilbagevejen. Vi havde en super flot udsigt ud over fjorden en stor del af turen. Vi kørte hovedsaglig ad bitte små veje og en hel del grusveje. Det er et meget kuperet område, og vi nød alle den flotte og forskelligartede natur.
Stemningen var i top både under og efter turen, hvor Ingelise efterfølgende inviterede os hjem til en hyggelig snak og lidt mundgodt.
Vi takker Ingelise mange gange for at guide os rundt i området omkring Søvind, og for efterfølgende husly ved kaffeindtagelsen!!!
Desværre har webmaster ingen fotos fra dagen, men er der nogen, der ligger inde med nogen, så er I meget velkomne til at sende dem til webmaster. Så vil de blive lagt på hjemmesiden hurtigst muligt.
2015.06.19 LHN

 
Her ses Ingerlise med sin hest Heidi til brugskørselsstævne i 2012.
Aftenskovtur v. Søvind øst for Horsens, den 16. juni 2015 

Den 16. juni er ØKS inviteret ud til Ingerlise Thaysen, som bor i Søvind, der ligger på nordsiden af Horsens Fjord. Ingerlise holder denne tirsdag fri fra byrådsmøde, og har istedet tilbudt at guide os rundt på en aftentur i det skønne og meget varierede område omkring Søvind. Efter køreturen vil vi nyde vores medbragte kaffe og kage hos Ingerlise.
Der er - nedenfor Ingerlises bolig - et trekantet stykke med græs på Reballevej, hvor det er muligt at parkere og desuden kan der parkeres kun 50 m. fra Ingerlises hus. Der vil - i dagens anledning - være P-vagter til at guide os frem til en p-plads, så frygt ikke trafikkaos.
Vi håber meget, at vejret vil arte sig bedre end tidligere, så vi kan få en dejlig og hyggelig aftentur i tørvejr.

Mødested: Reballevej (tæt på bygrænsen til Søvind), Søvind, 8700 Horsens.
Afgang: Kl. 18.30
Medbring: Kaffe/the/kage til eget forbrug.
2015.06.06. LHN 

Fra Ditte Trap, som er tovholder for UFK stævnet lørdag, den 20.juni er der kommet en lille bøn:


Hej!

Vi mangler nogle hjælpere til UFK stævnet. Se nedenfor om der er noget du har lyst til og meld tilbage til Ditte på tlf. 21904819. Det er næsten lige så sjovt og inspirerende at være hjælper, som selv at køre..!


Formiddag d. 20.06. mangler vi:
1 stk. dressur skriver (for dommeren)
1 stk. toppe dommer
Minimum 2 stk. hjælpere til toppe banen.


Eftermiddag d. 20.06, mangler vi:
Bemanding til 3 maraton forhindringer
2 stk. startere.


Hvis du selv vil deltage: så husk sidste tilmelding er d. 10.06.

Hilsen Ditte
2015.06.08 LHN/FS 


Næste stævne bliver UFK stævne i Horsens, lørdag den 20. juni 2015

Nu varer det ikke længe før der atter afholdes stævne i ØKS. Denne gang bliver det et UFK-stævne: UdenForKonkurrence-Stævne. Altså et stævne, der ikke "tæller" i forbindelse med andre stævner. Det henvender sig til alle kuske på alle niveauer og i alle aldre, men til dette stævne tages der specielt hensyn til nye kuske. Det vil derfor være super god træning at deltage for nye og ikke-rutinerede ekvipager, hvad enten det er kusk eller hest, der er lidt usikre, for her får I tillige chancen for at få en mentor med rundt på banen, som kan vejlede og guide ekvipagen hele vejen rundt på banen under stævnet. Det vil også være et stævne for både miniature- og koldblodsheste og naturligvis også for alle de heste, der er midt imellem. Det vil også være muligt kun at køre dele af maratonruten, hvis man synes, at en hel rute er for meget, eller hvis ponyen ikke er i kondition. Dog må man her påregne, at man ikke kommer med i kampen om placeringerne. Det kræver fuldførelse af hele ruten. Så ALLE kan være med, uanset erfaring eller hesterace! Og det er ikke nødvendigvis et krav, at man er medlem af et køreselskab. Se nærmere regler i propositionerne nedenfor - eller spørg!
Klik dig ind på propositionerne på filen nedenfor og se flere detaljer. Er du i tvivl om noget mht. UFK-stævnet, så stil endelig spørgsmål. Brænd ikke inde med dem! Det er NU, at du får chancen for en hyggelig og lærerig dag!
Tilmelding skal finde sted senest d. 10. juni til Ditte Trap, mail:
ditte.trap@gmail.com. Evt. spørgsmål rettes til Ditte på tlf. 21904819 (helst efter kl. 19.00).
Betaling af startgebyr: Overføres samtidig med tilmelding til Sparekassen Kronjylland på Reg.nr. 6128 Kontonummer 9041258628.
Så vil du gerne snuse til stævnelivet, eller ønsker du blot træning til dig selv og din hest, så grib chancen og bak op om dette arrangement, og reservér dagen allerede nu!
- Dette stævne er specielt beregnet til DIG - og ikke kun til "din nabo"...
2015.05.29 LHN Ovenstående redigeret d. 2015.06.02

 


 
Teltstand på dyrskuet på Gl. Estrup d. 30. maj 2015: Lørdag morgen kl. 9.00 har vi (formand, kasserer 
og medlemsansvarlig) åbnet og er klar til at modtage en masse interesserede hestefolk!
Messestand på dyrskuet på Gl. Estrup, den 30. og 31. maj 2015

Bestyrelsen besluttede - lidt impulsivt - at ØKS ville vise flaget til dyrskuet/landbrugsmessen på Gl. Estrup med en messestand, og der blev herefter indkøbt et solidt telt til lejligheden, som blev sat op om fredagen sammen med bl.a. et par forskellige vogne og en masse fotos fra vores tidligere arrangementer som blikfang. Hele weekenden viste vi så vores dejlige fritidsinteresse frem til alle interesserede. Standen var ret godt besøgt (når man tager vejret i betragtning..), og der var kaffe på kanden, både til vores nuværende medlemmer, men også til nye interesserede - og forhåbentlig - kommende medlemmer. Til alle interesserede blev der også uddelt ØKS' egne flyers. Meningen var, at ØKS ville have deltaget i opvisningen i ringen, men vi var for sent ude, for da vi ville tilmeldte, var der allerede optaget, idet MKS havde meldt sig til opvisningen med keglekørsel...
Det var en hyggelig weekend i teltet, hvor vi i bestyrelsen - for en gangs skyld - også fik hilst på en del af vores medlemmer fra det nordlige område, hvilket vi var super glade for! Vejret kunne vi have ønsket bedre... Regn og kraftig blæst om lørdagen og byger om søndagen satte vist en generel dæmper på besøgstallet. Vores nye telt bestod blæsevejrs-prøven på Gl. Estrup og skal benyttes igen til dyrskuet i Horsens den kommende weekend, den 12. og 13. juni, hvor ØKS - igen i år - skal have både opvisning og have en messestand, som vi jo havde stor succes med sidste år! - Så mød os på standen til dyrskuet i horsens. Der er kaffe på kanden!
2015.06.07 LHN


 


Bestyrelsesændring i ØKS

Kjeld Kjeldgaard har desværre meddelt bestyrelsen i ØKS, at han fremover ønsker at omprioritere sin tid, og derfor ikke længere ønsker at være medlem af bestyrelsen i Østjysk Køre Selskab.
Nyt bestyrelsesmedlem bliver derfor Niels Jørgen Ramsdal, som blev valgt til 1. suppleant på generalforsamlingen i november, og vi byder naturligvis Niels Jørgen velkommen i bestyrelsen!
2015.05.28 LHN 
Aftenturen til Voervadsbro tirsdag, den 02. juni er desværre aflyst på grund af vejret !!!

Desværre driller vejret os atter engang i år... og vi aflyser derfor aftenturen, som skulle være gået til Voervadsbro. Vi håber, at vi på et senere tidspunkt på året kan få mulighed for at besøge Kim Jensen i Voervadsbro.
Næste aftentur, den 16. juni, går til Søvind. Mere herom senere...
2015.06.02 LHN 
Aftenskovtur til Voervadsbro's omegn, den 02. juni 2015 - ER desværre AFLYST grundet vejret

Næste tirsdagsudflugt går til Voervadsbro, hvor vi - igen i år - har fået lov til at køre en aftentur ud fra Kim Jensens ejendom, som ligger rigtigt skønt nær skovområdet ved Mossø og Sukkertoppen. Måske bliver dette årets eneste ØKS-tur til området omkring Voervadsbro, så kom hellere op af sofaen og vær med på vores hyggelige aftentur! - Kan man ikke nå at tage hesten med, men gerne kommer uden, så giv lige en melding, så der er passagerpladser nok. Der er afgang kl. 18.30, og efter turen er vi inviteret ind i rytterstuen på 1. sal for at nyde vores medbragte kaffe/te og kage. Evt. spørgsmål/passagerplads-reservation kan rettes til: Kristian Rasmussen på tlf. 21499085.
Mødested: Grønskovvej 7, Voerladegård, 8660 Skanderborg
Afgang: Kl. 18.30
Medbring: kaffe/te/kage til eget forbrug + meget gerne hest og vogn..
2015.05.23/LHN
 
Klik dig ind på fanen "Muleposen" øverst til højre - Der er serveret nyt guf...!!!


 
Landskabet bugtede sig i bakke og dal, og vi gjorde ligeså...  Her ses Kjeld, John, Erik/Kristian, Jørgen, mens man knapt kan skimte Erik P. (bagerst) som også var med.
Åbjergskovtur d. 19. maj 2015.  - Foto: LHN
Aftenskovtur i Åbjergskoven tirsdag, den 19. maj 2015

Denne gang lykkedes det ved hjælp af vejrguderne af afholde aftenturen. Dagens sidste - og lidt hæftige - byge kom imens vi spændte for, dog nærmest også samtidig med at solen skinnede. Heldigvis kunne de fleste krybe i ly under det store halvtag i de få minutter. Derefter havde vi solskin det meste af vejen. Det er et rigtigt godt tidspunkt at besøge skoven på nu, hvor bøgen - og de andre træer - står aller mest lysegrøn og alting oser af livskraft.
Vi kørte ad skovveje og markveje, og vi var ude og køre igennem det nye stykke skov rundt om Rugballegård.
Vi var 6 ekvipager afsted, og efterfølgende nød vi naturligvis specielt kagerne, men også kaffen...
LHN


 
Vejret var fint under kørslen i skoven.
Åbjergskovtur d. 19. maj 2015.
Foto: LHN

Aftenskovtur, tirsdag den 19. maj 2015 i Åbjergskoven, Bygholm

Aftenskovturen på tirsdag bliver den tur, som vi desværre, på grund af vejret, måtte aflyse for 14 dage siden.
På tirsdag loves der noget bedre vejr, så vi mødes på Bygholm ved vores klubfasiliteter, og spænder fior dér. Klokken 18.30 starter selve skovturen, som går ind igennem Åbjergskoven og videre til Kørup og hjem igen.
Efter skovturen nyder vi vores medbragte kaffe/te/kage i lokalet på Bygholm, hvor vi ligeledes får os en god hestesnak.

Mødested: Bygholm, Schüttesvej 15-17, 8700 Horsens.
Afgang: Kl. 18.30
Medbring: Varmt tøj, reflekser og kaffeTe/kage til eget forbrug - og så naturligvis jeres sædvanlige gode humør!

 

 


 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite